Šta je novo?

Microlab problem?!

mig

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2007
Poena
309
Zna li neko kako da se jednostavno resim suma/zujanja na zvucnicima Microlab 528II? Sateliti nemaju neki preteran sum ni na max.vol. ali subwoofer driver razlicito susti kada je pasivan tj. nema signala a to je nezavisno od toga da li je bananica u SB Live! ili ne. Mrezni napon je stabilnih ~220V. Verovatno je elktronika pojacala lose uradjena a ne samo trafo. Pa pitam da li se to moze efikasno ublaziti ili otkloniti nekom "prigusnicom" (zamenom elementa, dodavanjem necega...).Hvala!

Hmmm... interesantno. Ja imam iste zvucnike, doduse M-528, ali mislim da je to to. Na pocetku su cisto radili, ali se kasnije pojavio problem, koji otprilike opisujes - ima neko malo zujanje (otprilike kao brum od lose izvedenog oklopljavanja), a povremeno se pojavljuje i blago "bup", u nekom vremenskom intervalu. Cuje se iz vufera. To se ne desava kada ih tek ukljucim, nego posle nekog vremena, kad se "zagreju". Pretpostavljam da je u pitanju kondenzator za spregu koji je vezan za vufer (probio ili mu se smanjila vrednost). Ali me mrzi da izvlacim vufer, da bi proverio i zamenio.

Ima li jos neko, ko ima ovakav ili slican problem... i kako ga je resio? Jel ovako kao sto imam ideju?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja sam imao neo sw-x55sl (kopiju microlaba x5l), i imao sam isti taj problem... Ispostavilo se da je PCB napukao na jednom mestu (verovatno od vibracija), pa sam taj problem rešio lemljenjem...

I ja sam imao slican problem kod drugog proizvodjaca i resenje je bilo sto sam prelemio izlazna pojacala i elektroniku oko njih. Moguce da se zbog vibracija pojavljuju hladni lemovi, pa se ponasa kao da je los kontakt. I znaju iz istog razloga da se pojave i neke oscilacije.

Vrh Dno