Šta je novo?

MicroSoft sertifikat za Administratora mreze?

romalion

Slavan
Učlanjen(a)
29.02.2008
Poena
304
Da li neko moze da mi kaze nesto o Microsoft-ovom sertifikatu za adminisstratora mreze, hteo bi da upisem kurs pa me zanimaju detalji kursa.
Da li ima neko ko vec pohadja pomenuti ili ga je odradio ?

Moze i PP :type:

takodje i mene interesuju detalji pa ne bi bilo lose da se javno postave :D

Polaze se 4 ispita za MCSA (npr. za 2003)
obavezni su: Managing and Maintaining a Windows Server 2003 Environment i Implementing, Managing, and Maintaining a Windows Server 2003 Network Infrastructure

i 2 po izboru jedan od:

TS: Windows Vista, Configuring ili Installing, Configuring, and Administering Windows XP Professional

i jedan od gomile koja jos ima npr:
Implementing and Managing Microsoft Exchange Server 2003

ovde ima opsirnije:
http://www.microsoft.com/learning/mcp/mcsa/windows2003/default.mspx

1 ispit je oko 70eur,nije neophodno ici na kurs da bi se dobio sertifikat,za kurs ne znam nista jer nisam isao,uglavnom ovo se uci.
Sistem polaganja je od skoro promenjen pa nije vise moguce skinuti razne king testove sa neta i poloziti tek tako.
Mislim da je kurs oko 1500E za MCSE (ukupno sedam ispita) ne znam za MCSA.
Posle prvog polozenog ispita se dobija Microsoft certified professional sertifikat,sa 4 MCSA i sa 7 MCSE.

Poslednja izmena:
da li negde mnoze da se nadje neka literatura, tutorijal ili nesto sto moze pocetniku da priblizi taj kurs ?

traje dok ima potrebe za njime...ja sam polozio za server 2008 server administrator i koliko pratim o sertifikatima cak su i za nt4 i server 2000 validni i dok bude imalo potrebe za njima vazice :)
A materijal mozes naci svuda na internetu ...ako ti treba nesto samo kazi za koji ispit ti treba i poslacu ti.
ispit je u informatici 5k dinara

Nazad
Vrh Dno