Šta je novo?

Merge particija

• Začetnik teme Začetnik teme Atm0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Atm0

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poena
330
Imam particiju viska, koja mi sada vise ne treba (MacOSX se ugnjezdio na svoj hard sada), pa bih da povratim te gigabajte i spojim sa data particijom. Moze li se ovo uraditi sa nekom aplikacijom, ali bezbedno po DATA particiju jer imam previse podataka koje ne bih voleo da izgubim 😛

Hvala:wave:

Acronis Disk Director
Vrlo siguran, jednostavan za upotrebu....

U redu je Acronis disk director ali, probna verzija ne dozvoljava da se odradi Merge operacija nego samo virtualno pokazuje kako program funkcionise...i nudi opciju kupovine full verzije...bar ovaj poslednji koji sam ja isprobao...Da li postoji neki free program koji ovo moze pouzdano da uradi ?

Trebalo bi malo da prosiris vidike i udovoljis znatizelji(rapid,warez....).

ja se bas nacekao da acronis odradi merge c/40gb i dodatne od 60gb,tako da sam prekinuo merge opciju jer nista nije uradio ni posle dva sata cekanja,pa sam drugacije resio problem.verovatno da moze,ali mu treba puno vremena,narocito ako ima puno datoteka,a ja vec podigao citav sistem w7/x64+aplikacije..

ja se bas nacekao da acronis odradi merge c/40gb i dodatne od 60gb,tako da sam prekinuo merge opciju jer nista nije uradio ni posle dva sata cekanja,pa sam drugacije resio problem.verovatno da moze,ali mu treba puno vremena,narocito ako ima puno datoteka,a ja vec podigao citav sistem w7/x64+aplikacije..

Ne znam zasto ti je toliko trebalo.
Ja sam vise puta radio merge particija(punih i praznih) i uvek je Acronis to odradio relativno brzo. Dugo koristim Acronis i prezadovoljan sam.

...e svasta...nisam pitao za warezno slobodne progerame vec za Free verzije...OK ?

Svako po zelji..😉

Ne znam zasto ti je toliko trebalo.
Ja sam vise puta radio merge particija(punih i praznih) i uvek je Acronis to odradio relativno brzo. Dugo koristim Acronis i prezadovoljan sam.

Pa i ja sam zadovoljan acronisom,nisam rekao da nisam,samo mu je trebalo toliko vremena, a merge nisam radio odavno,pa sam i zaboravio koliko je potrebno vremena,ali se zna da ne bi trebalo da traje dugo.Problem sam resio tako sto sam prekinuo merge i napravio ghost celog sistema,pa onda rucno izbrisao i kreirao novu c: particiju i posle samo vratio ghost,ali i kreiranje ghost-a je trajalo 4h,tako da bi mu verovatno toliko trebalo i za merge, stim sto ja nisam mogao da cekam,a da ne gledam progress bar 😉

Poslednja izmena:
...e svasta...nisam pitao za warezno slobodne progerame vec za Free verzije...OK ?

E pa nema nista free, ako si tako moralan covek, onda kupi full verziju (bilo cega)...

Jes bas ce neko za tebe free da odradi a ti da budes srecan.
Ili krekuj ili plati, a ostavi moralisanje negde drugde 😉.

Slazem se do reci sa FrankBlackom a za BingBanga mislim da ti hard ne valja.Za Ghost sve preko 10 minuta je mnogo.Nova verzija Ghost 15 mi uradi za maksimalno 5 minuta(particija 15 GB).Acronis mi jednom radio 30 minuta,ja uradim Check Disk i posle isto to uradi za 10 m.Uradi i ti Check disk pre bekapa videces drasticnu razliku.

Pa i ja sam zadovoljan acronisom,nisam rekao da nisam,samo mu je trebalo toliko vremena, a merge nisam radio odavno,pa sam i zaboravio koliko je potrebno vremena,ali se zna da ne bi trebalo da traje dugo.Problem sam resio tako sto sam prekinuo merge i napravio ghost celog sistema,pa onda rucno izbrisao i kreirao novu c: particiju i posle samo vratio ghost,ali i kreiranje ghost-a je trajalo 4h,tako da bi mu verovatno toliko trebalo i za merge, stim sto ja nisam mogao da cekam,a da ne gledam progress bar 😉

Mnogo je to 4h. Doduse zavisi koliko je zauzeta (gb).
Moja C particija (30gb-zauzeto 19gb), a Acronis napravi sliku za 12-13 min.

Za sve operacije na HDD-u ili sa particijama ja koristim Parted Magic. Trenutna verzija je, cini mi se, 4.8 i nikad nisam imao problema. Nikada mi nije obrisao podatke iako sam vise puta sjedinjavao particije. Naravno, pozeljno je pre bilo kakvog rada sa particijama napraviti kopiju istih! Koristi se kao LIVE CD ali mu treba minimalno 256MB RAM-a da bi radio...
http://partedmagic.com/download.html

Ako ti je ta druga particija prazna zasto nisi uradio extend partition? Merge nije isto sto i extend - extend radi 2-3 sekunde bukvalno (na NTFS-u doduse, ako je FAT onda mora malo da se prosiri tabela pa samim tim i pomeraju fajlovi).

Ne bi me cudilo da na laptop disku merge radi po 4h.

Ako ti je ta druga particija prazna zasto nisi uradio extend partition? Merge nije isto sto i extend - extend radi 2-3 sekunde bukvalno (na NTFS-u doduse, ako je FAT onda mora malo da se prosiri tabela pa samim tim i pomeraju fajlovi).

Ne bi me cudilo da na laptop disku merge radi po 4h.

Cekirao sam ,hd je ok,nema nikakvih gresaka ni bad sektora.Ne znam,ne secam se da sam i video tu extend opciju,merge mi zvucalo kao ono sto treba😛
NTFS,gde FAT na w7🙂

http://www.paragon-software.com/home/hdm-personal/

Ovo je baja od programa.Pre skoro 8 godina sam zavoleo Acronis proizvode koji su stvarno vrh.Ali uvek je nesto falilo da budu savrseni za moje stalno koriscenje.Stoga sam od pre jedno 5 godina konstantno poceo da koristim Paragon hard disk partitioner sada partion manager,koji ima extra funkcije.Veruj mi extra je!!!!

http://www.paragon-software.com/home/hdm-personal/

Ovo je baja od programa.Pre skoro 8 godina sam zavoleo Acronis proizvode koji su stvarno vrh.Ali uvek je nesto falilo da budu savrseni za moje stalno koriscenje.Stoga sam od pre jedno 5 godina konstantno poceo da koristim Paragon hard disk partitioner sada partion manager,koji ima extra funkcije.Veruj mi extra je!!!!

Znam i za taj Paragon,pre oko 5-6godina kada sam provalio Acronis posle *ranja koja mi je pravio PQMagic paket,ali se nekako Acronis zadrzao kao default..nesto se ne secam da li ga ima u Hiren's-u,vise volim da mi je pri ruci sve od alata na jednom CDu..mada,uz malo prisecanja DOSa,mogao bih i sam da ga implementiram u Hirens,ali zavisi od velicine fajla..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno