Šta je novo?

mfm disk

duksa88

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2002
Poena
650
Pozdrav
imam 386 masinu i mfm kontroler.
Kako da prikljucim jos jedan disk na ovu konfiguraciju?
Pozdrav
Hvala

Pozdrav
imam 386 masinu i mfm kontroler.
Kako da prikljucim jos jedan disk na ovu konfiguraciju?
Pozdrav
Hvala

Možes da dodaš samo MFM disk. Klasičan IDE disk zahteva ISA IDE kontroler. A da li će ti ova kombinacija uspeti, jako zavisi od BIOS-a. Stvari su mnogo kompleksnije bile back then.

ovisi od kontrolera.na postojeci sigurno mozes dodati jos jedan mfm disk,a za to ti trebaju jos 2 kabla za mfm.mozes dodati i isa ide kontroler,pa se poigrati sa adresama i interaptima,ali sve ovsi od biosa same ploce.
Da li je u pitanju nostalgija ili zelis izvuci podatke?

ovisi od kontrolera.na postojeci sigurno mozes dodati jos jedan mfm disk,a za to ti trebaju jos 2 kabla za mfm.mozes dodati i isa ide kontroler,pa se poigrati sa adresama i interaptima,ali sve ovsi od biosa same ploce.
Da li je u pitanju nostalgija ili zelis izvuci podatke?
pa svakako imam isa kontroler, nisam siguran kako mogu da dodam dva diska, jedino ako imam MFM kabal sa dva konektora.
Pitanje je znaci da li je jos jedan mfm kontroler resenje, i jos jedan mfm disk...
vrlo tesko sobzirom da ovaj disk vidi kao primarni plus je na njemu floppy controler itd itd...

Imao sam nekada davno na amigi mfm kontroler i hard, mislim da je mogao samo jedan hard po kontroleru, nema kabl za dva harda kao IDE.

ja sam imao prilike da vidim do sada 3 kom ni jedan nije mogao da ima dva diska.

nesto se ne secam bas bistro,ali malo koji kontroler nije imao konektore za drugi par kalova,tj za drugi hdd.mozes li uslikati kontroler?
zasto ne zameniti postojeci kontroler drugim,ako bas ne moze da se nakaci drugi hdd?zasto ne zameniti mfm kombinaciju sa ide ili scsi?

Nazad
Vrh Dno