Šta je novo?

MFT relokacija

ABET

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
720
Koji defrag alat ovo može provereno da uradi? Probao sam PerfectDisk, boot time defrag, rezultat nula. Probao sam MyDefrag, konsolidovo free spejs, opet ništa. Jel može UltraDefrag na nekoj od agresivnih, tajm konzjuming postavki da uradi posao?

Treba da uradim shrink sistemskog diska, $LogFiles hebe stvar. Ko ne zna šta je to, u pitanju je journal od NTFSa. Uspeo sam da ga isključim preko fsutil ali ne i da izbrišem i tako oslobodim te sektore i uspešno sve posložim da mogu uraditi shrink.

Inače bez toga podiže sistem nešto duže i u slučaju nepravilnom gašenja sistema i unmountovanja fajl sistema na silu se dešavaju čudne stvari sa podacima osim ako ne uradiš opravku koja traje. Sećate se kako je bilo sa Win95/98 i XP ko je držao FAT32 kada ugasite na divlje pa se disk ubaguje i radi ispravku. E baš tako.

Ako će da ga defragluje tri dana, radiće ću podići novi Windows, manje cimanja. Još kada bi mogao da napravim boot disk od W10 :S:

PerfectDisk je samo defragovao, nije realocirao po tvojoj zelji MFT zonu.

Sta je problem sa pravljenjem W10 boot diska? NTLite.

trebalo bi da moze preko fsutil ili sdelete ili slicno da se obrise, posle smanjis, pa ponovo napravis.

Poslednja izmena:
Hvala na predlozima, instaliraću od nule. Jer ne radi shrink uopšte, danas probao izbacuje neku grešku da nema prostora. Inače probao sam da napravim ISO od ESD install fajla desetke i napravio mi je windows instalacione foldere. Kako ja sad i čime da napravim ISO, samo kopiram na USB? Imam i onaj ESD folder, on baš izgleda kao butabillni windows flešić. Ne znam što komplikuju ovoliko, ne može se doći do ISO normalno. Mora ili Dreamspark (nemam pristup već par godina) ili da budem bot tester tj. insajder.

Alat koji pravi ISO od ESD (navodno) sadrži sality a našao sam ga u upustvu na nekom windows forumu... uhvatio ga Bitdefender koji je instaliran na tom računaru i svi prijavljuju sality na tom fajlu.

Iskreno ne znam ni što se cimam sa Winom, samo treba da omogućim Office preko Wine, valjda može verzija 2010 lepo da radi.

Poslednja izmena:
NTLite ima sality?

Ne, nego ESDtoISO alat koji sam koristio.

Edit: Još uvek nemam W10 ISO tj. ne znam kako da dođem do njega a da nije torrent/pirat u pitanju.

Poslednja izmena:
Postoji čak i sticky tema, u ovom PDF-u. :D

Vidi stvarno, kolega @poolmaker otvorio temu. Baš sam pajser što nisam video to. Mada mi više ni ne treba tj. neće trebati ukoliko uspešno instaliram Office 2010 pod Wine. To je jedini Win softver koji mojoj sestri treba, sve ostalo joj odgovara na Linuxu. Pritom se ovaj laptop nenormalno greje i huče pod svime što nije zvanični Ubuntu. Iako je na punjaču 100% vremena (Lenovo baterija crkla mesec dana po isteku garancije) morao sam da forsiram power saving mod u Windows 8 da bi uspeo zagrevanje da svedem na nivo nekog random Linuxa ali nije kao kod Ubuntu. Inače na Balanced ili High Performance Windows 8 toliko zagreje laptop da postane neupotrebljiv. Možda je antivirus uzrok problema. Nekada je na ovom laptopu bila sedmica pa je sestra fasovala miner trojana koji je nabijao CPU na 100%, pa sam joj stavio Ubuntu.

Tako da sam na kraju skoro pa odustao od desetke jer predosećam slično zagrevanje kao u slučaju osmice. Jedino ako taj Office ne bude radio. Mada ovde je bio dual boot i nijednom nije upaljen. Možda bolje da podignem minimal Win7 pod Virtual Box...

Hvala @alfaunits. Meni je iz nekog razloga prikazivao onaj alat za upgrade valjda zato što sam pod W8 bio. Nisam uspeo da nađem link na sajtu mada se slabo snalazim na MS sajtu, mnogo nepotrebnih informacija i kojekakvih tekstova o licencama, pravima bla bla.

Ovaj link jeste za onaj alat, ali taj alat moze i ISO da skine samo, bez da ista radi.

Za Lenovo laptopove moras na Windowsu instalirati POwer Manager i jos jedan driver za njega. Inace Windows ne moze da kontrolise kako treba PWM.

Nazad
Vrh Dno