Šta je novo?

Mercury TFT???

• Začetnik teme Začetnik teme blue
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Ima li neko iskustva sa Mercury TFT monitorima od 17". Ima ih u ADA Compputers po 236 evra (uracunat PDV). Zvao da se informisem i saznao da monitor ima panel/komponente od Samsunga i odaziv od 16ms. Cena je povoljna ali pre nego sto pazarim jedan zanima me jos necije misljenje.

Ja se ne bih igrao sa mercury-jem, ipak je monitor u pitanju. To se ne kupuje svakih 6 meseci 😉

Ma jok, kupuje se jednom u 15 godina. Kao da tu ima ne znam koje razlike. Pogotovo sto vidim kako se ljudi primaju na neke monitore kojima su paneli totalno neravnomerno osvetljeni, ali ne smeta kad daju 300 evra.
Blue, pitaj ih da li mozes da pogledas monitor pre kupovine ? Jel mislis na ADA kompjuters iz YU biznis centra kod novog merkatora ? Ako su oni, mislim da nece biti problema da ti daju da pogledas, stavise, znajuci ih verovatno su sad na sve kompove u firmi nakacili te monitore da ih ljudi vide zbog exxxtra cene.

Mercury kao samo ime nije nista sto je fush po difoltu, naprotiv, oni samo izdaju pod svojim imenom odredjene komponente koje se ne uklapaju potpuno u poslovnu politiku inicijalne firme, tj. koje bi im skenjale profit na drugoj strani. Npr. Samsung sad izbacuje 8/12ms monitore a one od 16ms prodaje pod nekim drugim imenom, recimo Mercury. I to zbog toga sto kad bi izbacili nesto pod imenom Samsung sto kosta tako malo raja bi se zalepila za taj monitor i ove skuplje modele ne bi ni uzimala. Ne kazem da je i sa ovim monitorima tako, ali ne bi me cudilo

U svakom slucaju ko prvi proba obavezno da javi utiske

Nisu nakačili te monitore u firmi 🙂, a što se odziva od 16ms tiče, pre će biti da je 25ms... Kvalitet slike je solidan, ugao gledanja odličan, kontrast i osvetljenje bi mogli biti malo bolji. Otprilike vrede taman toliko koliko koštaju.

Ako je tako onda je to sasvim solidno. Na monitorima od 25ms (kod kojih to i jeste bilo 25ms) moglo je komotno da se igra, a ukoliko su i kontrast i ugao dobri - eto veselja za male pare

Ja cisto sumnjam da je to losiji monitor od 710v, cak moze biti bolji (zbog boljeg deklarisanog odziva), e sad ono sto moze biti je veci procenat ekrana sa bp, losiji kvalitet pozadinskog osvetljenja itd...
mada opet ne mora da znaci...ima i ko je sa onim xelo monitorima srecan (opet samsung ekran), a ja sam koleginici uzeo pre ng AOC monitor (tada 270eu) i vrrrrlo sam prijatno iznenadjen njime, cak su ga pozitivno i u bugu ocenili...

danijel00 je napisao(la):
Ja cisto sumnjam da je to losiji monitor od 710v, cak moze biti bolji (zbog boljeg deklarisanog odziva), e sad ono sto moze biti je veci procenat ekrana sa bp, losiji kvalitet pozadinskog osvetljenja itd...
mada opet ne mora da znaci...ima i ko je sa onim xelo monitorima srecan (opet samsung ekran), a ja sam koleginici uzeo pre ng AOC monitor (tada 270eu) i vrrrrlo sam prijatno iznenadjen njime, cak su ga pozitivno i u bugu ocenili...

Upravo!

Problem će nastati ako ti se počnu pojavljivati badpixel-i i kako je to regulisano i da li je prodavac spreman da ispoštuje uslove garancije (iz iskustva drugih nebih ti preporučio saradnju sa dotičnom firmom)

A, inace, ako se na Samsung-u pojave badpixeli odmah ti zamene monitor i upute ti pismeno izvinjenje zbog neprijatnosti prouzrokovane pojavom mrtvih pixela.

Mislim, imate taj monitor sjajne cene i preporucujete coveku da ga uopste i ne razmatra nego da da 100-tinak eura vise za bulju od 710V zato sto je to Samsung.

Ako ste videli monitor, pa i da ga eliminisete, ali ovako napamet analogijom: "jeftino->mora da ne valja, skupo->exxtra je" samo odmazete coveku i zbunjujete ga.

Moje mišljenje je da ga treba isprobati ako može ali najverovatnije ima neka kvaka s njim čim je jeftin.
Zato sam vrlo oprezan prema stvarima koje su ekstra jeftine.
Takođe sigurno nema DVI a ja ne bi kupio TFT bez toga zvuči kao sitnica ali meni mnogo znači. Prema tome kad već hoću da kupim TFT onda ću da kupim neki solidan.
A što se tiče firme koja ga nudi ne bi od njih ništa kupio

delimir je napisao(la):
A, inace, ako se na Samsung-u pojave badpixeli odmah ti zamene monitor i upute ti pismeno izvinjenje zbog neprijatnosti prouzrokovane pojavom mrtvih pixela.

Mislim, imate taj monitor sjajne cene i preporucujete coveku da ga uopste i ne razmatra nego da da 100-tinak eura vise za bulju od 710V zato sto je to Samsung.

Ako ste videli monitor, pa i da ga eliminisete, ali ovako napamet analogijom: "jeftino->mora da ne valja, skupo->exxtra je" samo odmazete coveku i zbunjujete ga.

Za ~340 evra, tj. 100 evra vise od tog Mercury-ja, moze da se pazari mnogo bolje od tog 710V... 😉

Za ~280 evra moze da se nadje LG1730S... 😉

Nazad
Vrh Dno