Šta je novo?

Microsoft Zune review

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
A izvini, jel tema Zune ili Mac Daily... Cifre koje su preneli jesu tacne, a komentar niko nije komentarisao (obicno ono iza crvenog note-a i ne citam).

Uostalom to sto pise na MD pise i na jos par sajtova, jer je vecina prenele tu izjavu iz MS-a...

Sve u svemu, bili mi objektivni ili ne - svi koji su probali Zune kazu da je u najmanju ruku losiji od iPod-a, ali par likova ovde koji nisu mozda videli ni iPod, a kamoli Zune tvrde da je obrnuto... :)

Sta smo ono bese spominjali... Ah, da - objektivnost :)

Mac Daily-ev komentar sam samo naveo zato shto po prirodi stvari ne volim bilo kakvu iskljucivost, koja je po meni odrazava nezrelost i/ili neozbiljnost...

Ponovicu da ne smatram (niti sam ikada smatrao) iPod uredjaje loshim. Oni de facto predstavljaju standard na DAP trzishtu danas...

Iz perspektive prosecnog consumer-a, oni su veoma dobro reshenje i tu teshko da moze mnogo da se prigovori...

Vishe puta sam naveo i da ce Zune u I gen. teshko nadmashiti iPod shto se tice prodaje.

Moji postovi (kao shto sam i naznacio) su se odnosili na ljude koji pripadaju "niche" trzishtu, a ciji su zahtevi prilicno razliciti od ostalih. Ako se od vishe (barem meni relevantnih) izvora cuje da Zune ima veoma dobar kvalitet zvuka koji je mozda i bolji od iPod-a + funkcionalan sistem EQ-ova - shto je po meni najvazniji kriterijum za odabir uredjaja, logicno je da cu predpostaviti da ce ljudi koje prvenstveno zanima kvalitet zvuka ozbiljno razmisliti o nabavci istog.

Licno, smatram da je najveca mana iPod uredjaja (do V gen. koju nisam detaljno poslushao, pa ne mogu da izvucem validan zakljucak) upravo zvuk (na izlazu za slushalice). Nisam preveliki ljubitelj njegovog "zvucnog karaktera", tako da me je to do sada sprecavalo da ozbiljnije razmatram kupovinu iPod-a. Mada, posto mi je sada potreban player sa dobrim lineout-om, iPod je u uzem izboru :)

Mozda Zune zaostaje za iPod-om po pitanju software-a, battery life-a i prostora na HDD-u (dizajn je diskutabilan), ali je zvuk naveden kao prednost ( i Lucifer je iz prve ruke potvrdio da je zvuk odlican - dodushe, nije ga poredio sa iPod-om.).

Potrudio sam se da pojasnim svoje gledishte, nadam se da sam to i uspeo...

Slazem se da treba sacekati sledece generacije oba proizvoda, jer ako ovakav potez Microsoft-a dovede do josh boljih i jeftinijih uredjaja na obe strane, potrosaci ce biti na znacajnom dobitku.

Poz:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno