Šta je novo?

Menjačnice

Pozdrav ljudi, evo javljam se sa novom nedoumicom i molim za pomoc. Registrovah se i na CEX.IO, i kupio sam BTC u vrednosti od 50 eura to je sve ok. Kada odem u finance da povucem bitcoin vidim da ima minimal withraw rate i da je taksa dobrih 30 eura kada se preracuna, ajde to i da progutam, vise me brine ovo: I acknowledge that CEX.IO does not support bech32 withdrawal format (addresses starting with 'bc1') & such withdrawals are non-refundable. Ja koristim Exodus wallet i on bas koristi adresu koja pocinje sa bc1, da li to znaci da uopste ne mogu da povucem bitcoin na taj wallet. Mislim da me vise boli glava od fee-a i transfera raznih menjacnica nego samog razumevanja blockchain tehnologije. I ako recimo ja sad kupim BTC za 3000 eura, da li ce me ograniciti da dnevno mogu da povucem samo BTC u vrednosti od 2000 dolara i da mi na to naplati fee pa kad sledeci dan ponovo povlacim ostatak da opet naplati kao drugu transakciju. Kada se sve sabere to mi izlazi skuplje nego da sam na ecd-u uzeo BTC kao neregistrovani korisnik, i BTC mi je odmah na walletu. Ispravite me ako gresim.
Au bre kakvi su cigani ti sa cex-a, ne verujem...

Za tako male iznose ti se apsolutno ne isplati kupovati ni BTC ni ETH, jer će ti fee pojesti sve.

Jedino rešenje ti je sad kad si beć kupio btc, da ga promeniš u ltc i onda pošalješ na exodus ili neku menjačnicu ili gde god.

Ako pošalješ sad npr tih 50e btc-a na exodus, skinuće ti fee 30 ( ili koliko već uzime CEX za povlačenje ) i imaćeš raspoloživo 20e u exodus-u, pa mislim da nećeš moći pomeriti nigde dalje, i ostaće ti tamo sve dok fee ne padne ( čitaj - ko zna kad )

Fee na ltc ti je par centi samo, pa dobro razmisli da li ti se uopšte isplati da pomeraš igde :D

Najbolje ti je da ne diraš ništa.

Poslednja izmena:
Au bre kakvi su cigani ti sa cex-a, ne verujem...

Za tako male iznose ti se apsolutno ne isplati kupovati ni BTC ni ETH, jer će ti fee pojesti sve.

Jedino rešenje ti je sad kad si beć kupio btc, da ga promeniš u ltc i onda pošalješ na exodus ili neku menjačnicu ili gde god.

Ako pošalješ sad npr tih 50e btc-a na exodus, skinuće ti fee 30 ( ili koliko već uzime CEX za povlačenje ) i imaćeš raspoloživo 20e u exodus-u, pa mislim da nećeš moći pomeriti nigde dalje, i ostaće ti tamo sve dok fee ne padne ( čitaj - ko zna kad )

Fee na ltc ti je par centi samo, pa dobro razmisli da li ti se uopšte isplati da pomeraš igde :D

Najbolje ti je da ne diraš ništa.
krastavac kasno, platio sam skolu, u iznosu fee a od oko 270 eura, za kupovinu i povlacenje na wallet. Kasnije sam video da Exodus ima 2 adrese bc1 i druga je 1 pa oni brojevi. A i da sam sacekao malo danas je btc pao za 8 %. Da sam isao preko ecd menjacnice vise bi se isplatilo. Vidim da cu skolu uciti tezim putem 🔥🔥🔥🤬😤. Ooet sad kada su mi btc na walletu nemam nikakvih fee jeva, mislim bolje da pitam sad kad vec trcim pred rudu.

Ima li neko iskustva sa xcalibrom, dve nedelje ne šalju dinare na račun, suport ne zna šta je problem. Da li ima prevarenih

Valjda će uskoro i LN tehnologija pa da kreiraju neku drugu proporciju za fee, a ne da bude isto da li prebacivao $10 ili $100.000.000

Valjda će uskoro i LN tehnologija pa da kreiraju neku drugu proporciju za fee, a ne da bude isto da li prebacivao $10 ili $100.000.000
Stvar je u tome sto su postavili minimalnu kolicinu za povlacenje tako da nije ni bila mogucnost da povucem svoje coine, morao sam da dokupim jos, pa kad vec placam fee da platim za vecu kolicinu. Mislim da ti uslovi za fee nisu dovoljno istaknuti haha. Mislim da kad dodjes na menjacnicu treba da iskoci prvo taj prozor kao popup sa objasnjenjem za sta sve uzimaju fee i koliki je, a ne ja da jurim i da nagadjam. Plus sam procitao, a nadam se da sam dobro razumeo da uzimaju fee od 0.0003 BTC dnevno sto ti leze pare u menjacnici, jos crnje i gore, pa pojeo bi mi sav bitcoin za godinu dana. :unsure::cry:

Da cex ima te fore, možeš npr da kupiš/prodaš 50 ade min, ne može ispod.
Ja sam na cexu pokupio osnove pa odmah prešao na binance, uz neko manje korišćenje kucoina za neke coine. Cex je friendly za nove korisnike, ali nije za ozbiljnije korišćenje. Mali izbor coina, plus nema stop limit osim ako koristiš njihovu aplikaciju, a na nekim coinima nema ni volume. Na drugim menjačnicama mislim da je taj minimum za kupovinu/prodaju daleko manji, recimo 5$ na bitmaxu (ili možda binance, nisam siguran sad).

Sredstva možeš da prebaciš na drugu menjačnicu recimo kao USDT, provizija je 1$ na bilo koji iznos ako koristiš trc20 za prebacivanje.

Zašto bi bio različit fee za različite iznose?
To su bankarske fore dinosaurus sistema.
Tehnički, za sistem nema razlike slao ti jedan dolar ili milijardu dolara.

Poz ljudi. Ne prima mi direktni depozit sa vize na kucoin, sta je najbezbolniji nacin da trejdujem na kucoin. Da prebacim tether sa binance ili preko nekog third partija kao advcash ubacim sredstva na kucoin.?

Sistem ne zna koliko ti šalješ i baš ga briga. Samo ga zanima koliki fee plaćaš i od toga zavisi koliko će ti brzo obraditi transakciju.
Blochchain ne zna koliko je ko platio/kupio/ prodao, gde je izvršio uplatu/kupovinu/transakciju..?
Pa zbog toga čekamo taj famozni lightening network, da bi brzina transfera bila veća.

Nema vise obavestenja na Cex-u da nije moguce povuci novac preko Matercard kartica.

Cek cek, kakve su sa ovo fore ?

Choose a card to deposit or withdraw funds​

Do not see withdrawal button?

Ladno ne moze vise da se povuce na Matercard u Srbiji ???

Izgleda da mora Visa ipak za Srbiju.

Poslednja izmena:
Ja ne vidim nigde ovde Srbiju !

Al zato deposit moze...

CARD WITHDRAWALS
VISA
Countries where card payments aren’t available:
Afghanistan, Algeria, Argentina, Bangladesh, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Burundi, Cambodia, Central African Republic, China, Colombia, Cuba, Democratic People's Republic of Korea (DPRK), Democratic Republic of the Congo, Ethiopia, Guam, Guinea Bissau, Guyana, India, Iran, Iraq, Japan, Lao People's Democratic Republic, Lebanon, Libya, Mali, Morocco, Nepal, Pakistan, Puerto Rico, Somalia, South Sudan, Sudan, North Sudan, Syria, Trinidad and Tobago, Tunisia, Uganda, United States, United States Virgin Islands, Vanuatu, Venezuela, Yemen, Zimbabwe.

MASTERCARD
Countries where card payments aren’t available:
Afghanistan, Algeria, Bangladesh, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Burundi, Cambodia, Central African Republic, China, Cuba, Democratic People's Republic of Korea (DPRK), Democratic Republic of the Congo, Ethiopia, Guam, Guinea Bissau, Guyana, India, Iran, Iraq, Japan, Lao People's Democratic Republic, Lebanon, Libya, Mali, Morocco, Nepal, Pakistan, Puerto Rico, Somalia, Sudan, Syria, Trinidad and Tobago, Tunisia, Uganda, United States, United States Virgin Islands, Vanuatu, Venezuela, Yemen, Zimbabwe.

Da sumiram :D
MasterCard i dalje ne moze withdraw, izbunarih negde tamo na sajtu, mada kazem nema vise onog obavestenja.
Dakle, i dalje isto, Visa za povlacenje u Srbiju, do daljnjeg.

Ne bih rekao da problem sa MasterCard važi samo za Srbiju.

To sam na kraju i zaključio :)

Da li na CEX-u moze da se prebaci euro u dolare ???
Ja nigde nisam nasao...

I ja bi voleo da znam, da li je neko imao loše iskustvo da mu nisu isplatili
ja sam pre mesec dana kupio btc na xcalibri za dinare, i posle povukao na drugi wallet uspesno.

nego jel neko zna o cemu se radi na Binance sam isao sell limit BTCa na 53599, i kliknuo sell i on ga odma prodao,
a onda vidim u history order da ga prodao za "average" price 54483 . o cemu se radi tu, sta je ta average price kolona ?

p.s. da li da verifikujem sebe na binancu, jel imam od toga neke koristi ? imam osnovni nalog, bez slanja dokumenta

hvala

Poslednja izmena:
Postavio si limit order za cenu nižu od trenutne pa te je Binance zaštitio i prodao po trenutnoj ceni.

Da je trenutna cena bila niža od tvog limita, morao bi da sačekaš da cena dodje do te cene da bi se order realizovao.

ja sam pre mesec dana kupio btc na xcalibri za dinare, i posle povukao na drugi wallet uspesno.

nego jel neko zna o cemu se radi na Binance sam isao sell limit BTCa na 53599, i kliknuo sell i on ga odma prodao,
a onda vidim u history order da ga prodao za "average" price 54483 . o cemu se radi tu, sta je ta average price kolona ?

p.s. da li da verifikujem sebe na binancu, jel imam od toga neke koristi ? imam osnovni nalog, bez slanja dokumenta

hvala
Jedina razlika ti je što kao verifikovan korisnik možeš povlačiti do 100 btc-a dnevno.
Za ne registrovane je bilo do 2 ako se dobro sećam, davno je bilo. Ako je sada drugačije, neka me neko ispravi

Blochchain ne zna koliko je ko platio/kupio/ prodao, gde je izvršio uplatu/kupovinu/transakciju..?
Pa zbog toga čekamo taj famozni lightening network, da bi brzina transfera bila veća.
Ima već mnogo drugih kriptoa koji imaju niske fee-jeve i mnogo veću brzinu.
BTC je dinosaurus koji više uopšte nije interesantan kao sredstvo plaćanja. Lightning network je prilično nakarikano i nezgrapno rešenje...

Pre neki dan na cex.io mi nije nista trazio kada kliknem na staking msm trazio je da se ponovo ulogujem i 2fa ver ali sada trazi jos neke podatke i kao nemoze u operi da mi otvori nego trazi da instaliram chrome ...
Da li je i kod vas isto ili je neki phishing...

Pozdrav svima,

U petak sam povukao sa Bitstampa oko 900e na racun u Mobi banci (kriptovalute sam kupio karticom mobi banke isto na Bitstampu). Danas mi stize mail da posaljem pratecu dokumentaciju odnosno fakturu.

Pozovem korisnicki servis Mobi banke, objasnim im da nemam fakturu, itd, da sam prodao kriptovalute koje sam kupio njihovom karticom. . . ona me stavi na cekanje, vraca se posle 10 minuta i ispita me sve zivo. U fazonu koliko sam kupio, vise ili manje, da li sam prodao sve ili deo, kad sam kupio, kako sam kupio, ma sve zivo, ne mogu ni da se setim sta me je sve pitala. Posle jos 10 minuta cekanja, kaze mi da posaljem sve moguce screenshotove, izvode, mailove na njihov mail. Uzmem jedno sat i po vremena da skupim sva ta dokuementa jer sam imao dosta sitnih kupovina od 50-100eur, posaljem im sve to i dobijem ovakav odgovor:

Poštovani Stefane,

U vezi sa prilivom od BITSTAMP EUROPE S.A., stigao nam je dokument koji ne može da se otvori a nazvan je "kripto kupovina". Ukoliko su u pitanju transakcije sa kriptovalutama, ovom prilikom vas obaveštavamo da se priliv ne može knjižiti.

Srdačan pozdrav,

Jovana

Licno nisam video niti jedan dokaz niti zakon koji zabranjuje isplatu kriptovaluta? Da li je neko imao problema sa mobi bankom ili sa bilo kojom drugom bankom prilikom povlacenja novca? Da li je neko imao pozitivna iskustva sa nekom nasom bankom?

Boze kakvi slepci.
Pa godinama su ljudi svlacili novac na taj nacin i na Mobi (ex Telenor) i na druge banke, kada ni na vidiku nije bilo zakona kojim se regulicu kriptovalute.
Sad kad ima zakon (startuje od 1.juna bese), sada banka pravi problem.

Mada mozda i oni cekaju startovanje novog zakona, sta ga znam.

Jel su ti se evri vratili na Bitstamp ?

Nazad
Vrh Dno