Šta je novo?

mikrofon[pomoć]

bugi97

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poena
159
Kada pricam na teamspeaku ili skypeu normalno se cujem.Kada krenem da snimam gaming klip moj glas se nikako ne cuje pored zvuka igre.Ako ga boostujem dok pricam sve je ok i cujem se glasnije ali kada zacutim zuji ko ludo.Ima li neke pomoci?Kupio sam novi mikrofon i dalje je ovako.Hvala unapred

nisam bas najjasnije razumeo pitanje ali pokusaj u opcijama igre da smanjis ton na odgovarajuci nivo da ti ne "ubija" mic, a sto se zujanja tice moguce je da ga drzis blizu zvucnika pa mikrofon "prima" zvukove iz zvucnika i upada u petlju sa konstantnim pojacavanjem buke.
probaj da udaljis mic od izvora zvuka i zujanje bi trebalo da prestane, mada bi mogao malo bolje objasniti problem.

gle.ja u igri smanjim zvuk na 50 i on i dalje ubija zvuk mikrofona.mikrofon ne stoji blizu izvora zvuka[slusalice imam a mikrofon mi stoji ispred na stolu] . ne znam sta jasnije da ti kazem.znaci kada mi je normalno na 100 % ne cuje se nista kada pricam u igri,kada boostujem na + 20 db cuje se ali kada nema zvuka u igri jakog ili ne pricam on krece da zuji pa kada ja opet izgovaram nesto cuje se moj glas normalno,kada zacutim opet krece zujanje.nadam se da ti je sad jasnije

Boost ne radi ništa drugo do da pojača mikrofonski signal a sa njim i sve smetnje, recimo od smetnji unutar samog kompa koje pokupi mikrofonski pretpojačavač i šuma samog mikrofona i elektronike. Smanji još zvuk igre, skini boost, eventualno snimaj svoj glas kasnije zasebno u nekom programu (Audacity, Sound Forge, Vegas) pa u npr. Vegasu izmontiraj. Dinamika (odnos najtišeg i najglasnijeg) tona igre je velika pa se ti dobro čuješ preko tiših zvukova ali loše preko glasnijih. U Vegasu bi mogao da uradiš dinamičku kompresiju i tona igre i svog glasa pa izmiksuješ i exportuješ video sa novim tonom.

Nazad
Vrh Dno