Šta je novo?

Microsoft Arc Touch Mouse - mis koji menja oblik

Clamaran

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
"Ako ste mislisli da je miš mrtav, razmislite ponovo" - kaže Microsoft na početku saopštenja o novom računarskom mišu koji može da menja oblik. Dugo očekivani Arc Touch Mouse jednim potezom se pretvara iz ravne pločice, pogodne za nošenje u džepu ili torbici, u pravog "zakrivljenog miša, koji bi trebalo savršeno da leži u ruci. Miša treba "proširiti" da bi se upalio, a "spljoštiti" da bi se isključio i spakovao u torbu. To indikuje da je prvenstveno namenjen vlasnicima notebook računara, koji su stalno u pokretu.

Još jedna zanimljiva osobina ovog uređaja je kapacitivna senzorna traka koja je zamenila tradicionalni scroll točkić. Veoma smpatičan trik je vibracija, koja simulira doživaljaj sa standardnim mehaničkim točkićem, pa tako daje dobru povratnu informaciju i lišava korisnika osećaja da samo "prevlači prst po staklu".

Izvor: MobiHobi (fotke)

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/shP_Bs2q6KQ&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/shP_Bs2q6KQ&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Zanimljivo, jedino me brine koliko je taj preklopni mehanizam otporan na stalno otvaranje/zatvaranje, jer je ipak namenjen prenosnim racunarima. Glupo bi bilo da posle nekog vremena pocne da skripi i cvrci, pa da covek mora da ga podmazuje sa WD-40! :d

Jos kad bi napravili neki za nas gejmere da lepo oblikujemo mis po svojoj saki :D ,inace dobra stvar...

Evo sta je stvarno gejmerski mis:
http://www.youtube.com/watch?v=TNeL3NGGUmk

imam arc touch 2 meseca. kupio sam ga da mi se uklopi sa tastaturicom i mada je bio prilicno skup nije mi zao.
Dosta je zgodan za nosenje i upotrebu i precizan. Nisam se bas puno igrao sa njime, ali ono sto ja igram fallout, i neke igre za linux su sasvim lepo isle sa njim |))
Rado ga spakujem sa sobom kad idem na put, tad prezivi oko 2 sklapanja-rasklapana dnevno. Kad je kuci ga slucajno sklopim jednom u par dana. Dosad nek je 100-nak puta sklopljen i ne vidim nikakve tragove habanja mehanizma.
One stopice po kojima klizi po podlozi su se izgrebale posle 2 dana (napravljene su od sjajne plastike), tako da se vidi da je koriscen. Malo me je skenjalo sto su levo i desno dugme skroz obicna (mislio sam da je skroz touch kao na appleu). Ima samo polozaj off - skroz ravan i polozaj on - skroz savijen, nema alternativnih polozaja.

Nije nesto bez cega se ne moze, ali je definitivno nesto sto svi primete kad ga izvadim ili kad dodju kod mene, a ne moze ovde da se kupi zasad |PP

Za razliku od njega tastaturicom Arc sam prezadovoljan i mislim da je do danas najbolji komad hw-a koji je ms napravio. Jedina mana je sto ne mogu oba da rade sa istim prijemnikom, a ni BT ne bi bio losa ideja za sledecu verziju...

Pojavio se u prodaji i kod nas, meni jedino smeta sto su levi i desni klik "tvrdi", pa mi odskacu od celog koncepta dodira i mekoce :). Inace zenske osobe koje su ga videle komentarisu da je najlepsi mis koje su videle :smoke:

Pojavio se u prodaji i kod nas, meni jedino smeta sto su levi i desni klik "tvrdi", pa mi odskacu od celog koncepta dodira i mekoce :). Inace zenske osobe koje su ga videle komentarisu da je najlepsi mis koje su videle :smoke:

Gde si ga kupio i po kojoj ceni?

Bio je u Jakov-u oko 5k ali ona prva versija MS Arc sa tasterima ne ova druga sa touch-om. To je ono sto sam ja pronasao pre mesec dana kada sam trazio.

Vrh Dno