Šta je novo?

Microsoft Lifechat LX-6000 iskustvo

imbaqq

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2014
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 7950x // Arctic Liquid Freezer II 420 RGB
Matična ploča
Asus ProArt X670E
RAM
2x32GB DDR5 5600/40 Kingston
GPU
RTX 3060/12 Asus
Storage
1TB Kingston Renegade // 2TB Kingston KC3000 // 16TB Seagate
Zvuk
Bowers & Wilkins PX7
PSU
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 860W
Kućište
Be Quiet Silent Base 802
Monitor
Philips 27E1N8900
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S // Logitech Craft
Laptop
Xiaomi Pro 15 2022
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Graphite
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
https://www.microsoft.com/accessories/en-us/business/lifechat-lx-6000-for-business/7xf-00001

Trebale su mi sluske sa mikrofonom za skajp i povremeno igranje dote pa pogledah malo sta ima po prodavnicama i nije mi bilo dobro kad sam video cene za obicne sluske pojedinih proizvodjaca. Vodjen dosadasnjih imskustvom sa MS hardverom pomislih da ne bi bilo lose da probam kakve sluske imaju. Naleteh na ovaj model za male pare i rekoh sebi "sto da ne". Stigle danas, jeftino pakovanje ali to nije ni bitno :) Same slusalice su po meni jako dobre izrade, kvalitet plastike je karakteristican za ono sto sam ja do sad susretao na MS hardveru - nista ne krcka, nista se ne uvija, ne skripi itd. vec je sve cvrsto i mobilni delovi daju taj osecaj da je u pitanju nesto sto ce da traje. Udobnost je subjektivna, i moram reci da sam bio malo skeptican po pitanju jastucica jer su nekako mali, i zaista prvih nekoliko minuta je bilo cudno, kao da sam rukama preklopio usi. Medjutim, nakon tih nekoliko minuta i kad krene zvuk cela situacija se dosta menja na bolje ali mislim da closed sistem ipak dominira po pitanju udobnosti. No, ovo je "business" model slusalica pa kao takve moraju da imaju mogucnost da cujes sta se desava oko tebe. Meni ne smeta ali ako se neko razmislja o ovom modelu da zna. Zvuk u slusalicama je po meni najvise iznenadio. Probao sam razgovor - izvrsno. Muzika takodje, jer licno smatram da kvalitet zvuka koji dolazi iz ovih slusalica prevazilazi ocekivanja. Ovo govorim u domenu nekoga ko slusa mp3 vecinom i ne zeli da daje ne znam kakve pare na audio opremu. Mikrofon, glavna zvezda veceri - do nekih 85% jacine u Windowsu ja nisam uspeo da primetim nikakvu distorziju niti pozadinski sum a vec sa 50% mi se glas cuje izuzetno glasno. Sto se tice cistoce zvuka koji mikrofon registruje, takodje sam prezadovoljan. Mozda je malo na meksoj strani i sa 5-10% jacim visim tonovima nego sto mi glas zaista jeste ali to ne menja cinjenicu da je ovo jedan od najboljih mikrofona s kojima sam se ja susreo. Odigrao sam i jednu partiju dote, potpuno korektno obavljaju posao - prema ocekivanjima nakon inicijalnog testiranja. Sve u svemu, mislim da je ovo odlicna kupovina za nekoga kome je prioritet razgovor uz povremeno igranje i slusanje muzike. Sto se filmova tice, ne bih dao preporuku iz razloga sto sam se razmazio zvucnicima koje imam pa odbijam da gledam filmove ukoliko zvuk ne dopire iz njih :D

Vrh Dno