Šta je novo?

Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-75DRV 4 ATX

• Začetnik teme Beckerek
  • Datum pokretanja
B

Beckerek

Guest
Ove 2 ploce su iste cene pa se dvoumim sta da izaberem. Stariji brat Solteka je ovde doooobro nahaljen ali ni Microstar nije za bacanje.... IMA LI NEKO SAVET?!?

moj bi ti savet bio da se ne zaleces i da sacekas da neko ispita tu novu soltekovu plocu. izdrzaces bez nove ploce 2-3 nedelje. potrazi malo po stranim forumima da vidis da li se neko zali na tu plocu.

Soltekova nije losa.Na velikom testu via hardware-a bila je treca odmah posle Asusa i Abita koji su ipak mnogo skuplji.

D-KEE je napisao(la):
moj bi ti savet bio da se ne zaleces i da sacekas da neko ispita tu novu soltekovu plocu. izdrzaces bez nove ploce 2-3 nedelje. potrazi malo po stranim forumima da vidis da li se neko zali na tu plocu.

Ma Gigabyte VTXH+. Kosta slicno, ima LAN i nema sanse da je losa.
A ko bas jeftino zeli da prodje neka pogleda QDI Kudoz sa KT266A.
Ploca ne kosta preko 220 ima zvuk i sve o/c mogucnosti (doduse preko jumpera). Igrao sam se sa njom nekoliko dana i nisam imao nikakvih problema.

Pozdrav!

Beckerek je napisao(la):
Ove 2 ploce su iste cene pa se dvoumim sta da izaberem. Stariji brat Solteka je ovde doooobro nahaljen ali ni Microstar nije za bacanje.... IMA LI NEKO SAVET?!?

Epox-a :D.

Re: Re: Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-75DRV 4 ATX

Misko je napisao(la):

I ja. Kada porastem.

:D:D:D

Beckerek je napisao(la):

E da Epox ti je oko 290DM, al zato solidan GA ti je oko 215DM, pa ako nemas kesa, uzmi GA.

Re: Re: Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-75DRV 4 ATX

Misko je napisao(la):
E da Epox ti je oko 290DM, al zato solidan GA ti je oko 215DM, pa ako nemas kesa, uzmi GA.

GIGABYTE kosta 240dm + pp sa integrisanim SB128 i REALTEk mreznim adapterom .
Imam je i odusevila me je .

Re: Re: Re: Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-75DRV 4 ATX

Kralj ARTUR je napisao(la):
GIGABYTE kosta 240dm + pp sa integrisanim SB128 i REALTEk mreznim adapterom .
Imam je i odusevila me je .

A 215 bez tih *******cija.

Re: Re: Re: Re: Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-75DRV 4 A

Misko je napisao(la):
A 215 bez tih *******cija.

Nema veze neka ima SB128 i REALTEK .
Imam SB LIVE Value pa je SB128 iskljucen u biosu .

Re: Re: Re: Re: Re: Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-75DRV

Kralj ARTUR je napisao(la):
Nema veze neka ima SB128 i REALTEK .
Imam SB LIVE Value pa je SB128 iskljucen u biosu .

Znaci da si platio nesto sto ne koristis, to jest bacio pare ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Microstar K7T 266 Pro vs Soltek SL-7

Misko je napisao(la):
Znaci da si platio nesto sto ne koristis, to jest bacio pare ;)

Ali nikad se ne zna kad ce da ti zatreba, pa ako neko ima para zasto da ne kupi.

Ja sam za MSI... Skuplja je neznatno, ali je crvena :D
Stabilna, brza, jaka, i perfektna za OC...

E, ja sam probao Acer AK77a (Kt 266a, naravno) ploju i imam samo reci hvale. Athlon XP 1600+ mi peva na 1640 (156x10.5) i ploja je maksimalno stabilna. Jos su je drugari u ACER-u prelepo uradili (crna stampa, mnogo lep kuler za cipset...) Cena je sigurno ispod 300DM, mozda cak 270.

Jules

Ma, Soltek je fantastican po testovima. Najjeftinija ploca od najbrzih (zajedno sa Abit i Epox), ali malo losiji kvalitet delova na ploci, sto ne mora nista da znaci. Odlicne mogucnosti za OC.
Jedino sto jos nije ispitano kako se ponasa u duzem radu i povodom stabilnosti, ali gledajuci starije modele sa KT133A, trebalo bi da je dobra.

Nazad
Vrh Dno