Šta je novo?

Mikro tik pomoc?

luci

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
319
Treba da namestim na Mikro tiku dns i dhcp i u ovoj komandi koja bi trebalo da je dobra ispisuje mi "no such argument disabled"
a komanda je ispisana ovako :/ip dhcp-server network add address=192.168.1.0/24 \dns-server=192.168.1.1 gateway=192.168.1.1 disabled=no
naravno kod mene je drugi mrezni interfejs koz kroji treba da ide net 10.10.10.1 kao sto se da videti e sad ja jos nisam prikacio net na drugom mreznom adapteru ali sam ga kreiro po vec poznatim uputstvima da automatski dobije adrese od modema i to radi.

disabled=no ne moze da se dobije uz pomoc taba kao da negde gresim u komandi i naravno kad sam ispisao celu komandu dobijem ovo na slici:
da li moram da imam prikacen WAN adapter?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    103.2 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
pogresno dodajes

add address=192.168.1.0/24 gateway=192.168.1.1 netmask=24 dns-server=192.168.1.1

nema disabled ...

Poslednja izmena:
Hvala uspeo sam da podesim pomocu Winboxa,mada sam pokusao da i sa ovom tvojom komandom odradim isti problem je bio,pozzz!

Uspeo sam da aktiviram dhcp i da limitiram protoke preko winboxa zanima me
kako da dodam u mikro tiku range adresa recimo 192.168.1.10-192.168.1.254 da ne mogu da imaju net probao sam da idem na IP>Firewall>Filter rules i uspeo sam sa nekom forom da onesposobim ip addressu da nema net ali morao bih da kucam dvesta i nesto adresa sigurno postoji neki postupak da bi to uradio na laksi nacin,nov sam u ovoj oblasti ako je neko oran da mi pomogne,hvala mu!:)

/ip firewall filter add chain=forward src-address=192.168.1.10-192.168.1.254 action=reject

Poslednja izmena:
Ja sam stavio drop da li je to isto?Hvala Salac pozzzz.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja sam stavio drop da li je to isto?Hvala Salac pozzzz.

reject i drop su ista akcija, s'tim sto drop predstavlja 'tiho' odbacivanje paketa/saobracaja, a reject vraca icmp poruku.

Ali klijentu bi vise odgovarao samim tim reject..da ne ceka timeout kod dropa

Nazad
Vrh Dno