Šta je novo?

Migracija mailova na drugi provajder

link2rage

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poruke
398
Poena
320
Zdravo, zanima me jedna stvar vezana za migraciju maila na sa jednog na drugo provajdera. Konkretno na prvom provajderu pod domenom recimo aaa.com imam email adresu [email protected], ja zelim da to prebacim na drugi provajder koji ima domen recimo bbb.com, na ovom drugom imam vec [email protected] email adresu, ali bih zeleo na njemu da imam i [email protected], posto na prvom provajderu imam ogranicen prostor. Kako da to namestim preko cpanela. Hvala unapred.
 

stefkev

Cenjen
Učlanjen(a)
29.07.2012
Poruke
848
Poena
180
Tebe zanima samo domen da promenis, ili bas "fizicki" mailove da migriras sa jednog servera na drugi?
I malo se razjasni, sta ti to dodje provajder, jel unajmljujes negde pa su ti dali pristup preko cpanel-a, ili bas imas svoj server sa root pristupom?
 
Poslednja izmena:
OP
OP
link2rage

link2rage

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poruke
398
Poena
320
Ovako, na dreamwebhosting-u imam standard hosting paket i postojeci sajt bbb.com, kao i nekoliko mail adresa koje sam kreirao npr. [email protected], [email protected]. Kod drugog hostinga mogu da nabavim pristup, i treba da mailove presmerim sa tog hosting na dreamwebhosting, tako da mi sva posta koja stize na postojecim mailovima npr. mail [email protected] (prvi hosting) stize na drugi (dreamwebosting) bez da menjam naziv maila. Znaci na dreamwebhostingu da mi stizu mailovi i sa jednog i drugog hostinga ([email protected] i [email protected]). Imam znaci pristup preko cpanel-a.
 

stefkev

Cenjen
Učlanjen(a)
29.07.2012
Poruke
848
Poena
180
U cpanelu imas podesavanja za dns, videces MX zapis i pored ip adresu. Tu adresu izmenis za adresu drugog servera.
E sad ako hoces citav domen da pokazuje na drugi server (a ne samo mail) onda treba "A" zapis da upises ip adresu drugog servera, kao i "MX".

E sad ako ti ovo preterano tesko da poimas, treba ti nadzor "odraslih", to nije tesko da se izmeni.
 
Vrh Dno