Igraj se malo sa podešavanjima u softveru, ima četiri nivoa osvetljenja, pa odaberi koji ti najviše prija.
Ja lično koristim ljubičasto osvetljenje (volim ljubičasto), onaj stabil light mod koji ujednačeno svetli non stop (dakle ne pulsation, ne flickering, ne uključivanje tek kad stisneš taster, ne pali gasi, ne "svetli u ritmu muzike" i šta već ima), već taj najosnovniji mod, i to na trećem nivou osvetljenja i nema nikakvih problema.
Sa svetlo plavom bojom sam imao problema i bila je nekako neujednačena negde tamnija negde svetlija.
Ostale boje osim zelene i bele, nisam probavao, i one su isto ok.
Pre ove sam kupio Asus TUF gaming tastaturu koja je bila duplo skuplja, ali imala je kriminalno loše i neujednačeno osvetljenje pa sam je odmah reklamirao i uzeo refund nazad.
Iskreno od dodatnog programibilnog layouta koristim samo najosnovnije, jednostavno mi nije trebalo, a tasteri sa leve strane su solidno razmaknuti od osnovnih tastera pa meni nisu smetali.
Za mene je plus i taj što ispod tastera ima ona LED kadica, pa tastatura sa vremena na vreme može lako da se istrese od prašine i ništa ne upada dublje dole ili između tastera.
EDIT: I meni su tasteri bili malo viši na početku, ali se brzo navikneš. Osećaj kod pritiska na tester mi je bio super od starta.