Šta je novo?

Mikrofon kako da se cuje

weasel

E4
Super Moderator
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
1,285
Ja mikorofon na kompjuteru niti sam ikad imao niti koristio tako da nemam pojma...
Sestri maloj treba.
Ima laptop (Windowsx Xp) kupila je i microfon.
Kako da namesti da bude "on live" il kako da nazovem , kad nesto kaze da se automatski cuje na zvucnike, znaci ne da snima pa da pusti nego da reprodukuju zvucnici dok ona govori. NIsam bas najbolje objasnio ali razumecete
Jel treba neki program ili u windowsu nesto.

Programa ima tona,sve zavisi koje su njene potrebe? Pevanje ili cisto onako neka prica (recitovanje) sta vec. Mikrofon se bocne u roze rupicu (mic) recording settings,podesis jacinu na max, eventualno moze da upali boost.
197539_65082922_2011-04-01_124711.jpg

Ukoliko hoce da snima,audacity,cubase,sound forge,adobe audition itd itd

Poslednja izmena:
Na windowsu xp Control Panel/Sounds and audio devices/Audio/Sound recording(proveriti je li pravilno podesen default device)/Volume, mikrofon je verovatno "mutiran". Odstikliras pogledas sta ima pod advanced, verovatno treba podesiti boost. To bi trebalo da radi.

Za Windows XP, a i za Windows 7, jer bas i ne radi najpametnije ta opcija "listen to this device", ti treba mali program audiorepeater...ali samo to, ne treba ti ceo Virtual Audio Cable program...dakle kada skines trial verziju programa i otpakujes ga iz x86 ili x64 foldera (zavisno od verzije Windowsa) prekopiras dva fajla: audiorepeater.exe i audiorepeater_ks.exe u bilo koji drugi folder na racunaru (mozes i na desktop, tu ga ja drzim)...startujes ga odaberes ulaze i izlaze (zvucnik) i startujes ga..
Obrati paznju i na total buffer setovanja, sa manjim brojem se smanjuje kasnjenje zvuka...

http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm#download

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci.. Probacu kad odem kod sestre, preko fona nikako da je objasnim (ipak ima 8 godina)

Vrh Dno