Šta je novo?

Might and Magic X?

Vuk_

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite B550
RAM
2X16 GB Kingston Fury
GPU
Manli GeForce RTX 3070
Storage
2TB Kingston SSD
PSU
Thermaltake Smart SE 730W
Monitor
27' LG IPS 1920X1080
Miš & tastatura
Razer Naga + Sandberg FireStorm
Laptop
Lenovo T460S
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ubisoft je izbacio teaser sajt za svoj novi M&M naslov, koji bi, po svemu sudeci, mogao da bude sledeci u cuvenom RPG serijalu, prvom posle punih 11 godina.

http://might-and-magic.ubi.com/universe/en-US/x.aspx

Vise informacija ce biti objavljeno na PAX East festivalu, koji se odrzava od 22. do 24. marta. Tada ce nam biti pojasnjeno o kom se naslovu tacno radi i ko ce biti developer.

Iskreno se nadam da ce ovaj put izabrati nekog iskusnijeg i proverenijeg developera. Nacin na koji su Madjari tretirali poslednji deo HOMM je patetican...

Ugh...

a) ne znaju sta je RPG
b) HoMM6 je uzas

Da ali ako ovo bude M&M u izvođenju nema veze sa HoMM.

Inače, sećam se kada je izašao M&M IX, svi fanovi su se bunili pa su trebali da prave relaunch same igre jer su je osakatili i bukvalno je bila sramota za fanove, ako se dobro sećam, jako je davno bilo.

Ugh...

a) ne znaju sta je RPG
b) HoMM6 je uzas

Tacno, ako mislimo na Ubi, ali, sva sreca, oni nisu kao Bethesda - istovremeno i developer i izdavac, tako da ostaje neka mala nada da ce tim koji budu nasli da im radi igru biti posvecen zadatku. Eksperiment sa angazovanjem istocno-evropskog developera im se isplatio u slucaju Nivala, koji je savim solidno odradio peticu. Sa druge strane Black Hole se doslovno ubio sa sestim nastavkom i trebalo im je godinu i po dana da dovedu igru u koliko-toliko prihvatljivo stanje, sto je, opet, daleko od solidnog... Imali su zanimljive ideje, poput dodatnih RPG elemenata tokom gradjenja lika i nekim ogranicem izborima koji se postavljaju pred heroja, ali, sa druge strane, idio*ske odluke, poput one da nedeljnu armiju mozes da gradis u samo jednom zamku, osakacena ekonomija (samo 3 resursa), portali na sve strane, nedostatak town screenova, kao i gomila bugova i glitcheva, koji su fanovima serijala ubili zelju za igranjem vec nekoliko dana nakon startovanja.

Sad bi, navodno, posle silnih patcheva i prepravki situacija trebalo da bude malo podnosljivija, pa cu dati igri jos jednu sansu kad izadje Shades of Darkness.

Sto se tice M&M-a, kao sto sam pomenuo, sve zavisi od developera, odnosno njihovog odnosa sa Ubijem. Ne sumnjam da ce im, kao i svakoj razvojnoj kuci do sada, dati neverovatno kratke rokove i postaviti debi*ne uslove, no, Nivalu je i pored svega toga poslo za rukom da napravi sasvim solidnu igru (HOMM V). Nadam se da ce i buduci M&M developer biti slicno predan. Takodje, ostaje da se vidi koji su planovi za sam gameplay. Prakticno svi M&M naslovi, sem poslednjeg (IX) su radjeni sa ultra old school first person party izvodjenjem, koje je bilo pregazeno i pre 15 godina. Almost Human su sa Legend of Grimrock pokazali da takva vrsta izvodjenja moze da prodje i modernom ruhu, no, s obzirom da se u slucaju M&M 10-ke radi o visokobudzetnom projektu, a i poznavajuci Ubijevu politiku, od toga, realno, nema nista...

Sve to stoji sto ti kazes. Mislio sam na cinjenicu da Ubisoft nikada nije izdao RPG igru kada sam rekao da ne znaju sta je RPG. Toliko dugo postoje a nijedan RPG ne postoji u njihovom portfoliju. Osim ako pod RPG ne racunas AC ili Far Cry 3 :D

Ja mislim da oni od M&M fransize zele da naprave konkurenta Elder Scrolls-u.

Might & Magic X Legacy

[YOUTUBE]C5p8zZVprS4[/YOUTUBE]

http://www.polygon.com/2013/3/24/4140814/might-and-magic-x-legacy-preview-pax-east-2013

Dakle, u pitanju je definitivno novi M&M naslov, koji ce se, apparently, zvati Legacy. :) BTW, zesce sam omanuo kad je u pitanju bila prognoza gameplaya. Ubi se, verovali ili ne, odlucio upravo za prapotopsko "first person party" izvodjenje, koje je krasilo i matore New World Computing M&M naslove. Ocigledno je da ih je uspeh Legend of Grimrocka naveo na ovakvu odluku i ne sumnjam da ce stari fanovi koji su igrali rane naslove na Amigi maksimalno podrzati "vracanje korenima", no, za mene, za kojeg je RPG kao zanr poceo tek od prvog Fallouta, ovo deluje jednostavno previse matoro. Doduse, ostaje da se vidi kako ce ekipa iz Limbic Entertainmenta, (nemacki razvojni studio, prvi put cujem za njih, tbh), da upakuje ovakvo izvodjenje u "moderno ruho".

Elem, za sada su najavljene samo dve klase, ranger i freemage, a ostale ce biti dodavane sa redovnim updateovima na sajtu.

The Freemage has the potential to strengthen or heal, since she is familiar with all schools of magic. Due to her physical weakness, she must be protected from harm by her companions.

The Ranger is a great damage dealer with the bow. She can also rely on the support of Earth and Air magic. Like all Elves, she prefers light armor and is pretty fragile, but she can evade attacks quite wel

Evo i malo gameplaya sa Pax Easta: :)

[YOUTUBE]K4IxhUtZlgY[/YOUTUBE]

Trudili se da naprave old skul RPG a napravili fantasy verziju House of the Dead...

Izasao je i early access i nije specijalno lose, caaaak...
Questovi su u stilu MM VII koliko sam ja iskusio. Grafika je ok, za early access, a feel je starinski.
Meni doslo ko kec na desetku, jel posle grimrocka nisam igrao dobar old school rpg, a i doostaa vremena pre (iOS/Android) ne racunam :)

meni ovo deluje fenomenalno :) grimrock mi je vise nekako bio dungeon crawler :p

early access daje i homm6 free, prvi dlc free, kasnije i modding kit

i sve mi je to super osim sto mi deluje previse 30 eur :|

I meni isto izgleda odlicno. Kao neko kome je M&M VI medju top 10 rpg igara (svojevremeno sam je presao 3 puta, a sedmicu i osmicu po 2 puta :d) mogu da kazem da ovi video klipovi prilicno verno odslikavaju duh tih igara. :)

... no, za mene, za kojeg je RPG kao zanr poceo tek od prvog Fallouta, ovo deluje jednostavno previse matoro.

Fallout se pojavio pre M&M 6 :)

Poslednja izmena:
^ M&M 6 se sustinski ne razlikuje mnogo od M&M 1, koji je igra iz 1986. :p Prvi fallout je deneo revoluciju u RPG zanr.

Pa ok, ali je M&M6 bio kandidat za rpg godine kad se pojavio 1998. Dakle, kad se pojavio nije to bila retro igra, zastarela i slicno, pa da neko ko je igrao rpg igre u to vreme kaze da mu je delovala matoro :)

Ljudi, posto vec nekoliko dana postoji ponovonapunjena verzija :D, da li neko ovo igra, i da li ima problema sa save pozicijama? Igrao sam neko vreme, stigao do 10-og nivoa, i samo kad sam sledeci put startovao igru - nema ni jednog save-a... Na netu kazu da se ne koriste karakteri koji nisu engleski, ja sam samo korstio quick save i auto save... i nema ni jednog.

Ja sam ovu igru uzeo iste sekunde kad sam video da postoji na Steamu pretprodaji jer mi je Might & Magic omiljena franšiza, na 6,7 i 8 sam potrošio sate i sate igranja. I ne da sam se zezno nego ... Uf !

Igra ko igra i nije toliko losa, ima odlicnih stvari, ali ako ovo sto je trenutno izdato nije alfa verzija onda ne znam sta je. Ne pamtim da sam u nekoj igri na load neke save pozicije cekao duze od 30 sec jos od doba Pentium I (a imam SSD i i7 :trust:), grafika prezahtevna, a bukvalno nista posebno, replay nivo skoro jednak nuli, bagova mala rec milijarde od kojih tri ozbiljna sprecavaju napredovanje osim ako se ne edituju XML fajlovi. Dodjem skroz do kraja igre, preskocim da ubijem nekog baju i ne mogu da nastavim dalje, ode 20h igranja u persun

Kome se svideo Legend of Grimrock, ovo je na taj fazon, ali mnogo bolje po meni, sacekajte barem 3,4 update-a da se ovo dovede u ispravno stanje, pa igrajte onda

Vrh Dno