Šta je novo?

Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000 problemi

marko_n

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
380
Kupio sam pre par dana ovaj miš, verovao sam preporukama sa neta i prosto ne mogu da se načudim koje sam đubre od hardvera kupio. :mad:

Jedino što je pozitivno je što miš zaista fenomenalno leži u ruci i oblik mu je zaista 10+.

Međutim. :S:

Skrol točkić je totalno mlitav i pruža neujednačen otpor.
Pri tome je preosetljiv, i najmanji dodir na skrol pomera stranicu gore dole. Npr. čitam neku web stranicu i skrolujem na dole, i sad kad hoću da stanem moram da skinem prst sa točkića inače će stranica "igrati" gore dole.
Drugi problem sa skrol točkićem, odnosno sa MS drajverima je što kada se instalira MS intellimouse skrol u nekim programima radi samo na gore, na dole ne. Npr. playlista u Winampu.

Domet miša je očajan, risiver miša se nalazi na kućištu koje je udaljeno oko 1m od miša i stvaraju se problemi, klik nekad ne radi, kursor se ne pomera kako treba. Morao sam da stavim risiver pored monitora kako bi miš radio normalno. Pre njega sam koristio Logitech LX 5 čiji je risiver kao usb stik bio uključen pozadi na ploču, znači bio je udaljen još više i bio je još niže i radio je normalno (dok mu nije riknuo levi taster).

Sledeći krupan problem je kada se Windows probudi iz sleep moda intellimouse drajver kao da ispari iz memorije, miš se vraća na default podešavanja kao da intellimouse nije instaliran, dodatni specijalni tasteri gube svoje definisane funkcije, brzina kursora se vraća na default, kao i sve ostalo.

Inače mišonju sam probao i na drugom kompu i problemi su isti.

Da li je ovo gore pomenutu normalno za ovog miša?

Pozdrav

Jeste. Normalno je. Uopšte mi nije jasno zašto svi ne kupuju Logitech kada su ubedljivo najbolji za periferije.

Kupio sam istog miša pre nekih 6 meseci i nakon samo dan-dva ga vratio nazad u radnju jer sam imao utiske slične tvojima. Morali su da vrate pare, pa neka se žale i vrate ga microsoft-u. Jednostvno, vratiš ga nazad kao robu sa nezadovoljavajućim kvalitetom.

Onda sam nabavio Logitech Revolution MX. Jeste skup, za naše pojmove preskup, ali ako zaista puno vreme provodiš sa mišem u ruci i ako ti treba precizan i udoban wireless miš, on je prava stvar.

Kupio sam pre par dana ovaj miš, verovao sam preporukama sa neta i prosto ne mogu da se načudim koje sam đubre od hardvera kupio. :mad:

Jedino što je pozitivno je što miš zaista fenomenalno leži u ruci i oblik mu je zaista 10+.

Međutim. :S:

Skrol točkić je totalno mlitav i pruža neujednačen otpor.
Pri tome je preosetljiv, i najmanji dodir na skrol pomera stranicu gore dole. Npr. čitam neku web stranicu i skrolujem na dole, i sad kad hoću da stanem moram da skinem prst sa točkića inače će stranica "igrati" gore dole.
Drugi problem sa skrol točkićem, odnosno sa MS drajverima je što kada se instalira MS intellimouse skrol u nekim programima radi samo na gore, na dole ne. Npr. playlista u Winampu.

Domet miša je očajan, risiver miša se nalazi na kućištu koje je udaljeno oko 1m od miša i stvaraju se problemi, klik nekad ne radi, kursor se ne pomera kako treba. Morao sam da stavim risiver pored monitora kako bi miš radio normalno. Pre njega sam koristio Logitech LX 5 čiji je risiver kao usb stik bio uključen pozadi na ploču, znači bio je udaljen još više i bio je još niže i radio je normalno (dok mu nije riknuo levi taster).

Sledeći krupan problem je kada se Windows probudi iz sleep moda intellimouse drajver kao da ispari iz memorije, miš se vraća na default podešavanja kao da intellimouse nije instaliran, dodatni specijalni tasteri gube svoje definisane funkcije, brzina kursora se vraća na default, kao i sve ostalo.

Inače mišonju sam probao i na drugom kompu i problemi su isti.

Da li je ovo gore pomenutu normalno za ovog miša?

Pozdrav

Sve je apsolutno tako. Plus što MS miš traje godinu, godinu i po dana. Ali me Logitech nervira sa cenom i tonom novih modela. Kupiš najjači miš koji imaju, i za dve nedelje je ultra zastareo, jer imaju još revolucionarniju optiku. A Logitechov softver užasno iritira - za tastaturu i miša imaju 6 (i slovima šest!) aplikacija koje gura u startup. Sve je to lepo, ali zamisli da mi svako parče hardvera gurne nešto tamo - softver im je bloatware i tu nema priče. Odlučio sam ipak da mi je sledeći miš neki nadrndani Logitech, zbog kvaliteta, a software neću ni da instaliram...

Kako zastare, kad je pre 5 godina bio MX1000 i sad MX revolution? :)

Skini risiver sa kucista! Pise i u uputstvo da se udalji od metalnih objekata! Posedujem Wireless Laser Desktop 6000 V2 uz koji ide Wireless Laser Mouse 5000 i imao sam slicne simptome kada mi je risiver bio uz/na kuciste. Sada ga drzim dole na vuferu ispod stola i sve funkcionise besprekorno.
Javi sta si uradio

I udalji receiver od miša, zna da pomogne.

Scroll točkić je tuga živa, kod mene moraš da pritisneš kao lud da bi registrovao srednji klik.

Da srednji klik je da te prst zaboli, mada to i ne koristim tako često, pa mi ne smeta toliko.

Manje više domet, to sam rešio, našao sam optimalno rastojanje.
Glavni problem mi je vertikalni skrol koji u dosta programa radi samo na gore, na dole neće. Recimo na Winampovom forumu je opisan taj problem.
Sa MS sajta sam birao model miša, verziju windows vista 32bit, i na kraju sam downloadovao IntelliPoint 6.20.182.0. Starije verzije neće da se instaliraju.

Ja evo vec par meseci koristim Microsoft Natural Wireless Laser Desktop 6000, tastatura me je odusevila a i mis Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 5000 koji je bio u tom kompletu je super.

Jesi instalirao MS drajver i koji OS koristiš?

Instalirao sam MS drajver, koristim win XP Pro 32-bit i Vistu Bussines 32-bit.

Kupio sam istog miša pre nekih 6 meseci i nakon samo dan-dva ga vratio nazad u radnju jer sam imao utiske slične tvojima. Morali su da vrate pare, pa neka se žale i vrate ga microsoft-u. Jednostvno, vratiš ga nazad kao robu sa nezadovoljavajućim kvalitetom.
....

I onda su taj isti prodali marko_n-u :).

Salu na stranu, imam miscrosoft wireless intellimouse explorer (vise od godinu dana) i nemam apsolutno nikakvih problema sa softwerom (XP je u pitanju), i skrol mi radi savrseno (uvek je i radio), srednje dugme jeste minimalno teze pritisnuti, ali ga nesto ne koristim. Dok mi je domet nesto manji nego na prethodnom logitechu, i iznosi do 2,5m za nesmetan rad, sve posle toga secka, i drzim risiver (kao sto je i u uputstvu naznaceno), na razdaljini vecoj valjda od 20-30cm, uglavnom na oko metar.
Sve u svemu taj mis bi trebalo da bude bolji od mog, pa probaj da ga reklamiras (ako si u mogucnosti) pa javi sta si uradio sa drugim. :wave:

Instalirao sam MS drajver, koristim win XP Pro 32-bit i Vistu Bussines 32-bit.

Jel možeš da vidiš tačno koju verziju koristiš pod Vistom?
Na MS sajtu nude za download 6.20.182.0, a izgleda da ona baš pravi problem sa skrolom u nekim programima.

Ne mogu nigde da nađem tu verziju za download.
Molim te ako imaš bržu net konekciju, i ako imaš vremena, ako možeš da mi uploaduješ drajver na neki server (bilo koji), bio bih ti zahvalan.

Koliko sam pričitao po forumima, problem pravi najnovija verzija drajvera na Visti.

Pozdrav

6.10.158.0 nigde ne mogu da nađem, našao sam samo 6.10.157.0 ali i sa tim drajverima skrol ne radi na dole. Rešio sam problem delimično tako što sam instalirao najnovije drajvere 6.2 i onda iz device managere ručno promenio samo drajver na 5.5 koji sam skinuo sa neta. Tako imam kombinaciju najnovijeg softvera i drajvera koji radi ok. Kažem delimično rešio jer je sada brzina skrola podešena na minimum i to je prihvatljivo, mada i dalje suviše brzo za neke stvar, ali bar radi na gore i dole u svim programima.

Nazad
Vrh Dno