Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Virtual PC je dosta siromasniji u odnosu na VMware - pogotovo u pogledu mreznog okruzenja (ware nudi dosta solucija tipa dhcp, nat i inernetworking). Zatim nisam uspeo da instaliram Linux na Virtual PC premda sa proguglao na par foruma na net-u koji daju instrukcije kako modifikovati registre da bih to uspelo, sto svakako nije vredno truda.
Znaci VMvare - best choice. Tu sam se uverio kada sam citao knjigu o Isa server-u napisanu od strane Tom Shinder-a koji je kao i ja MS fan ali je ipak koristio ware za svoje labove.
Može da se instalira Linux, ali ne postoje Virtual Machine Additions za njega. Bez obzira na to ja sam svojevremeno bez problema koristio Fedora Core 4 i Vector Linux 5.1 unutar VirtualPCja.
VMWare nisam koristio skoro (još od verzije 3) tako da ne mogu da uporedim.
A što se tiče besplatog VMWarea, mislim da je to samo Player, koji ne omogućava kreiranje virtuelne mašine, već samo izvršavanje neke koja je već napravljena sa punom verzijom.
frogman je napisao(la):
Zatim nisam uspeo da instaliram Linux na Virtual PC premda sa proguglao na par foruma na net-u koji daju instrukcije kako modifikovati registre da bih to uspelo, sto svakako nije vredno truda.
Koristio i jedno i drugo, ali mi se vise svidja VMware. Mislim i da trosi manje memorijskih resursa.
U svakom slucaju, bez problema progutao vise Linux distribucija, kao i FreeBSD.
Za preporuku!