Šta je novo?

Menjanje imena fajlova pomoću spiska u Excell-u

milooskv

Poštovan
Učlanjen(a)
24.10.2014
Poena
51
Pozdrav svima,

Imam sledeći problem:

Imam tabelu (spisak) u Excel-u, oko 6000 redova, gde se:

-u koloni A nalaze redni brojevi (1,2,3...)
-u koloni F neki drugi brojevi (npr 111222333)
-u koloni N treći brojevi (npr 444555666)

Pored toga, imam folder sa isto toliko (oko 6000) PDF fajlova, čija je struktura imena fajla sledeća: N_kolona-F_kolona.pdf (npr 444555666-111222333.pdf)

Moje pitanje je: Kako mogu da, uz pomoć ovog spiska u Excel-u, izvršim grupno preimenovanje fajlova u folderu, da struktura imena bude redni_broj-N_kolona-F_kolona, (npr 1-444555666-111222333.pdf , 2-444555666-111222333.pdf , 3-444555666-111222333.pdf itd.)?

Total Commander-ov "Multi-Rename Tool" (Ctrl+M) zna da preimenuje fajlove po spisku imena iz običnog TXT fajla.

Jedna linija teksta = jedno novo ime fajla ... onim redosledom kako ih ti vidiš u panelu Total Commander-a,

dakle:
prva linija teksta u TXT fajlu = novo ime prvog, na vrhu, fajla u folderu,
2. linija teksta = ime drugog fajla po redu,
...
6.125-a linija = ime 6.125-og fajla.
itd.

Mora da bude isti broj linija teksta kao broj obelezenih fajlova za "Multi-Rename".

-------------------

To ti je pola odgovora.
Druga polovina se odnosi na sortiranje te tvoje N kolone u Excel-u, a nejasno je iz tvog posta da li su u kolonama samo brojevi ... pa ako jesu, da li svi imaju isti broj cifara ... itd?

Ako su u pitanju samo brojevi, sa istim brojem cifara, onda sortiraj N kolonu u Excel-u od najmanjeg ka najvećem broju (pa sačuvaj kao *.txt), a u Total Commander-u sortiraj fajlove po imenu, pa Ctrl+A ---> Ctrl+M ---> Load names from file ...

-------------------

Na kraju sa Multi-Rename Tool-om dodaj svim fajlovima ".pdf" ekstenziju, poubacuj te linije, umesto razmaka, u imena fajlova ... itd. (imaš sve objašnjeno kako u Help fajlu),
Ime fajla ne može da sadrži "Tab", pa tabelu iz Excel-a sacuvaj sa ";" ... ili posle to popravi sa tekst editorom.

To je to, snašao sam se preko Total Commander-a. Hvala :)

Nazad
Vrh Dno