Šta je novo?

Microsoft Flight Simulator X

Hmm nisam ali jesam Flightgear i iznenadio me, a i besplatan je (nije da to ima neke veze ali pozdravljam). Treba samo instalirati OpenGL drajvere, btw i mene zanima FSX, postavio sam isto pitanje u temi ispod.

Izasao je i *REPACK* *DVD1* na 4.3GB.
Mada opet igrao sam demo i nisam se nesto odusevio, igra je naravno monstruozno zahtevna sto joj i prilici ali opet razbacane texture mi se bas i ne svidjaju. Doduse bio je to demo, sigurno su to ispravili u full verziji.
pozdrav

lose je odradjeno kada avion udara u pentagon...

I, šta bi na kraju, jel neko probao, jel vredi igrati i sl.?
kakva je novi Flight School?

Video sam da postoji i verzija na 1DVD-u. Ja sam nabavio na 2 DVD-a. Instalacija na HDDu oko 8gb.:zgran: Izgleda nenormalno glomazno. Meniji su promenjeni totalno i sada izgledaju super.Svaki avion u meniju se vidi i poredjani su jedan do drugog, kao windows folderi.
Grafika je odlicna, a pogotovo prelet iznad sneznih planina. Strava izgleda kada se prelece neko letovaliste. Ispod hidroavioni, skijasi na vodi, jedrenjaci. Znaci ubacili su tu aktivnost, koje pre nije bilo. Koristili su satelitske snimke podrucja i konacno sad imam osecaj da su ispod mene gradovi, sume, planine, a ne izuvijane ravni. Dobra stvar je sto aerodromi nisu pusti. Sada sve sluzbe rade na aerodromu i to je strava stvar, a ne samo da polecu i slecu avioni. Svaka cast Microsoftu na ovome. Tu su i dalje skidanje weather u rl-fu, novi modeli aviona, posebno motorni zmaj. Zahtevnost. HUH!!!! 2gb rama ako hocete sve na max. i za uzivanje, a ako ne, moze i sa 1 gb ko ja, pa na nebo.

Sta bre 2 GB :|

Poslednja izmena:
U Microsoft-ovoj laboratoriji mozete za DZ (tj. za 1h piskaranja po tablet PCu) dobiti originalan Flight Simulator 2004.

Ja sam demo video na Sinergiji, gde ga je terala neka zverka na plazma ekranu, i let iznad Beograda mi je izgledao jezivo dobar.

Ovo ni sa 2 gb rama ne ide glatko!!!!MF:crash:

Pa vredi li ovo uzimati da ne bacam dzaba pare

Pa mozda ako imas Alienware konfiguraciju :D

Uzmi Darkstar One onda, ovo je hardcore simulacija. I ja bih, lično, voleo da naprave neki super easy mod, da mogu da vozim Super Jumbo na WASD, ali nema smisla, na šta bi to ličilo?

pa kao prvo,nenormalno je zahtevan.
dakle,ni najjace konfe ne mogu da ga poteraju na max detaljima.naprimer maxova kanta bi dala nekih 10fps kada bi se sve stavilo na max u nekoj prosecnoj rezoluciji (12X10).
drugo,grafika cak i nije toliko posebna.gledao sam neke sotove (nisam se ni usudio da stavim max na mojoj makini posto ne bih dobio ni 1fps).
trece,bez joysticka ni ne pokusavajte.jednostavno nema sanse da se igra na tastaturi.to verovatno vec znaju svi koji su probali neki raniji FS,ali evo i za novajlije.nema sanse da se snadjete na tastaturi.
ovo ostalo je sve isto kao i u prosloj verziji.zaista nije nista posebno.mozda ce izgledati bolje na DX10 karticama,ali za sada nije vredno neke prevelike paznje.

E ako ne moze maxova masina da je potera na max onda je problem do same neoptimizovanosti igrice

Koji ste vi likovi:d Ne svatam ljude koji igraju simulacije bez dzojstika:D

Ne postoji verzija na 1 dvd, 2 dvd-su a to sto se pojavilo je na torentima repack 1 diska koji nije radio.

Ja ove nedelje sastavljam, 3800+ x2, 7900gto bas za nju:p valjda ce istaerati neki pristojan fps. A ako je kao smrdljivi lock on:wall: Otkad je izasao ja pojacavam masnu i nikad nije proradio glatko.

Poslednja izmena:

Ne postoji verzija na 1 dvd, 2 dvd-su a to sto se pojavilo je na torentima repack 1 diska koji nije radio.

Ja ove nedelje sastavljam, 3800+ x2, 7900gto bas za nju:p valjda ce istaerati neki pristojan fps. A ako je kao smrdljivi lock on:wall: Otkad je izasao ja pojacavam masnu i nikad nije proradio glatko.

Postoje igre koje nece raditi glatko ni za 10 godina, jer su programeri nesto debelo usr*li.

Ja ga sigurno nabavljam, skoro sam uzeo X2 4200 sa 2GB RAM-a i 7800GT, pa ako ne bude radilo pristojno leti u kantu istog momenta.

Nego, ajde ko je probao, ima li neka skola letenja, ali da valja? Ili neka smislena misija, a ne klasicno "poleti, smaraj se malo, pa sleti"? :D

Pa poenta i razlog fs-a nisu misije:D On je za zaljbuljenike u letenje, koji se smaraju sa instrumentima, kartama, planovima leta, kopiranju pravih avionskih linija.....

Svako zna da poleti sa avionom i da se vozika, razgleda malo, za ozbiljnije igranje moras i malo da se pomucis.....

Za Lock On ti treba C2D. Pristojno OCovan. Razmisli o upgrade-u na vreme.

Sta da razmislim o upgrade-u:trust: , lock on je kad izasao? Pre 2-3 godine, i nema neku spektakularnu grafiku a ugusi bilo koj pc, lock on je prosto lose odradjena.
Ja ne znam kad su je pisali, koj hw su imali u glavi, otprilike "ma valjda ce napraviti nesto sto ce je poterati":mad:
Jos flankeri su bili bagoviti, prosto im ne ide da ispeglaju igru.

Poslednja izmena:
Pa treba ti C2D da ti ne bi bio ugusen sistem. ;)
Naravno, napravljeno je to sto je tera optimalno. Nemam link da ti pokazem, ako ga nadjem postovacu.

FSX sta im ovo znaci

Iz readme fajla:

AMD
The initial visual experience on a computer with an AMD processor may be lower than expected.
To improve the visual experience
1. On the main menu, click Settings.
2. Click Customize.
3. Select a higher setting in the Global settings list.
Adjusting these settings may impact performance.

3800+DC, 1gb rama i 7900gto i dobijem 13fps kad skrecem ili nailazim na neki kompleks zgrada/aerodrom:crash: :wall:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno