Šta je novo?

MIDI i klavijatura

vmiro

Čuven
Učlanjen(a)
31.03.2003
Poena
619
Imam klavijaturu i SB live! 5.1 i naravno MIDI kabl, treba mi da koristim boje sa kartice ali program koji se dobija uz SB je previse ocajan bez nekih boljih opcija, da li postoji neki drugi program koji podrzava ovu karicu i moze da koristi njene Soundfont-ove. Pozdrav !!!

Kao prvo, treba ti sekvencer. Koristi neka od ova tri: Sonar, Cubase ili Logic Audio. Kvalitet SBlive poboljsaj KX drajverima, a sto se zvuko tice, mani se soundfontova i okreni se soft synth-ovima. Sample je ipak sample. Dakle, vidi sta ti odgovara od ove tri opcije: Native Instruments, Spectrasonic i Steinberg. Naravno, svaki zvuk ces moci da kontrolises preko tvojih klavijatura a kvalitetom ces se neverovatno iznenaditi.
Znas kako, ovo je uopsten odgovor, ali kad te bude nesto konkretnije zanimalo..... pitaj.
Poz

Ma ne to....!!!

U redu je to, RUMSKI hvala na odgovoru ali mene bas zanima sviranje sa bojama sa kartice, znaci klavir, strings.....u stvari ponajvise klavir, a ne da pravim muziku i sl. koristeci sample-ove. Postoji li program sa kojim mogu to da uradim jer je Keytar previse los, najveci problem mu je sto ne mogu da transponujem boju koja je ucitana, mozda i moze ali ja ne znam ali ako neko zna bilo bi lijepo kad bi mi rekao !!!
POZ !!!

Ja koristim "One Man Band" kao "soft" aranzer za automatsku pratnju (podrzava yamaha PSR stylove), a za "zvuk" koristim sound fotove (90MB General midi).
Uz pomoc programa Megafont v1.24.2 dobijas naprednije opcije za kontrolu sf-ova ako ih koristis u nekom sekvenceru (za moje potrebe koristim Cakewalk koji zasada zadovoljava moje potreba) + neki LoopBack (np. MIDI Yoke) da sve to "povezem". Kartica je Live 5.1, i za kucnu primjenu kvalitet je ok.

Pitanje za Rumsko-g:
Posto ih nisam koristio zanima me kakav je kvalitet soft synth-ova koje si prethodno spomenuo u odnosu na neke samplovane "klasicne" instrumente, np. Giga piano (iz Giga studija), posto sam cuo da su soft synth-ovi zakon za np. duvacke instrumente?
Zanima me za neku kucnu upotrebu, sviruckanje uglavnom neke laganije ex-yu mjuze (Balasevic, Oliver) gdje su mi bitni klavir,gitara i drugi "klasicni" instrumenti?
Hvala.

Ne brkajte semplove/semplere i soft synthove.

Vmiro ako ti treba klavir i strings najbolje nabavi Kontakt (Native Instruments-ov sempler) i semplove klavira i stringova (AKAI, Giga, Kontaktov...).
Kontakt ti je "standalone" pa ti i ne treba sekvencer.
Takodje imas i Steinberg The Grand (klavir).

Soft synth-ovi su dosta dobri, cak i vise nego za kucnu upotrebu. Ipak, Boskovic je u pravu kada kaze da ih ne treba brkati sa semplerima. Ako uzmes Kontakt od firme Native Instruments i njegovih 5 cd-a semplova, mislim da bi totalno resio stvar, jer je u pitanju ne samo pro audio, vec i na samom vrhu profesionalnih audio stvari. Generalno, i sintove i semplere treba definitivno traziti kod najjace firme trenutno u svetu, a to je Native Instruments

Odlicno, samo mi recite gde se mogu i za koje pare naci Native instruments proizvodi - narocito samplovi

Pa uvijek se mogu naruciti preko NI-a (platis otprilike oko 100 eura jedan, synthovi od 150-500 eura) :p
Malo sale .... cheers
A zasta ti treba to...radis nesto mjuze ili sto ! type; (D)

Skinuo sam Kontakt Demo 1.1 verziju . Jel postoji neki crack ili nesto slicno? Na netu ga nisam nashao :(

h**p://www.streamload.com/mihajlov/Kontakt.v1.1.1

U pitanju je naravno ful verzija !
Ukoliko ti treba poslednja verzija 1.2 koja posjeduje DSD (Direct Stream Disk , mogucnost pustanja vecih instrumenata bez ogranicenja na RAM) mogu i to da nabavim da skidas direktno! Mislim da ti je ukoliko imas vise RAM-a (512 MB) dovoljna i 1.1 verzija, jer radi odlicno! Nisam probao krekerska izdanja (jedno od njih je i ovo gore) pa ti ne mogu kazati da li rade ok, ali trebalo bi da nema razlike u odnosu na original !

Poz!

boskovic je napisao(la):
Ne brkajte semplove/semplere i soft synthove.

Vmiro ako ti treba klavir i strings najbolje nabavi Kontakt (Native Instruments-ov sempler) i semplove klavira i stringova (AKAI, Giga, Kontaktov...).
Kontakt ti je "standalone" pa ti i ne treba sekvencer.
Takodje imas i Steinberg The Grand (klavir).

Jel ima neko od Vas semplove klavira i stringova (za "Kontakt") ? Ajd' da se organizujemo i razmenimo koji bajt :D

Imam sve stvari od Native Instruments...bukvalno od originalnih ISO kopija synthova, ukljucujuci i poslednji VOTAKOR i REAKTOR 4, pa do svih zvucnih banki (diskova ukupno preko 10)! Ovi momci gore su to takodje dobili na poklon (rumski, boskovic), samo su suvise fini da bi se javili , jer eto toboze nece zarad mene da se razmjenjuju (cekaju da se ja javim, kao da sam ih ja proizveo, pa imam "licencu" na poklanjanje....pa i meni ih je neko dao/poklonio) !

Ako ti bas trebaju, javi se na PM !

Vrh Dno