Šta je novo?

Microsoft Express Upgrade to Windows Vista

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/expressupgrade.mspx
http://go.microsoft.com/?linkid=5559472

Eto ko kaze da je MS los.Ako se kupi novi racunar koji je spreman za Vistu moci ce uz relativno male pare ili free(+pt) da se predje na Vistu kada izadje.

Evo kako to izgleda kod della:
Windows XP Purchased Express Upgrade to Windows Vista Dell US Price (anticipated)
Windows XP Home Edition Windows Vista Home Basic Discounted price of US$45.00 + Shipping & Handling Charge
Windows XP Media Center Edition 2005 Windows Vista Home Premium Free + Shipping & Handling Charge
Windows XP Professional Windows Vista Business Free + Shipping & Handling Charge
Windows XP Professional x64 Edition Windows Vista Business x64 Free + Shipping & Handling Charge
http://www.dell.com/content/topics/global.aspx/solutions/en/vista_express_upgrade?c=us&l=en&s=gen

Poslednja izmena:
Pa da, to se zovu poslovni potezi iz ochaja, nece tebi M$ nishta pokloniti ako ne mora 🙂

Poslednja izmena:
Bas htedoh da napisem da si ti pisao o tome kako ce oni da prosto nateraju ljude da predju na vistu i da si bio u pravu, jer ce ovim gestom vecina ljudi preci na vistu, ali rekoh da to ne pominjem.

Iako je to, kao sto kazes, vise ocajnicki potez, opet MS je dao mogucnost da za male pare predjes na Vistu(naravno koliko se to isplati/ne isplati ljudima koji predju to ce se tek videti)

Koliko sam video na newegg ima da se kupi xpsp2 sa kuponom za vistu... nisam uspeo detalje da saznam |)

Ta Vista je toliko dobra da je dele dzabe 😀

Poslednja izmena:
ej bre , pa nemoj tako nisko... nije vista toliko losa.. ja cu preci na nju cim budem mogao legalno ( naravno )... inace ne znam zasto toliko ljudi u opste napljuvavaju vistu.. sta konkretno ne valja u njoj 🙂

Ako se kupi novi racunar koji je spreman za Vistu moci ce uz relativno male pare ili free(+pt) da se predje na Vistu kada izadje.
hm... ovo zvuci stvarno dobro! Nevezano zasto M$ to radi, cinjenica je da ce od ovoga najvecu korist imati upravo kupci!

nece tebi M$ nishta pokloniti ako ne mora
heh, pa naravno! To se zove ekonomija! Nijedna firma ne poklanja nista, ako iza toga ne ide neki interes... To vazi za M$, ali i za npr. Sony ili Apple...

Naravno da se razumemo MS ne poklanja Vistu vec nudi skoro free upgrade sa XP na Vistu kao sto se vidi iz dell-ovog primera.
Naravno moraju se zadovoljiti neki uslovi za to.Sve lepo pise na onim linkovima sto sam dao.

Ali cinjenica je da ce ovim gestom da ce se prodavati vise racunara dok traje ta akcija, jer za bukvalno male pare dobijes Vistu.To je ono u stilu koristis XP i kada izadje Vista izvrsis upgrade na Vistu i to je to.

Ne, ne nista ne doplacujes osim u slucaju da imas Windows XP Home Edition
i onda dajes valjda 45$ da bi presao na Windows Vista Home Basic.Ostale kombinacije se ne naplacuju(naplacuju se samo postanski troskovi slanja medije):
Windows XP Media Center Edition 2005->Windows Vista Home Premium
Windows XP Professional->Windows Vista Business
Windows XP Professional x64 Edition->Windows Vista Business x64

Znaic tamo kupis masinu i uz nju dobijes XP i uz male troskove(sigurno daleko manji nego da kupujes samu Vistu, ili da vrsis upgrade po MS cenovniku) prelazis na Vistu.Zato sam i napisao skoro free, jer svakako moras da platis postanske troskove.

A sto se tice pitanja sta ostaje sa XP-om, mislim da kada predjes na vistu mozes da odradis i downgrade na XP bez gubljenja licence, jer valjda MS dozovljava da ako platis win novije generacije mozes koristiti onaj koji je starije generacije bez problema.Naravno mislim da nece dozvoliti da ti drzis paralelno Vistu i XP.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno