Šta je novo?

Micro ATX ploca

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Hteo bih da kupim navedenu plocu koja bi podrzavala AM2+(amd chipset) ili LGA775(P35 ili noviji) procesore. Morala bi da bude micro atx format ali mi je potrebna ploca sto manje dimenzije(prim. 22x22 cm), ako neko zna koja bi to ploca bila bio bih mu veoma zahvalan !!!!!!!!!!

Više od 24h nisi dobio odgovor i ne verujem da ćeš ga dobiti, zato što ti pitanje nije konkretno, odnosno i suviše je uopšteno.

Takvih (microATX) ploča imaš na stotine i ko bi se sada bavio upoređivanjem njihovih dimenzija!?!? MicroATX ploče su standardno dimenzija 24,4 x 24,4 cm, ali mogu biti i nešto manje. Nešto kraće po dubini su one ploče koje imaju samo dva DIMM podnožija. Takve ploče su obično dimenzija 24,4 x 20-23 cm. Ako ti je pak 24,4 cm po širini preveliko, onda moraš da juriš neku ploču koja ima samo jedan ili dva PCI/PCI-E slota, mada mi onda to više liči na FlexATX ili Mini-ITX.

Takvle ploče su obično iznenađujuće skupe, jer se rade u malim serijama, i obično se koriste za embedovane sisteme. Za šta ti to uopšte treba?

Poslednja izmena:
Vrh Dno