Šta je novo?

Microsoft 4000 ili Logitech Desktop Wireless

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Imam Microsoft Ergonomic (prelomljenu) tastaturu model pre 4000 i mnogo mi je dobra .. medjutim posto sam mnogo poceo da koristim laptop i bolja mi je velika tastatura nego ona mala cesto je prebacujem pa resih da kupim novu (staru na laptop, a novu na desk)

Povucen tradicijom mi u pogled ulete Microsoft 4000 (sada u Imtelu oko 3000din) pogotovu jer imaju noramlne home,insert,delete tastere :d , al ne lezi vraze, malo pretresao sajtove ovih nasih firmica i naletih na Logitech Cordless Desktop Comfort Laser koji kosta nesto manje od 6000 (skoro duplo vise od Microsoft) ali je bezicna (isto onako "prelomljena") i dobija se bezicni laser mis (ako se ne varam MX600) ... po karakteristikama mi deluje bolje ...

ajde vase sugestije pliz ... sta je bolje ? da li laguje bezicna tastatura, koliko dugo traju baterije ? da li je to punjivo ? u principu igre ne igram ali se opici PES ... (video sam post o Microsoft 4000 i kocenju tastera u igrama, odnosno da ne prepoznaje kada je vise njih stisnuto, na ovoj mojoj meni to ne pravi probleme, ali ortaku pravi u pesu zato sto on koristi malo drugaciji raspored tastera ...)

Nije mi toliko do bezicne sto koristim nesto iz daljine (imam lepi sto za komp) mnogo vise zbog kablova, polako sam presao i na bezicni ruter u kuci ... posto stvarno postade mnogo... zvucnici, mikrofon, monitor, tvkarta, stampac, skener mnooogooo ... :wave:

Ja jedino sto mogu da ti kazem da Logitech tastatura ima za manje para. Sudeci po itsvetu i za 10-ak e manje.

Gledajuci slike po netu, Logi mi izgleda super (ako ostavimo po strani da sam zaljubljenik u Logija i da planiram da uzmem MX5000 :d).

Ako već voliš samo pes, onda pazari microsoft 4000 i neki rumblepad2 gamepad. To ti je dobitna kjombinacija, a opet te izadje jeftinije od logitecha!

Ja ne bih menjao MS 4000 za tog Logitecha ni u ludilu 🙂

Da odgovorim samom sebi: 😛
Mali burazer resio da uzme memoriju pa me cimao da idemo do Imtela ... taman kad sam bio vidim imaju ovu 4000 i reko daj da vidim, pruzi mi je covek i ono stvarno zver ! postolje, kozni palm rest, siroka lepa velika a i tasteri su vrlo prijatni ... imaju onako srednji hod nisu kao pisaca masina a nisu ni flet, nego bas taman (bar po mom ukusu) i konacno lepi dugmici insert, home, delete ... plus ono zoom na sredini koje meni savrseno odgovara jer dosta radim u Wordu i Power pointu, a od kada sam na IE7 mnogo koristim zoom i ovaj je vrlo zgodan ... dakle vrlooo pozitivan utisak

Istina utisak malo pokvaren relativno "kvrgavim" misem koji je daleko po kvalitetu od tastature ali sta da se radi ... zato imam mog lepog bezicnog i pevam ovaj ce kevi da ode za laptop 🙂

A sada Logitech .. u Imtelu mi je covek otvori da pogledam: na slikama stvarno izgleda mocno .. medjutim kao da su hteli u isto vreme da naprave veliku razlomljenu tastaturu i kompaktnu tako da su tasteri nekako zbijeni plus imaju onaj veliki hod kada se stave ruke na nju osecaj je daleeeeko iza Microsofta ... jedini plus na strani Logitecha je mnogo bolji mis i kome bas treba bezicno ... sve ostalo Microsoft

Epilog: bezveze sam poneo neku lovu i kupio tastaturu i uzivam u koriscenju ... :guitar: ,)

Cek i koliko kosta ta 4000? Na itsvetu sam video oko 60e.

Epilog: bezveze sam poneo neku lovu i kupio tastaturu i uzivam u koriscenju ... :guitar: ,)

Ja kad bih tako bzv nosio lovu gde li bi mi kraj bio :d

Pa kosta 3000 dinara u imtelu (Microsoft ergonomic 4000) a pare se nose kad god se ide u radnju (ako se vidi nesto zanimljivo) plus kad god se vozi kolima uvek se nosi lova ... nije bas da sam nosio 500e po dzepovima 😉

60e je logitech ... (plus minus koji evro)

Pa misli i na jednu i na drugu, s obzirom da su iste (?). Ocu reci nisam bas preterano mnogo zagledao, ali imam jednu kuci (kupljenu u Imtelu naravno) i iste su ti te dve. Ili ti uzmi (ako oces, a hteces kad je budes video i osetio) tamo gde je jeftinije 😛 i dobices i misa . ,)
e da i ta u imtelu ima oznaku microsoft natural ergonomic keyboard 4000

Poslednja izmena:
Uz MS Natural 4000 uvek ide mis 🙂

netacno.
Moja kutija je bila samo tastatura (Dakle nije maznut mish)
kostala je nekih 40+ pre godinu i kusur...

ja taj ITSvet nisam ni gledao evo sad vidim prvi put

ja sam to gledao na http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=043

ima lep product tour

onda sam video jos pre par meseci (mozda skoro i godinu dana) u PCPressu bilo da ima da se kupi u ComTrade-u za ne secam se koje pare ... otisao sam do njih par puta, zvao ih vise puta i nikada nisu imali kao imali su neke zalihe i vise ne ... odustao sam i pogledao skoro u Imtelu i vidim da i oni to kao imaju ali nije bilo na zalihama ....

sada sam skoro video da im je stiglo na zalihe i da kosta 3000 dinara. Dobio sam i misa uz to mada nije nesto posebno pa je uvaljen kevi

U kutiji sam dobio dakle Tastaturu i Misa i softver

Sada sam malo gledao po sajtu microsofta pa na compare prices i cene su od 50$ do 60$ (3600din) i reko da kliknem na ovo najjeftinije i pise

Kod:
Contents: Keyboard, software, documentation

Tako da nema misa ... izgleda da imaju takva neka razna pakovanja, mada ne verujem da cena tog misa moze nesto znacajno da utice na cenu 😛 😉

A sada : MNOOOGOOOO je dobra tastatura !!!! uf kako mi se svidja ... mekana, lepa, kozno pod rukama, srednji hod tastera .. ma uzivanje ruke same lete ... jos kad sam se navukao na zoom ... bruka ! sve preporuke ! :wave:

Cek da vidim da li mislimo na istu tast.:
Ergonomic Value Pack (36e) http://www.itsvet.com/proizvod/microsoft-ergonomic-value-pack/comp_comp_keyboard/43/335
a ovo je jedina tastatura koja ima oznaku 4000 - Natural Ergo Keyboard 4000 (60e) http://www.itsvet.com/proizvod/microsoft-natural-ergo-keyboard-4000/comp_comp_keyboard/43/225

Bice da ti mislis na ovu Ergonomic Value Pack

Ovo su iste tastature ... mozda je razlika u tom pakovanju sa misem .. uglavnom iste su ... mozda su se malo zeznuli pri unosu (??)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno