Šta je novo?

Midi (sa karaokama) spajanje

milika

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Aj pomagajte braco, ne razumem se u ovi midije i karaoke, a treba mi...

Znaci treba da spojim 2 ili vise midi fajla sa lyrics (karaoke) u jedan, na najednostavniji moguci nacin...

Probao sam CuBase, Anvil, TMS Edit, MM4 nista to ne radi ovo sto treba, svaki nesto posteno skemba...

pomagajte :wall::wall:

poz!

mali off
da li neko ima neki dvd sa karaokama, dakle, ne treba mi midi vec nesto tipa ono sto vodi Djuricko?
I gde bi tako nesto moglo da se nabavi....

Aj pomagajte braco, ne razumem se u ovi midije i karaoke, a treba mi...

Znaci treba da spojim 2 ili vise midi fajla sa lyrics (karaoke) u jedan, na najednostavniji moguci nacin...

Probao sam CuBase, Anvil, TMS Edit, MM4 nista to ne radi ovo sto treba, svaki nesto posteno skemba...

pomagajte :wall::wall:

poz!

Ovo bas nije najprostije(jedan mali zanat),al`probacu da ti objasnim na najlaksi moguci nacin.

Za pocetak nabavi jedan od prostijih midi-editorskih programa tipa Cakewalk i to neku stariju verziju npr 9.03-otvori u njoj midi fajl sa lyrycs-om.Zatim klikni na Event list view pa pogledaj na kom midi kanalu je lyrics (po pravilu bi trebalo da je to 4 kanal).
Zapisi zatim, na kom kanalu ti je svaki instrument iz midi kanala, pa uvezi drugi midi fajl pa ga podesi da bude identican sa prvim sto se tice redosleda midi kanala(npr.Bas gitara 9 kanal,bubnjevi uvek 10,klavir 3...itd).
Otvori novi Project file (normal) pa kopiraj jedan midi fajl,zatim paste u novi projekat,takodje i drugi,itd..
Ako ti se drasticno razlikuju midi fajlovi po kanalima (npr jedan ima samo 3 trake a drugi 8),onda kreni jedan po jedan midi kanal iz svakog fajla sa copy-paste funkcijom u novi projekat.
Da bi ritmicki bili sinhronizovani,moras voditi racuna o funkcijama "Starting at Time" , "Repetitions" i "Starting at Track" kada vrsis copy-paste.
Takodje i preomenu tempa midi fajla (ako nije odredjeno drugacije u midi naredbama ili opcijama programa) moras uneti rucno sa komandom "Insert Tempo" od zeljenog takta u midi fajlu.
Pa ,ajd` sad probaj pa javi jel` ti nesto jasnije ili sam te samo zbunio.:smash:
poz.

Hm, fora je sto ja ni nemam probleme sa pure midi delom, to skoro svaki prg lepo iskopira tj spoji. I ritam sekciju i sve. Znaci spojiti 2 midi fajla (bez meta kanala mogu, hehe), ali sa tim lyrics meta kanalom, to je zlo, programi samo prolupaju, neki uopste ne skontaju kanal, neki ostave samo lyrics od prvog fajla...
Bah sad cu probat taj cakewalk da vidim ste se mere...

Pretpostavljam da kod tebe lyrics nema dodeljen midi kanal (Chn --) ,-dodeli mu npr 4 kanal i tako ponovo zasnimi midi fajl i to mora da sljaka.
Ako i dalje imas problem, posalji mi neka dva fajla koji ti prave problem prilikom spajanja,pa da vidim u cemu je fora.

Nazad
Vrh Dno