Šta je novo?

Midi tower malih dimenzija

Frozen17

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2013
Poena
170
Potrebno mi je kuciste koje ce biti sto jeftinije i sto manjih dimenzija, bez napajanja, za jednu konfiguraciju od raznih "otpadaka" pre svega za XP i neki gaming starijih igara koje noviji os ne pokrecu.
Idelano bi bilo da bude sto manje ali neophodno je da podrzava ATX (ne mini ITX mikro itd.)
Zbog prostora bilo bi idealno da je desktop ali koliko vidim takvih skoro i da nema ili su 100e+ i za mikro i mini ploce.
Pokusao sam da nabavim MS Industrial Gemini ali ga nisu imali. Ima li neko iskustva sa njim?Ili Cronus?
Neka moja zelja je da ne idem vise od 3000-3 500 din.
Naravno za te pare ne ocekujem neki kvalitet izrade, cable menadzment ili hladjenje...samo da drzi komponente i da front panel radi ako ispunjava (neke) od gore navedenih uslova.
Ima li neko sugestiju?

najbolje da odes u neku od prodavnica i da vidis sta imaju, sta ti se najvise svidja, ... :D jer u taj cenovni rang ima dosta kucista :D znaci sto jeftinije da uzmes :D a ms gemini imas u em*i :D a i ovo sto je LM81 je dobro, ali vidi ako mozes da nadjes jeftinije :D

Poslednja izmena:
Hvala svima u emmi-u sam i hteo da naruchim Gemini ali su mi rekli da nije dostpuno.
Koliko sada vidim ovaj Elite 361 je sve sto meni treba...samo je malo skuplji.Imaju ga u atomu na sajtu pa cu videti nakon praznika dal ga imaju i stvarno.

Potrazi lcpower executor 3001, narucio sam jedan i stize mi ujutro pa mogu preneti utiske.. izuzetno malo kuciste, gaming izgled ali moze nesto sto ni jedno drugo ne a to je da primi standardnu atx plocu!

Potrazi lcpower executor 3001, narucio sam jedan i stize mi ujutro pa mogu preneti utiske.. izuzetno malo kuciste, gaming izgled ali moze nesto sto ni jedno drugo ne a to je da primi standardnu atx plocu!

E, yeb...vec sam narucio Elite 361...ovo deluje slicno samo se vidi da je novije, unutra crno sa nesto boljim resenjem za HDD...+ jeftinije....ali ok i onako imam sve sama CM kucista lol
Ali ako neko trazi slicno sto i ja ovaj tvoj predlog je stvarno najbolje sto sam do sada video.

Danas montirao moj stari komp (intel e2200 u njega, komotno sve stalo, stvarno fino reseno hladjenje za te dimenzije, ima cool X na prednjoj strani :), ono sto me zaista prijatno iznenadilo je cvrstina u kontekstu vibracija, moj stari 80gb wd je tresao sve zivo, i eloksirani aluminijum, celik, lim, ovde valjda zbog malih dimenzija i strukturne cvrstine koja proizilazi iz toga samo se cuje cvrckanje glave, ko je slusao one male brand name kompjutere po kancelarijama zna o cemu pricam....

Meni je juce stigao Elite 361..nocas sam sklapao masinu Athlon 5200+, M2N32SLI...ako nekoga zanimaju utisci..

Plusevi - Kvalitet spoljne obrade rapava crna (podseca na HAF X zavrsnu obradu samo tanji lim), obavlja funkciju, moze da stane ATX ploca i standardno napajanje,cak odredjen cable management je moguc.Moze da primi do 3 HDD ili bilo koja 3.5 uredjaja interno toolless (samo oni sve ostalo sa shrafovima.).Prima i po jedan 5.25 i 3.5 externi uredjaj.Moze da se postavi horizontalno ili vertikalno (dobijaju se 4 dodatne gumene nogice).Dobija se i 1 120 fan koji moze da se nakaci kao klasicni izduvni pozadi ili na mestu iznad PCIe slotova (mada tu moze samo ako su slotovi prazni ).Ima jos 2 mesta za 80 mm fanove pozadi.

Minusi - Unutrasnja obrada-ostre ivice na limu mogu da izgrebu kablove meni vec jesu unutrasnji produzni od napajanja, malo muka ako kupujete bez napajanja jer navedeni produzni ima jako mali prostor da "nalegne" da bi prednja maska kucista mogla da se namesti i ne spada.Uz srafove nisu poslali odgovarajuce za maticnu (ili nisu uopste).Zuti na koje se postavja maticna su ok ali oni koji idu preko njih su preveliki.Slab protok vazduha ali to se od ovako malog kucista i ocekuje.

Nazad
Vrh Dno