Šta je novo?

Microsoft office - power point (2007,2010)

stefan1km

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poena
169
Molim za pomoc, uradio sam prezentaciju (60 slajdova), s'obzirom da je ogromna , interesuje me postoji li mogucnost da dodelim svim slajdovima "random" efekte , ili napravim za jedan slajd neke efekte i te efekte dodelim svim slajdovima?

Može, selektuješ sve slajdove, pa onda tranziciju. A može i preko komande da primeniš tranziciju trenutnog slajda na sve slajdove. (ima dugme). To ti je za primenu jedne tranzicije na više (ili sve) sjadove. A za nasumično ja ne znam da postoji. (mada i da postoji to baš i nije korisno, treba odabrati najprikladnije). Za izbor tranzicija mogu da ti preporučim neke od content transitions prelaza (poslednjih 7 u galeriji, trebalo bi da ima u 2010-ki). Prezentacija izgleda profesionalnije kada pozadina slajda stoji a sadržaj se samo menja i pomera.

A ako te interesuju animacije (entrance, emphasis, exit efekti, kretanja putanjama) one se primenjuju na individualne elemente slajda, i možeš to da uradiš preko master slajdova. Na nekom mastru podesiš animaciju za, recimo naslov ili za stavke u listi ili mesto za sliku, u svakom slajdu koji je kreiran prema tom masteru svaki naslov ili stavka liste ili slika na tom mestu će imati tu animaciju.

A i tranzicije mogu preko master slajdova na isti način.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno