Šta je novo?

Mikrofon nikako ne radi...

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Problem sa slušalicama sam uspeo da rešim dobivši odgovore u drugoj temi ali mislim da ovaj problem zahteva i novu temu. Trudio sam da prenesem sve bitne podatke, ako sam nešto izostavio pitajte me i ja ću dopisati. Ako neko ima ideju kako da rešim ovaj problem bio bih mu zahvalan da mi pomogne. :)

1. Imam dve zvučne kartice, SB Live i integrisanu, koristim Windows XP SP2.
2. SB Live koristim za 5.1 izlaz a integrisanu za slušalice i mikrofon.
3. Za SB Live koristim KX drajvere, drajveri od integrisane su najnoviji.
4. SB Live mi odlično radi za 5.1 zvuk, slušalice mi rade na integrisanoj ali mikrofon nikako.
5. Mikrofon sam probao da uključim i preko SB Live ali opet ne radi.
6. Nikako ne mogu da pristupim u Advanced Controls za mikrofon izgleda da to ne podržavaju ni SB Live ni integrisana.
7. Pazio sam na sva bitna podešavanja u Sounds and audio devices, da uvek bude default kartice u koju je u tom trenutku prikačen mikrofon,
da mikrofon bude uključen i da nije mutiran. Ukoliko bi mikrofon uključio u SB Live takođe sam naštelovao sve u KX Mixer-u.
8. Skype prepoznaje da imam mikrofon ali on opet ne radi, takođe mikrofon ne radi kada ga probam u Sound recorder Windows XP.
9. Mikrofon i slušalice su isprobani na drugom računaru i rade sasvim normalno.

imao sam i ja problem sa mikrofonom ali na integrisanoj. mozes li da odradis test hardware, opcija voise u sound and audio devices. kad odradi test imas opciju volume ispod Recording pa tu udji i vidi kakvo je stanje sa mikrofonom, jeli pojacano, mutirano i ima li jos neka opcija advanced tu pa bi trebalo da pise nesto, ne secam se tacno sta, kao 1 ili 2 bip pa to cekiraj/uncekiraj. to je kod mene bilo u pitanju.

Probaj da izvadis tu ubacenu karticu, skloni drajvere i ostavi samo inegrisanu. Probaj prvo da li tako radi. Mozda je zez na samoj ploci! Ako radi sve onda dodaj novu karticu i vidi sta se desava, sta se od podesavanja menja samo pri ubacivanju iste. Verovatno se negde kolju! Za sada probaj tako!

Hvala vam puno na odgovorima, kako stvari stoje mislim da se sudaraju SBB Live i integrisana jer mikrofon ne radi ni na jednoj ni na drugoj. Ne isplati mi se da vadim SB Live jer mi je primaran 5.1 zvuk koji dobijam sa nje, mikrofon je u ovom slučaju sekundaran i on otpada iz kombinacije.

Poslednja izmena:
Uspeo sam konačno da rešim problem, cela situacija je jako nelogična ali bitno je da mikrofon radi. Naime problem je bio u jumper-u koji sam pomerio na ploči, to je jumper koji kada se pomeri pravi 5.1 izlaz iz integrisane kartice, znači pretvara ulaz za mikrofon u izlaz za centar/bas. Ja sam imao 5.1 izlaz na integrisanoj, kada sam kupio mikrofon znao sam da jumper moram ponovo da vratim u položaj koji omogućava ulaz za mikrofon, to sam i uradio i mikrofon nije nikako radio. Mislio sam da se baš zbog tog vraćanja jumper-a integrisana sudara sa SB Live i zbog toga sam ga opet vratio u položaj koji daje 5.1 izlaz. Međutim ispalo je da mikrofon radi u toj opciji što svakako nema logike, čak je po meni nemoguće ali eto ipak radi, što i jeste najbitnije. Hvala svima koji su mi pomagali, veliki pozdrav!

Da dignem malo temu iz mrtvih. Imam slicnu dilemu tj, hteo bih da mi slusalice stalno budu ukljucene u integrisanu zvucnu, zvucnici logicno na SB live. Moje pitanje je sledece: ako podesim u skypu da mi za razgovor budu slusalice, tj. integrisana zvucna default device, jel to u prevodu znaci i da ce mi skype "zvoniti" u slusalicama? Ako je tako, onda je poprilicno neprakticno, jer cu ga cuti samo kad sam kod racunara, tj. kad vidim da me neko zove. Ili moze da se podesi da zvonjava ide na sb live?

@Nabukodonosor

Ne znam da li u Tool/ Options/ Audio Settings/ Ringing možeš da podesiš? Tu imaš i opciju Ring on all devices, možda to pomogne.

Pa pretpostavio sam da moze, ali rekoh mozda neko u praksi to koristi. Kako to kod tebe funkcionise?

Iskreno ja nemam potrebe za tim pa nisam ni proveravao, odnosno problem je što moju zvučnici služe i kao tv zvučnici i kao zvučnici od kompa ali uglavnom su prebačeni na tv osim kada gledam neki film ili slušam muziku ali onda opet ne koristim Skype, tako da ne znam kako u praksi funkcioniše.

Nesto mi sada pade na pamet. Na svakom dial-up modemu imaju izlazi za mic i slusalice. Jel probao neko to da iskoristi? :)

Nazad
Vrh Dno