Šta je novo?

Microsoft Office 2003/2007/2010 paralelno/usb

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Hipotetički. Firma ima licence za sve 3 gorepomenute verzije Microsoft Office-a za sve računare. Na računaru postoji instaliran Office 2003, ali je potreban i Office 2007, na koji taj računar ima pravo. Znam da je moguće da paralelno budu instalirani 2003 i 2007, ali iz nekog ličnog razloga to nije moguće. Interesuje me da li je nelegalno ukoliko se na tom računaru koristi portabilna verzija Office 2007 sa USB-a? Moja procena je da je to OK obzirom da firma ima sve licence.

***, koliko tema o licenciranju odjednom :D
Prvo, ako je portable verzija, ne bi trebalo da ima ista na disku ili registry-u pa nema ni tragova.
A i sem toga, ako im pokazes da imas licencu, sta on ima da gleda kako ti pokreces taj softver?

Prva stvar izbegavati 2003 i 2007 u isto vrem jer moža da se napravi karambol.
Druga stvar zašto uopšte instalirati 2003 ako postoji 2007? Ako je reč o nesnalaženju sa programom to se rešava instaliranjem starog izgleda preko 2007 (besplatno legalno)

A da li je legalno da se koristi portabilna verzija 2007 sa USB zavisi od toga da li je ta portabilna verzija legalna (a verovatno nije) dakle ako je legalna inda je legalno a ako nije već je (iz radionice tj prerađena standardna) onda nije.

Št ose tiče ostavljanja tragova u registry teoretski i suštinski ako je reč o portabilnim aplikacijama njih ne treba da bude ali u praksi je gomila "budženih" programa koji i pored toga što su kao "portabilni" ostavljaju repove po bazi

O kakvom to karambolu pričaš? Imam instaliran na više računara 2003 i 2007 i nikad nisam imao nikakvih problema, ali u svakom slučaju to nije ono što me je interesovalo. Interesuje me da li je legalno koristiti narodnu verziju 2007 sa USBa ukoliko poseduješ legalnu licencu za njega.

A zasto bi uopste koristio portable nelegalnu verziju ako na tim racunarima imas i 2003 i 2007 verzije sa licencama ? Jel ti to neki fetish, na foru, eto imam original ali mi je sladje da koristim pirata ? :D

Nazad
Vrh Dno