Šta je novo?

Micro ATX kuciste

• Začetnik teme Začetnik teme klark
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DH153200.jpg

Da li ti odgovara ovako nesto...

Koje je to kuciste ?
Kuciste inace trazim za ortakinju... hoce da bude malo, da bude desktop i da bude lepo... zene 😛

Obrati paznju na to da matx desktop kucista uglavnom dolaze kao 'low profile', tj mozes da stavis samo niske karte u njih - nije toliki problem za graficku - ali za ostale karte moze da bude. Drugi problem je napajanje koje je skoro uvek u FlexATX formatu - i tesko ga je naci kod nas 🙁

Ja bih se pre odlucio za Chieftec BS micro tower ili Asus micro tower TM-58 mislim da je oznaka. A imas i Chieftec BK-01B-SL-B kao desktop soluciju... tih Enlight kucista je bilo ranije u PinSoftu...

Prilozi

• BK-01B-SL-B.webp
    BK-01B-SL-B.webp
    5 KB · Pregleda: 67
moze li mi neko reci okvirnu cenu novih/polovnih ovakvih desktop kucista kod nas?

Novo ide od 30 pa do 75 za ovaj chief koji sam predlozio....

Poslednja izmena:
Jel pazario neko nesto ? 😀

Imaš i Asus-ov TM-210/211, ali ga nema kod nas... :d

Ja se ubih tražeći, ali jednostavno nema... Inače je klasično tower, tj. micro tower kućište.

Poslednja izmena:
Novo ide od 30 pa do 75 za ovaj chief koji sam predlozio....

imao sam ja taj chief sto si predlozio, samo u beloj varijanti
mane:
1. polozaj hard diska je do mojega. odma do flopija s desne strane i to vertikalno - ne postoji sansa da se hladi bilo cim pa mu je radna temperatura 100 stepeni
2. ventilator na napajanju je brzo poceo da tandrce. ne smem ni da pomislim sta bi bilo da je crklo napajanje jer toga nema kod nas odvojeno da se kupi.
drugim recima, kuciste i nije neko a skupo je

@Filo: Postoji veliki problem sa hladjenjem HDD-a kod desktop varijanti uopste (ne samo mATX), a da je cena za Chief previsoka - jeste 🙁 nekako mi sve te kombinacije deluju kao "morsko prase" (niti morsko niti prase), svakom kucistu nesto fali - zato sam i spomenuo ono sa microtowerima.

@castor: ima da se uzme Asus TM-58(1) za nekih 40 eur...

Poslednja izmena:
Moj kolega sa posla je juce za sebe uzeo desktop chieftec kuciste o kom je bilo reci i zaista se sve greje mnoogoo vise nego u normalnom kucistu. I ovo flex napajanje mi se ne svidja... probacu da odgovorim ortakinju od ove investicije 😀

Ostaje opcija micro towera (Chieftec i Asus) u koje idu standardna napajanja...

Znam za 58-icu, ali mi je ona ružna. Barem meni...

Uh jeste, ko crna TA pec 🙁

Ne moram ništa da ti pričam, očigledno... :d

LC-power ima dva desktop kucista proveri i njih , eventualno Neo (sada BlueCat ili tako nesto)
Edit: zaboravih Coolermaster ,veoma lepa , i veoma skupa ! Neo i Coolermaster u Pin-u
poz

Poslednja izmena od urednika:
Ne bi bilo lose da pored modela navedete i gde bi to moglo da se nadje (makar hint 😉) ....

U oglasima ima jedan lep cooler master, ali je prevelik za mATX kuciste, 390x420 je skoro kao klasicni ATX mini tower...

Kazem da je preskupo za kutiju od cipela 🙂, to je ok ideja ukradena od onih malih flex (shuttle, aopen) barebone-ova, ali je kuciste jednostavno preglomazno...

p.s. necem da komentarisem cenu 😀

Poslednja izmena:
Ono tebi lici na kutiju od cipela??? Pa u ono ne bi mogao staviti ni palac, a kamoli dve cele cipele.
Ovo drugo je vec malo normalnije mini kuciste, i lici na kuciste.

Mislim da gresis, u ono staje dve noge od bigfuta 😉 pogledaj dimenzije malo bolje 20 cm(V) x 26,9 cm(S) x 33,5 cm(D) , prednja maska je dimenzija skoro kao A4 papir... a ovo drugo je mini (klasicno ATX), ne micro tower o kojima pricamo ...

Poslednja izmena:
pogledaj i ono coolermaster-ovo kuciste koje su koristilii u desk-u za media center racunar , kucist moze da se kupi posebno .

Nazad
Vrh Dno