Šta je novo?

Menjanje IP adrese?!

SPw

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2006
Poena
304
Vec nekoliko dana [Telekom ISP] primecujem da mi se, posebno nocu, promeni IP adresa. Znaci nema restarta modema i sl. [koristim PPPoE mode]. To dovodi do prestanka downloada pogotovu kod onih privatnih trackera kod kojih moram da se ponovo logujem na sajt da bi mi se dl nastavio kada dodje do promene IP adrese.

Da li to mozda zeza modem ili su neki novi Telekomovi fazoni?

Sve je sasvim normalno. Imaš dinamičku IP adresu. Fiksna IP adresa se dodatno naplaćuje.

Hmmm...ali ti prekidi u downloadu se nisu dogadjali do pre tri dana. Mozda je nesto drugo u pitanju, mada je promena IP-a prva stvar koju sam zapazio od kada je to pocelo da se desava.

Meni je na Sezamu već neko vreme IP počeo da se menja tako što se prekine konekcija pa onda ide re-connect. :( Sva je sreća da Sezam ne menja često IP inače bi ovo bilo ekstremno neprijatno.

@pdetlic Ako sam u pravu, dinamicka adresa znaci da ce do promene IP-a doci tek onda kada se diskonektujem i rekonektujem, a ne da mi Telekom menja adresu kada se njima svidi.

Postavio sam ovo pitanje jer me je zanimalo da li postoji jos ovakvih slucajeva, kako bih mogao sutra da ih zovem, jer ako im kazem da mi prekida download a da je link u redu sigurno ce me otkaciti i reci ce da je problem do mene, OS-a ili sl.

Izvinite nisam navraćao na ovaj deo foruma. Provajder ti prekine vezu bez obzira dali ti radiš nešto ili ne. Jedna zgodna opcija u svim serverima je vreme neprekidne konekcije. Namestiš 8 , 24 ili neki drugi broj časova (može 0 - neograničeno ) i server te odloguje automatski. To su meni uradili na fiksnoj IP adresi , pa sam morao da im objašnjavam da to nema smisla, firma radi 24h, 7 dana u nedelji i uvek je neko na internetu.

Nazad
Vrh Dno