Šta je novo?

Menjačnice

Boze kakvi slepci.
Pa godinama su ljudi svlacili novac na taj nacin i na Mobi (ex Telenor) i na druge banke, kada ni na vidiku nije bilo zakona kojim se regulicu kriptovalute.
Sad kad ima zakon (startuje od 1.juna bese), sada banka pravi problem.

Mada mozda i oni cekaju startovanje novog zakona, sta ga znam.

Jel su ti se evri vratili na Bitstamp ?

Nisu mi jos odgovorili i transakcija je i dalje u cekanju, uglavnom poslao sam im da sam se konsultovao sa knjigovodjom i advokatom (sto i jesam) i da ne postoji ni jedan zakon niti clan zakona koji zabranjuje knjizenje ovakvog prihoda. Sad su verovatno to pitanje prosledili nekom dalje, pa cu odgovor verovatno cekati malo duze.

Malo je glupo da vracaju na Bitstamp, jer je iznos isplate mali a fee je 30-40 evra po transakciji.

Ovo sam vise povukao da testiram menjacnicu (stvarno sam iznenadjen brzinom isplate pozivitno sa strane Bitstampa) nego banku, ali eto "Digitalna" i "najmodernija" banka u Srbiji izgleda ipak nije toliko moderna...
Post automatically merged:

Kako si povukao preko swifta ?

Da, povezao sam swift podatke banke sa Bitstampom i povukao. Za 1 radni dan mi je novac stigao do banke.

Samo se plasim da ovo ide u smeru da nas teraju da koristimo domace menjacnice i da 3-5% ipak ide nekom Bati umesto 0,1% nekim stranicama

A mislim da vecina ljudi ovde ne koristi swift, nego preko MasterCard (ili Visa) klasicno svlacenje na racun u banci.

Tako je klasicno svlacenje na racun....swift ne radi....Za sada radi samo Visa na cex-u...

Taman sam pomislio da su krenuli i za klasicno svlacenje nesto da poremecuju :)

Kreiraju svoj blockchain,ali ručno (šatro zbog KYC).. Umesto država da rudari digitalno zlato,oni se brže-bolje 'setili' da to zlato izrudare iz džepova preko naroda.
Srbija.

Svasta. Pa gde ces legalnije i lakse za pracenje nego preko swifta. Ali malo sam istrazio i izgleda je problem sto nema sifra priliva koja moze da potpada pod prihod od kripto-valuta. Ipak deluje da je drzava krivac a ne banka, tako da mozda ipak nije do Mobi banke.

Nadam se da ce se nesto promeniti kada ovaj zakon stupi na snagu.

Dajte neki pouzdan kontakt za otkup, uz razumnu proviziju, dolazim sutra ili prekosutra za bg, pa da unovcim do 2000 usdt?

Znaci Bitstamp ponovo rade swift isplate... zanimljivo.
Ovima iz Mobi banke nije smetalo da posalju uplatu na Bitstamp a sad zakeraju za isplatu.

Pozdrav svima,
nov sam u svetu kriptovaluta i nalazim veoma korisne informacije na ovom forumu. Hvala svima!
Potvrđujem da radi povlačenje sredstava sa CEX.io na Visa Internet karticu u Banca Intesi. Trebalo je čekati dva radna dana i pare su mi legle na devizni račun.

Preko 20 dana čekam da mi legnu pare od rudarenja na tekući račun sa xcalibre, šta da radim, ima li neko kontakt telefon u BG.

Ali si sad u prekrsaju vec.
Jer sad vazi stari zakon.

To mislim ni u poreskoj sluzbi vise niko i ne zna.
Dal te kaci zakon o pranju novca (frilanseri) ili ne.
Ako nije velika suma, mozda te nece ni dirati.

Jel su stotine ili hiljade dolara u pitanju :) ?

To mislim ni u poreskoj sluzbi vise niko i ne zna.
Dal te kaci zakon o pranju novca (frilanseri) ili ne.
Ako nije velika suma, mozda te nece ni dirati.

Jel su stotine ili hiljade dolara u pitanju :) ?
Haha, ne, iznos je čak i manji od 400 evrića. Čisto sam isprobao kako funkcioniše povlačenje.

Pozdrav svima,
nov sam u svetu kriptovaluta i nalazim veoma korisne informacije na ovom forumu. Hvala svima!
Potvrđujem da radi povlačenje sredstava sa CEX.io na Visa Internet karticu u Banca Intesi. Trebalo je čekati dva radna dana i pare su mi legle na devizni račun.
U kojoj valuti, USD ili EUR?

Pozdrav svima imam na binance acc, ali posto ne moze da se digne kes resim da prebacim na cryptorium trejdovao sam rvn u btc, e sad glavno pitanje transfer network iso sam btc i skinuli mi 29$,jer sam mogo npr bnb ili bsc a na drugu menjacnicu da stigne u bitkoin

Cisto kao info , sa nekim ranije sam pominjao wallet-e za usdt trc-20 i neko je dao preporuku i za Coinomi wallet,Coinomi ne podrzava usdt trc-20 za sada.Odgovor podrske:

Coinomi currently doesn't support TRC20 tokens like USDT on Tron.One option is to wait until TRC20 tokens are supported.We can confirm that the Tronlink wallet can correctly restore a recovery phrase from Coinomi and supports TRC20.

Odgovor na moje pitanje sta da koristim atomic ili coinomi je bio - svejedno :D
A ja prvo probao coinomi ...
Posto sam slabo koristio trc 20 transakcije , koliko kostaju otprilike i od cega zavisi cena?Danas sam prebacio sa poloniexa 50 usdt-a na wallet ,nisu mi uzeli fee , a kad sam sa Tronlink walleta vratio na polo ,uzeo mi je oko 4 trx-a.Jel cena transakcije zavisi od mreze ili moze da zavisi i od kolicine USDTa?

Zdravo,

Imam neku količinu ONT-a na Exodusu i želim to da promenim za neki drugi koin. Ali da bi pokrenuo exchange potreban mi je koin ONG u količini od 0.05. Da li možda neko zna koji je minimum slanja ONG-a sa CEX-a\Binance-a\Bittrex-a? I koji su fee otprilike.. Cilj mi je da kupim minimalnu količinu kako bi se rešio ONT-a.

Nisam znao da CEX.io ne podržava Mastercard. VISA vidim da je podržana, ali imam račun u banci koja radi sa Mastercard.
Na CEX.io nema WITHDRAW tab-a, pored stoji kao link ka spisku država gde povlačenje sredstava nije omogućeno, ali taj spisak država , na kojoj je Srbija 100%, nigde ne vidoh na njihovom sajtu..a i pored toga je svejedno, jer CEX ne radi sa Mastercard.
Jedina opcija je da otvorim VISA račun u nekoj banci ili da menjam menjačnicu? Koju menjačnicu koristite da nije klepanje po ušima za fee..

Ne radi MC ni ka jednoj drzavi koja je podrzava za povlacenje.
Stajala je ta informacija nedeljama na Cex-u,
Visa radi.

Nisam znao da CEX.io ne podržava Mastercard. VISA vidim da je podržana, ali imam račun u banci koja radi sa Mastercard.
Na CEX.io nema WITHDRAW tab-a, pored stoji kao link ka spisku država gde povlačenje sredstava nije omogućeno, ali taj spisak država , na kojoj je Srbija 100%, nigde ne vidoh na njihovom sajtu..a i pored toga je svejedno, jer CEX ne radi sa Mastercard.
Jedina opcija je da otvorim VISA račun u nekoj banci ili da menjam menjačnicu? Koju menjačnicu koristite da nije klepanje po ušima za fee..
Otvori devizni račun u Intesi i traži Visa Internet uz to, ne košta ti ništa. Na to ćeš moći da povlačiš sa cex-a.

Zar je CEX jedina menjačnica koja ima povoljan fee? Sve druge ili ne rade sa Mastercard, ili imaju veliki fee?
(Ili nijedna menjačnica ne radi sa Mastercard)?

Otvori devizni račun u Intesi i traži Visa Internet uz to, ne košta ti ništa. Na to ćeš moći da povlačiš sa cex-a.
Imam VISA Debit Classic, koja se nekada zvala Visa Internet (ili tako nekako),..i koja je bila besplatna..ali ,koliko vidim, po novom cenovniku Intesa banke i ta DebitClassis će se plaćati 129rsd jer na toj kartici postoji devizna partija.
Kada prebacim crypto u evro , onda mi je to još jedan dodatni fee u Intesa banci,jer te evre mogu da zamenim u RSD po Intesinom kursu.

Mastercard karticu koju imam u mts banci, imam super povoljan kurs iz evro-rsd.

Je l vama u Srbiji ne radi Coinbase - Paypal povlačenje na bankovni račun? Ili je moguće da je to samo za EU Sepa prostor :/

Ради ли вам цекс, и на компу и на телефону?

Nazad
Vrh Dno