Šta je novo?

Hardver Mišljenje o konfiguraciji

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Učlanjen(a)
27.02.2023
Poena
30
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 10400F + Arctic i35 argb
Matična ploča
B560M PRO VDH WIFI
RAM
Fury Beast 32gb (2x16) 3200mhz
GPU
Sapphire pulse RX 6700 XT
Storage
SSD: KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280 SNV2S/1000G
Zvuk
Logitech Z207 + Logitech G Pro X
PSU
COOLERMASTER MWE White V2 700W
Kućište
METROPOLIS PRO
Monitor
Dell G2724D
Miš & tastatura
Logitech G Pro X Superlight + Logitech G Pro
Ostale periferije
Logitech G840
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A55
Dobro jutro ljudi, nov sam ovde tako da pokušavam da skapiram kako ovo sve funkcioniše. Nemoj te da zamerite ako kojim slučajem promašim temu i slično😅
Krenuo sam po prvi put sam da sastavljam pc (deo po deo) pa me zanima neko vaše mišljenje o njemu:
Ram: Fury beast kit (2x8) 16gb 3200mhz
Matična: B560M pro-vdh wifi
Grafička: Gigabyte gtx 1660 oc 6gb
Procesor: Intel core i5 10400F 2.9 GHZ
Napajanje: IG-MAX 5600 SIXTUS 600w
Kućište: METROPOLIS PRO
HDD: 1TB
SSD: 256GB
Što se tiče memorije nju bih najverovatnije stavio iz starog pc, ali pošto se čuje baš jaka buka iz tog predela gde su hdd i ssd razmišljao sam i to da promenim. Konkretno sam gledao ovaj ssd: Kingston 1tb nv2 m.2 pcie m.2 2280 snv2s/1000g
Ne razumem se baš toliko pa ne znam da li je on kompatibilan sa ostalim komponentama (video sam da on ima 4.0 interfejs, a gore nevedena grafička 3.0, pa me to buni)..

I Kingston NVMe i grafička su kompatibilni bez problema- Kingston bez problema i punom brzinom a grafičke sa PCIe x 16 gen3 mogu darade i na PCIe gen 4 ali na fen4 performansama.
To napajanje mi je potpuno nepoznato, možda će neko znati više ali svi izgledi su da je neko kung-fu ali ako ima "parvih" 600W bi bilo sasvim pristojno dovoljno snage.

I Kingston NVMe i grafička su kompatibilni bez problema- Kingston bez problema i punom brzinom a grafičke sa PCIe x 16 gen3 mogu darade i na PCIe gen 4 ali na fen4 performansama.
To napajanje mi je potpuno nepoznato, možda će neko znati više ali svi izgledi su da je neko kung-fu ali ako ima "parvih" 600W bi bilo sasvim pristojno dovoljno snage.
Hvala za pojašnjenje. Što se tiče napajanja u poslednjih mesec dana mi svi skreću pažnju na njega, odnosno nisu baš imali lepo iskustvo sa njim.. Problem je taj što sam neke od ovih komponenata već uzeo, a tu spada i to napajanje. Nisam ga usuštini još otvorio tako da mogao bih možda da ga prodam, ali za dosta manje para. Koje bi mi ti preporučio (minimum 600w) a da cena ne prelazi 6, 7 hiljada. Nije mi budžet baš sjajan pa zbog toga moram da se limitiram😅

Da, u tom cjenovnom rangu te snage sve se smatra za "low end" ali je najbolje uzeti low end od proizvođača s boljom reputacijom poput FSP, pogotovo što nije zahtjevna konfiguracija.

Uzmite neko FSP 600W, HEXA+ Pro 600 ili Hyper K Series, 6.000 ili 6.500 dinara, ima u Atomu. Imaju i FSP HYDRO PRO 600W sa BRONZE sertifikatom za 7.500 dinara.
Hvala na predlogu, gledao sam bio jedno fsp napajanje, ali nisam znao kakav je brend tako da je ostalo samo na tome. Usuštini evo "neki" koji su mi zapali za oko😅
Power supply PS002-600W, 80+ Bronze

GAMDIAS 600W 80 Kratos M1-600B Bronze

Zeus 600W ZUS-FOR600S PLUS Bronze

GMB-600-PRO

FSP HYPER 80+ PRO 650

COOLERMASTER MWE White V2 600W

COOLERMASTER Elite V3 600W

THERMALTAKE Smart RGB 600W

MS PLATINUM PRO 80+ 600W

Šta mislite o njima, tjst koji je odavde najbolji izbor?
Da, u tom cjenovnom rangu te snage sve se smatra za "low end" ali je najbolje uzeti low end od proizvođača s boljom reputacijom poput FSP, pogotovo što nije zahtjevna konfiguracija.
Baš tako, mislim da više od 600w nije potrebno za ovakvu konfiguraciju. E sada tu se javlja pitanje koji uzeti a da je kvalitetan (a da cena ne prelazi 7k) 😅

Vrh Dno