Šta je novo?

Menjati GPU ili ne?

Mister Psycho

Poštovan
Učlanjen(a)
04.08.2016
Poena
50
Pozdrav ljudi.
Imam dilemu vezanu za GPU, sta da uzmem i da li uopste da menjam pa reko da vidim ovde na forumu ima li ko kakav dobar savet.:)

E ovako, situacija je sledeca. Imam ovde matoru kantu staru nekih 8 god i graficka je krenula da zeza. Jos uvek je funkcionalna ali zna tako da baca artifekte u browseru, igrama i sl, nekad yt video krene da se raspada i dobije one cudne boje za sta je jedino resenje da u device manageru disablujem gpu pa ga enablujem ili restart kompa. To traje vec neko vreme (bar godinu dana), pratim temperature i nista se ne pregreva, ne ide preko 55C van igara dok u igrama zna do 68-69C max. U pitanju je GF 8600GT 256MB GDDR3 i nema nekog pravila sto se tice rada. Nekim danima zna dosta da zeza dok drugim jako slabo.

Ostatak konfiguracije je:

CPU - Phenom X3 8600b
Maticna: Biostar TF560 A2+ (nForce chipset)
RAM: 3GB DDR2 800M
Napajanje: Enermax erPro80+ 350W (ima 27A na +12V)
Rezolucija monitora: 1366x768

Moja dilema je da li da menjam ovu grafu i sta bi ubacivao umesto nje. Gledam po kupindu, kupujem prodajem i sl i ne bih ulagao vise od 3k u ovaj krompir a pitanje je na kakvu cu polovnu karticu naleteti (rostiljana dok nije proradila i sl) pa me zanima sta mislite da bi bila najbolja opcija, menjati i ako da, cime?
Sve racunam da cu menjati ceo komp za nekih 10ak meseci ali treba do tad izgurati.

Zao mi je zbog zida teksta, prvi put postujem ovde. :D

+1 za 6670 1gb ddr5 odlicna karta za tu konfiguraciju.
Kod kupovine obrati paznju da bude ddr5 ima ih dosta koje su ddr3.

Tako nesto sam i gledao, cak sam naleteo i na HD4850 za 3k. Po svim testovima ne vuce vise od 110W pa kontam da bi ne bi imao problema sto se napajanja tice.
Sve kontam ako cu vec menjati da uzmem nesto bar malo jace od ovoga sto sad imam. :D

Hvala na odovoru.

Nemoj 4850 matora je, imao sam je dok je bila jos u fazonu..
Nit podrzava dx11 a bogami greje se ko luda, malte ne se greje u idle kao 7770 u full load-u.

Da ako tako ide tom logikom i do 100e ce dogurati :-D

Ima i 7770 za oko 50e da se nadje, odlican gpu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno