Šta je novo?

Migracija sa Andorida na novi Android

misk0

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2005
Poena
309
Mjenjam Desire za One S i htio bih tu migraciju (kontakti, poruke, app, memorija) sto lakse migrirati na novi telefon, da se ne moram zezati sa podesavanjima, instaliranjem i slicno.

Postoji neki nacin?

p.s. trazio sam da li vec postoji tema ali nisam nashao..

Контакте синхронизуј са гуглетом. за поруке направиш бекап преко нпр. го смс-а и тај фајл после пребациш на нови тел. Исти можеш са апликацијама преко титанијума, али нисам сигуран како би то изгледало, вероватно неке не би радиле.

SGS2 via TT2

Kontakte i poruke mozes i preko bt-a da prebacis. App ti je varijanta ili titanium backup (mozda malo komplikovanija varijanta) i dropbox/box sinhronizacija.

Sta podrazumijevas pod memorijom?

Moraces se oko instalacija aplikacija malko cimati :) titanium backup im opciju da ti sam instalira sve app ali mi se cini da je potreban root za to..

Kontakte vec imam sinhronizovano preko google-a, ali recimo sta sa SMSima? Ne mislim svaki od 1000 smsa rucno slati. Vidio sam da ima SMS Backup & Restore ali kad sam pregledao backup falile su mnoge poruke.
Pod App i memorijom mislim instalirane app i njihova podesavanja koja se nalaze na kartici.

Jesi probao poruke preko bt-a? Mada 1000 njih.... :)
Što se ovog drugog tiče, nisam siguran da će ti raditi sve jer one s nema mem karticu?! Ili ima?

Probaj da li bi ti odradio posao "Super Backup" od "Mobile Idea Studio". Ima backup sms, contacts i call logs

Go sms има бекап опцију и ради супер, мени никад ништа није фалило.

SGS2 via TT2

A jel njemu rootovan telefon ako mu vec nudite titanium backup? :)

Pa nije izasao root još... Zato sam mu i predložio dropbox ili box i u tom slučaju mora instalirati svaku app posebno....

Go sms има бекап опцију и ради супер, мени никад ништа није фалило.

SGS2 via TT2

Evo ti resenje za poruke...a za aplikacije ne verujem da ces bas tek tako moci da ih prebacis sa jednog telefona na drugi i da sve rade..na zalost, bolje resenje i sporije je da ih sve reinstaliras, kao sto to radis i na kompu :) imas programe na marketu koji ti sacuvaju listu instaliranih aplikacija, pa ti kasnije samo odrade njihovu instalaciju sa marketa, a ti ih dalje podesavas pojedinacno..

Ipak sam uzeo One X .... jeste velik ali nisam odolio izgledu i performansama :) Nadam se da cu se naviknuti jer nije bas komotno sa jednom rukom sve..

Pokusacu sa ovim programima.
btw. na pocetku, kod inicijaliziacije telefona, on vec ima neki program za transfer preko bluetooth-a i nudi tu opciju. Problem je sto mi je samo uspio prebaciti kontakte sa HTC Desire-a.

hvala svima, javicu kako je zavrsila migracija.

Evo ti resenje za poruke...a za aplikacije ne verujem da ces bas tek tako moci da ih prebacis sa jednog telefona na drugi i da sve rade..na zalost, bolje resenje i sporije je da ih sve reinstaliras, kao sto to radis i na kompu :) imas programe na marketu koji ti sacuvaju listu instaliranih aplikacija, pa ti kasnije samo odrade njihovu instalaciju sa marketa, a ti ih dalje podesavas pojedinacno..

Koji program ovo omogućava ? To da pamti listu aplikacija i posle da izvrši automatsku instalaciju, poz.

Sent from my HTC HD2

Nashao sam jedan koji je to uradio - zove se App Backup & Restore. Poprilicno jednostavan i ucinkovit. Problem je sto ne pamti i ne prenosi app settings tako da sam sva podesavanja i poruke (whatsapp) morao rucno da prebacujem i trazim fajlove.

Uglavnom, uz pomoc ovog i SMS Backup & Restore sam prebacio sve. Kontakti i kalendar su ionako bili vezani za gmail acc tako da je sve ukupno trajalo sat vremena.

Evo :) U sustini ima novina sto se tiche OS-a (prije sam koristio froyo 2.2) mada nisam necim posebno odusevljen da kazem 'e to mi je falilo'. Sto se tiche odziva i preciznosti to je dobro uradjeno i nemam sta zamjeriti. Svako toliko mi se ucini da 'stuca' slika kod velikog skrolanja ali moguce da pretjerujem..
Ono sto mi je najveci problem i muka je - veliicina. Tesko ga drzim u ruci, klizi i bjezi mi i bojim se da ce mi ispasti (a nadam se da ce gorilla glass prezivjeti:)
I zbog toga jos nisam siguran da li cu ga zadrzati. Probacu par dana, da vidim kako sve to sljaka, kako cu ga upotrebljavati i nositi i hocu li se uspjeti naviknuti.

Pokusacu za koji dan napisati malo duzi tekst sa vishe detalja.

Brate mili kako komplikujete...

To se radi ovako:
1. Sinhronizujes kontakte sa Google-om (zamisli)
2. Skines SMS Backup Pro, povezes sa glavnim GMail nalogom i sinhronizujes - dobices SMS label i unutar njega sve SMS poruke
3. Skines App List Backup - bekapujes listu aplikacija koje trenutno imas
4. (Opciono) Ako imas rooted telefon i ako ti silno treba neka aplikacija u trenutnom statusu (tipa igrao si Sudoku 8 dana i ne bi iz pocetka), to mozes da sredis Titanium Backup aplikacijom
5. Slike i ostale *******cije su ti na SD kartici ili eventualno na internoj memoriji telefona - to mozes rucno da prekopiras
6. Upais novi telefon, apdejtujes ga, povezes sa GMail nalogom, skines sa Marketa App List Backup, instaliras aplikacije, instaliras SMS Backup Pro - vratis SMS i VOILA

I to je to.

Amin.

To treba u naviku da pređe, jer se na isti način za pola sata personalizuje do kraja bilo koji novi android uređaj ili novi ROM na postojećem uređaju.

Treba koristiti cloud, to je poenta Androida, i svi bitni podaci su uvek na sigurnom (ako vama ne smeta što neko ipak može da ih čita). ;-)

imam problem sa bekapovanjem sms-ova.
presao sam sa MIUI roma na neki ics rom telefon je HTC Desire, sms sam bekapovao sa go sms pro i sam kada hocu da ih povratim izbacuje poruku "to apply the recovered settings,nedd to restart go sms, pres ok to restart".

Nazad
Vrh Dno