Kad sam spomenuo Edifier naspram Solo, mislio sam na model Edifier R1900TII, i na ovaj test recimo:
http://edifier.com.ua/news.php?task=showfull&id=341.
Posto imam Solo2 (bez daljinca verzija, ona prva od pre par godina), nemam razloga kao mnogi ovde da stitim svoje ljubimce i da ih hvalim do nebesa kako su naj naj, vec kao i za svaki Logitech ovde ili bilo sta za sta su mi mnogi zamerali da sam hejter, mogu objektivno i nepristrasno da navedem mane i nedostatke svakog od njih, ukljucujuci i Solo i sve ono sto po mojim merilima moze da se nazove makar zvucnik.
Na ovom linku sto sam postavio gore, jasno moze da se vidi gde im sta manjka i u cemu je prednost navedenog Edifier R1900TII. Iako manja kutija, i po specifikacijama slabija, on je tehnicki bolje uradjen u svakom smislu od Solo2, koji ima navodno 2x30W, a zapravo toliko ne moze da izgura ciste snage bez menjanja iznutrica. U normalnom slusanju nikad se nece primetiti da li su oni 20 ili 30W po kanalu, ali govorimo o nekim perfekcionistickim detaljima. S druge strane, Edifier ima nesto slabiji i visi prag bass-a, ali se vise dernja i linearnije svira. Takodje, njegovo TDA2050 kolo svira u granicama snage za koje je deklarisan sa manje od 1% THD do nekih 28W, dok TDA 7265 koji se nalazi u Solo2, prelazi 1% THD vec na oko 20W, a na deklarisanih 30W vec prelazi i 10% THD, sto je neslusljivo izoblicenje. Ostale zakljucke i detalje o ovom testu izvedite sami. Ja nemam razloga da iz bilo kojih interesa ili pristrasnosti nesto velicam, a drugo napadam i omalovazavam ako je dobro.
Gore pomenuti Genius 1250b svira pristojno za te neke manje pare, mada kada bih i njih poceo da izvrcem na postavu kao Edifier vs solo2, svasta bi izaslo na sunce

Slusao sam i manje 2.0 modele Genius-a i sve je to uglavnom zvucno bilo u okviru cene, sa naravno primetnim manama, ali nista preterano bezobrazno ako se pogleda cena.
B7x seriju smatram da su isto nenormalno napumpali i da je ranija cena od 30-35e bila sasvim primerena njima i njihovom zvuku. Za 6000 su se tad kupovala dva kompleta tih istih zvucnika. Mada, ako tako gledam, ja sam onomad mogao da kupim 4 para Solo 2-jki za cenu sad jednog para.