Šta je novo?

Microsoft DirectPlay Helper hoce na Web!?

hmm.. cudno.
jel se konektujes na yubc?
cini mi se da 212.124.164.255 pripada yubc-ovom dialup-u, a kod tebe bas stoji zoni na toj IP adresi.. ali opet, zasto je Outgoing connection? da ne pokusava taj servis da se konektuje sam na sebe?

anyway, dosta ljudi po netu se zale na ovaj XP spookiness on UDP 1900.
kazu da se radi o vrlo cudnim paketima sa cudnim setovanjima (tipa, prenizak TTL i slicno), uPnP-u itd..
neki tvrde cak i sledece:
Ok, so every XP machine with internet access is connecting to Microsoft on 1900/udp and elling them "Here I am! Do things to me, baby!"

uglavnom niko ne zna sta je, ali svi preporucuju blokiranje porta cim se primeti neka cudna aktivnost

(izvor: googlanje - "UDP 1900")

petri je napisao(la):
Ok, so every XP machine with internet access is connecting to Microsoft on 1900/udp and elling them "Here I am! Do things to me, baby!"
Pa to samo ide u prilog teoriji da (veliki brat) Cika Billy voli da nas posmatra ctp;
Lepo ti to blokiraj za sva vremena (Create appropriate filter rule and don't ask me again) i nema vise voajerisanja :D

jeste to bilo preko YUBCa...

zanimljivo je da se desava samo povremeno (npr. par dana se ne desava!), a onda smora na svakih 5 minuta... pokusavam da provalim pravilo po kome se to desava, pa ga zato nisam iskljucio "za vjeki vjekova"... ali, uskoro cu...

inace, znam za taj problem sa Universal PnP (lepo je objasnjeno na http://grc.com/unpnp/unpnp.htm ), ali sam mislio da SP1 resava taj problem...

ZoNi je napisao(la):
jeste to bilo preko YUBCa...

zanimljivo je da se desava samo povremeno (npr. par dana se ne desava!), a onda smora na svakih 5 minuta... pokusavam da provalim pravilo po kome se to desava, pa ga zato nisam iskljucio "za vjeki vjekova"... ali, uskoro cu...

inace, znam za taj problem sa Universal PnP (lepo je objasnjeno na www.grc.com ), ali sam mislio da SP1 resava taj problem...

da, pogotovu sto recimo i ti i ja imamo XP+SP1, isti firewall, i takodje ne-blokiran 1900 UDP. Tebi se desava, a meni ne

ajde, ako mozes da se setis, kazi sta otprilike uradis na masini kada se to pojavi, da probam i ja da vidimo da li stvarno taj fatkor pokrece celu stvar.
ako je u pitanju direct play, da li si igrao nesto preko neta, u tom slucaju sta?

ajd' :wave;

Nazad
Vrh Dno