Šta je novo?

Microsoft Outlook 2K3 ??? Kako ???

• Začetnik teme Začetnik teme Twix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Ljudi treba mi pomoc.Ja sam mozgao i pokusavao ali ne ide :wall:

Naime,ima sekretarica i jos jedan radnik,i oni koriste Microsoft Outlook kao rokovnik.
Kako da im namestim da preko mreze rade na istom fajlu tako da kad jedno od njih dvoje zakaze sastanak,drugi to isto vidi???

Probao sam da stavim outlook.pst u serovan direktorijum,ali glavni problem je to sto ne mogu oboje istovremeno da pristupe fajlu,vec jedno od njih dvoje mora da iskljuci outlook da bi drugi pristupio :S:

Pliz help !

kad otvoris kalendar, ima dole opcija share my calendar, a drugom korisniku daj open shared calendar

To je to!

Hvala puno!

P.S.Vidi se da bez starca nema udarca :smash:

Hm,posle dosta,DOSTA, mozganja sam shvatio da to i ne ide bas tako lako....
Naime,Share my calendar je opcija na radnim stanicama koje rade u domenu servera koji ima MS Excange na sebi i nikako drugacije 🙁

Na zalost excange zahteva servserski OS da bi se instalirao (win 2k3 serv,win2k serv) a to je u mom slucaju nemoguce jer su u pitanju dva legalna winxp-a...

Elem,postoji i neki tool "The Outlook Connector" koji bi trebao da izigriva excange....

Probacu da se izmajmunisem,pa javljam....

Dotle,ako neko ima bolju ideju,slobodno neka vikne 🙂

Poslednja izmena:
tacno tako, na to nisam mislio. elem, ako sredis sa tim connectorom javi.

Trazio sam,trazio,i najbolje se pokazao program "workgrupshare".
http://www.softalkltd.com/products/workgroupshare/

30-dana trial...

Cak i sama reklama za program sve kaze (Excange server too expensive and complex?... ...).....

Jednio mi jos ostaje da nadjem kreditnu karticu za net (ili nekoga ko je vec ima),i platim program...

Poslednja izmena:
Pa jel finkcioniše bez Excangea, jer MS kaže da ta opcija radi samo sa njim.

Funkcionise i bez excange-a.....probao sam sa ovim gore pomenutim programom u firmi na dva kompa i sve ok......samo sam sve zbrzao pa nisam mnogo detaljisao......

Kad ga budem namestio polagano napisacu rec-dve 🙂

Poslednja izmena:
Ovako mu dodje.Instalira se program,koji ujedno glumi i server.

Zatim se doticni server podesi (korisnici i prava korisnika,i ti korisnici nisu vezani za windows vec su samo za program).
Posle toga se sa svake radne stanice instalira klijent (u diru programa se pojavi i folder za klijente koji je share-ovan),koji se takodje podesi (na koliko vremena da sinhronizuje npr. svakih 1 minut,i sta sve da sinhronizuje).

U principu veoma,veoma jednostavna stvar,a sve se ponasa kao da je excange tu negde 🙂

Znaci,sve u svemu,veoma lak,mali i konfiguratibilan program koji zamenjuje excange koji je inace ogroman.....eto kako na lak nacin podeliti outlook (calendar,contacts i sve ostalo sto zelite iz njega)....

Nazad
Vrh Dno