Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Da, takve stvari ne možeš znati, zato po mom mišljenju nema smisla insistirati na otvorenosti koda servera kod centralizovanih rešenja. Ali vidi se kad dođe do suda. I u tom slučaju Signal nije imao šta da im da, bez obzira što je traženo od njih. Znaju i oni da ako jednom urade nešto što tvrde da ne rade, izgubiće korisnike. Niko ne koristi Signal zbog njegovih opcija ;)
Neki servisi skupljaju više podataka, samo treba znati koji je razlog tome. Neke opcije je skoro nemoguće implementirati bez veće količine metapodataka. Ali i to se vidi kada se uporede različiti servisi. WA (FB, MS, Google) ne nudi ništa specijalno što zahteva toliko stvari o korisniku. Tj. to rade da bi profitirali od informacija. Što je ok, ako ljudima to ne smeta. Ali trebalo bi da im smeta ;)
 
Da, ali mogu to da promene u svakom trenutku.
 
Jel se nešto desilo skoro na relaciji Viber>Huawei jer nisam pratio ali mi je backup bio podešen da šalje na google drive.
Jutros dobijem backup error i vidim da u opcijama stoji Huawei BackUp koji ne koristim a da mi je nestao Google Drive account sa vibera na koji je bilo podešeno slanje backupa.
I sad ne mogu da promenim to,samo mi stoji Huawei BackUp, nemam druge opcije.
 
Isti slučaj. Pridružio se beta programu i dobio update i vratio se Google Drive kao opcija.
Pokušaj da ga reinstaliraš ili neku stariju verziju.
 
Jel se nešto desilo skoro na relaciji Viber>Huawei jer nisam pratio ali mi je backup bio podešen da šalje na google drive.
Jutros dobijem backup error i vidim da u opcijama stoji Huawei BackUp koji ne koristim a da mi je nestao Google Drive account sa vibera na koji je bilo podešeno slanje backupa.
I sad ne mogu da promenim to,samo mi stoji Huawei BackUp, nemam druge opcije.
Gde je ta opcija u podešavanjima Viber aplikacije?
Mislim, to gde će da šalje backup.
 
Namam opciju koji cloud da izaberem, samo koji nalog (ako ih imam više) na Google Drive. IMG_20211107_164036.jpg
 
Da li neko koristi Viber na IOS, ali sa hardverskom tastaturom? Od 15.1 imam problem da ne šalje poruke na ENTER.

U nekoj kao prepisci sam sa tehničkom podrškom ali bez koristi. U isto vreme ima još ljudi sa problemom, neke druge tastature.

Da znam da će druga da reši problem, možda i da zamenim, ova je stara 10 godina. Međutim, sve druge aplikacije normalno šalju poruku pritiskom na ENTER. Ide mi na živce da šaljem pritiskanjem ekrana.

Android ima posebnu opciju u settings za to, čak se promeni sličica on-screen tastature kad se aktivira. Na IOS to nema, pa ne znam da li se podrazumeva? Radilo je do pre nekoliko dana sve potpuno normalno.
 
Да ли је могуће у Виберу послати поруку особи која није међу контактима?
 
Moguce je i pozvati osobu koja nije u kontaktima, sto je na WA nezamislivo i jako iritantno ako vam treba takva mogucnost.
 

Objavljuju zahteve za informacijama i njihove odgovore :)
 
Како? Не знам. 😀
Ја када хоћу неком ко није у контакту нешто да пошаљем морам прво да га додам у контакте. То су углавном особе које ћу тад контактирати и највероватније никад више.
Кад уђем у писање поруке избаци ми контакте, могу да изаберем само контакт.
 
New messages, Search, ukucaj broj, pojavi ti se ispod add pa broj koji si ukuca. Klik na to add i onda pozoves ili napises sta ti treba
 
Ili ako je Viber za Windows, nema new message, već samo kucaš broj u search polje i čim otkucaš kompletan broj, on ispiše i ime koje stoji iza tog broja. Ideš na add i pokreneš komunikaciju.
 
Од јуче Телеграм Х ми сам од себе једном дневно побрљави.
Сам од себе обрише скоро све податке осим фотографије, црне теме и порука и листе позива и кад уђем морам поново све, од куцања мог броја и кода до подешавања.
Зна неко о чему се ради?
 
Znalci za Viber:

Dobio sam nekoliko videa preko Vibera ali ih nema u galeriji niti video moze da se sheruje (zasivljen share).

Postoji li nacin kako iscupati video grupne konverzacije?
 
Da nije namešteno da nestane?
Ima tih opcija da se blokira, nisam koristio
 
Ok, sredjeno.

Naime, moze da se snimi u galeriju tek kada se zavrsi video i tada pojave se opcije na kraju.
 
Kako na dual sim telefonu ako deaktiviram sim karticu, da isto uradim i sa Viberom koji je vezan za taj broj, ne da ga brišem, samo da stopiram poruke i pozive, dok je ponovo ne aktiviram?
 
Potrebna mi je pomoc.do skoro sam normalno skidao sadrzaje sa telegrama( slike za huawei gt2 sat) od pre neki dan nece da skida.
 
Ima li neka preporuka, za transfer Viber poruka, slika i klipova sa starog telefona na novi?
 
Nazad
Vrh Dno