Šta je novo?

Menuet OS - Kako instalirati ?

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sigurno ste culi za OS Menuet koji staje na jednu disketu, bootuje se sa nje i cak i ne trazi hdd osim ako vi ne izaberete.
Imam problem, OS je velicine 1.42 MB ili 1 495 040 bajta, a ja svakoj disketi koju sam probao imam 1.38 MB ili 1 457 664 bajta.
Moj OS je XP Pro i iz njega ne mogu (ili ne znam) da formatiram disketu da bude punih 1.44 MB.
Kako ovo da izvedem, hocu da vidim ovaj OS i da ga probam na nekoj staroj 486-ici, ali ne uspevam da ga prebacim na fdd?
Ko ne zna za ovaj OS moze ga uzeti sa:
www.menuetos.org

Kako bre ne mozes? Ja sam skinuo onaj exe fajl, odradio quick format jedne diskete i pokrenuo taj exe...on je prekopirao OS i gotovo.

a c a je napisao(la):
Sigurno ste culi za OS Menuet koji staje na jednu disketu, bootuje se sa nje i cak i ne trazi hdd osim ako vi ne izaberete.
Imam problem, OS je velicine 1.42 MB ili 1 495 040 bajta, a ja svakoj disketi koju sam probao imam 1.38 MB ili 1 457 664 bajta.
Moj OS je XP Pro i iz njega ne mogu (ili ne znam) da formatiram disketu da bude punih 1.44 MB.
Kako ovo da izvedem, hocu da vidim ovaj OS i da ga probam na nekoj staroj 486-ici, ali ne uspevam da ga prebacim na fdd?

Nista ti ne brini za kapacitet diskete, samo ti pokreni taj exe (ako si skinuo exe) i on ce ti "instalirati" MenuetOS na prethodno formatiranu disketu (cak mislim da i ne mora da se formatira, nego ce MOS da pregazi sve sto je na njoj).

Menuet OS (valjda) prepravlja MBR same diskete tokom instalacije, tako da operaciju treba vrsiti iz DOS-a posto XP ne dozvoljava skrabanje po MBR-u. Ispravite me ako gresim

Onda ja nisam shvatio sta treba da se radi:
Da li da se prekopira fajl m078p2.exe na fdd ili da iz mog OS-a pokrenem taj .exe pa ce on da napravi bootabilnu disketu?

pazi, ja prvi put čujem za taj OS ali mi je jasno iz prethodnih poruka da treba da pokreneš fajl iz windows-a..

Evo pokrenuo sam .exe fajl is XP-a i kaze da se na NT, 95 i 98 ne moze pokrenuti (nista ne kaze za xp). Pise windows not detected, do you want to continue?
Kazem yes i shipak, nista se ne deshava.
Probao sam i iz DOS-a ali mi je hdd NTFS fajl sistem, pa se ne vidi :mad:
Ako je neko sa NTFS-om i XP Pro uspeo neka kaze kako?

nije loshe, samo mi ne radi mish, mrezna, zvucna... :)
inace napravite bootabilni cd sa nerom..

Nista bez FAT-a! Pokrenuo sam na drugoj masini i uspeo da instaliram na disketu.
E sad nikako mi ne uspeva da ubodem kombinaciju koja ce da mi podigne sistem. Sta odgovarate na ona pitanja?
1.
2.
3.
4. (mish PS2) :D

Skinete .img fajl sa sajta, skinete Winimage odnekud, otvorite .img sa Winimageom, turite disketu u flopi, kazete Winimageu da prekopira sadrzaj .img fajla na disteku i to je to. Ovo u slucaju zaje*avanja od strane skinute .exe instalacije MOSa.
A za konfiguraciju ne znam, koristio sam neku stariju verziju ranije koja se startovala "sama od sebe", samo se butuje komp sa diskete.

Ma meni isto, radio iz image-a ili preko exe-a.
Ucita one parametre, i posle press esc to start, pocne da drlja display settings i radi i radi,.... 1 sat, 2 sata,...

Mos

Eh taj asembler :)
MOS nekako ne moze lepo da prepoznaje integrisane graficke kartice. Nije radio na integrisanom P2 i integrisanom asusu P4

Ali je sve proradilo na P1 sa normalnom pci vga :)

Meni ne radi mish :( prikacen na USB....

Nazad
Vrh Dno