Šta je novo?

Mikrofonija!?

ehtelion

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poena
169
Mislim da se tako zove. Kad zvoni telefon u blizini zvucnika oni krce. E imao sam prethodne zvucnike kod kojih nije to toliko izrazeno, ali ove nove sto sam kupio Genius, razvaljuje koliko se cuje. Cak i ako zvoni telefon u susednoj sobi! Jel postoji nesto da se to smanji? I od cega zavisi koliko mu tako nesto smeta?

To nije mikrofonija nego verovatno mislis na momenat pre i za vreme zvonjenja mobilnog telefona, to su samo dve stvari...mobilni ti zraci ko otvorena mikrotalasna i zvucnici su ti apsolutno nezasticeni. Inace to zna da na duze staze osteti uredjaje sa delikatnom elektronikom.

Da mislim na to. Slabo se razumem u te stvari. I sta mogu ja tu da uradim?

Gde god da stoji ono pisti. :D A kad se kupuju zvucnici kako da znam koliko je zasticen od takvih stvari?

To cu i da radim. Nego kako da znam da zvucnici kada ih kupujem imaju tu zastitu ili sta vec?

To cu i da radim. Nego kako da znam da zvucnici kada ih kupujem imaju tu zastitu ili sta vec?

Takvi zvucnici u specifikaciji imaju oznaku "magnetically shielded" ali nije ti stvar samo u njima, te visoke frekvencije mogu da se prenose i od racunara prema zvucnicima, ili od pojacala, najgore je sto se uglavnom desava obratno, meni je drug tako sredio externu muzicku karticu jer mu je telefon stajao na zvucniku. Evo moj SE K770i kad stoji pored zvucnika ili metar dva od tastature i misa uvek moram da izvlacim bar misa da bi ga komp ponovo prepoznao.

Nazad
Vrh Dno