Šta je novo?

Merge particiju na zivo?

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Koliko je ovo /bez/opasno?
Nemam gde da odradim back, tj mozda bih i imao, al je cimanje veliko.
...
jednu bih totalno ubio i dodelio posle tu novu praznu, ovoj drugoj, zivoj.

Na živo = dok radi operativni sistem instaliran na toj particiji? Ne preporučujem.

Uzmi neki flešić, stavi Gparted, parted magic, SliTAZ, DSL i slične live linux distribucijice, butuj sa fleša i odradi spajanje odatle. Prve dve su baš samo za rad sa diskovima.

Nema OSa, na toj particiji, OS je na SSD, a ovo je HDD, pa bih spojio staru C, sa HDD, koja je sad nevidljiva da me ne buni, sa D sa HDD, koja je D inace u oba OS, al nebitno.
Dakle na njoj ima OS, al je neaktivan, a i sakrio sam celu particiju iz Wina, da je ne gledam.

Onda nije "na živo". Spajaj do mile volje, samo ne formatiraj i ne briši particije i pazi sa kojim diskom radiš. To što se ne vide i sortirane su drugačije iz fajl menadžera nema veze sve dok program ih za manipulaciju diskovima i particijama vidi kako treba. Sortiraće ih on već kako mu odgovara.

Staru od 100Gb bi obrisao i samo ovu vecu extendovao za tih 100GB, izgleda da nije toliko strasno kao sto sam mislio.
Puno hvala!

Nije uopšte "strašno samo pazi koje particije brišeš. Najbolje da pre toga daš ime svakoj particiji da ne pomešaš. Meni se najbolje pokazao "Easus Partition Master", nikad problem sa njim.

msm da ovo moze i iz wina da se odradi?
tj iz HDD managmenta?

Može sa brisenjem jedne od particija. Pošto ti D:\ ne treba, proteraj tenk tuda, pa Extend volume na susednoj.

A što bi uopšte plaćao kad postoje sasvim pristojni besplatni programi koji će ovako lak posao da odrade bez problema ?

Da li je moguća varijanta i koliko je bezbedna sa D otkinuti deo i dodati C kao i čime to uraditi najjednostavnije i najbezbednije?

Hvala na sugestiji.

Da l ise ovaj program nabaci na disk usb ili

Rad sa particijama, fajl sistemima i skladišnom memorijom uvek nosi rizik, čak i kad je rutinska operacija u pitanju. Rezervna kopija za važne podatke je uvek vrlo preporučljiva.

Jel bi to spajanje trebalo uraditi sa SHRINK Volume, i da li je neko radio već?
Ne bih da prsnem 2 godine detotovih fotki.

uvek radi sa nekim alatima koji ce ti reci nesto tipa SVE CE TI BITI UNISTENO!!!! ili ako ne kaze, onda, ne bi trebalo, ne bi trebalo, jer sto rece RazbojNIk, UVEK kad se radi sa HDDom postoji potencijalni rizik

Partition Magic mi je to odradjivao bez greske nekoliko puta u oba smera sto kaze Vojkan :)

^^^
nejasno sam rekao, neke operacije podrazumevaju unistenje podataka, neke ne, win alati msm da nikad ne upozoravaju na to, moja greska

Neizdrž...

Ipak sam ih spojio, i sada imam taj HDD kao simple volume, disk je dinamički, disk manager vidi 2 particije, a win samo jednu.

I više ne pipam ništa pre beckupa, dobro sam i prošao.

ta druga koja se ne vidi, treba dodeliti SLOVO particiji, idi na win disk manager, pa na desni klik negde od te particije imas tu mogucnost, iyaberi koje oces dlovo
sretno

Vrh Dno