Šta je novo?

Meni nude za 20DM

bobanstosic

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
620
Covek nam je ponudio kablovsku TV i mogucnost neta(ko oce).
Net bi kostao 20DM mesecno.
Stim da cak prikljucak ne prelazi cenu mog tromesecnog surfovanja na centeali 45.-...
Neznam stvarno ako se njemu isplati da nam obezbedi net.
Kako se ne isplati ptt-u koji sve jedno ne placa radnike.:confused:

A koja su ogranicenja ? Tj da li imas neki ogranicen protok u toku meseca i slicno ? Ovo sto se nudi u NS ima 256Kb/s i neko ogranicenje u protoku - samo se ne secam koje :)

u NS-u

koliko sam ja chuo imaju 4 paketa za download
najveci je od 1.5gb,a placa se valjda 4000din

To u Novom Sadu je cisto otimanje para.200Mb je 700 din ,
320Mb je 1500din mesecno i tako dalje.Dodatni megabajti se
naplacuju 3 do 10 din.Preterase ga.

bobanstosic je napisao(la):
Covek nam je ponudio kablovsku TV i mogucnost neta(ko oce).
Net bi kostao 20DM mesecno.
Koji kraj, jer memodata u pitanju?

daj ne zanosite se... jedini pravi kablovski net vam je dsl preko verata...
ovo ostalo je tuga... sta da radim sa limitom od 320 mb za MESEC dana?!?! pa to bih potrosio za jedan dan....(memodata)

Jel ti koristis taj kabl preko verata, ili si na dial up-u ili radis u veratu?
Po komentarima koje sam cuo ni to nije vredno paznje.
Interesantno mi je ono sto je D-KEE spomenuo u jednom od tredova da se ocekuje Telekomov kablnet, samo me interesuje koliko ce se to brzo siriti i vredi li cekati.

RamOne je napisao(la):
Jel ti koristis taj kabl preko verata, ili si na dial up-u ili radis u veratu?
Po komentarima koje sam cuo ni to nije vredno paznje.
Interesantno mi je ono sto je D-KEE spomenuo u jednom od tredova da se ocekuje Telekomov kablnet, samo me interesuje koliko ce se to brzo siriti i vredi li cekati.

D-KEE nije spomenuo Telekomov vec PTT-ov :) Telekom za sada nema nameru da se bavi internetom (barem ne kablovskim). a PTT je vec oformio sektor za KDS (kablovske distribuirane sisteme) i oni treba uskoro da krenu....
eh ovo drugo bih i ja voleo da znam!!! :) a sto se tice cekanja!? sta nam drugo preostaje???

Vidim da si blizu ptt-a i tih informacija, pa me cisto zanima da li da nastavim sa cimanjem dovodjenja memodate u moj kraj ( stari kosutnjak - kod 5. ekonomske skole) ili da cekam da se ptt odobrovolji sa tim kablnet-om ;)
(D)

Ma kako me zaje*ava centrala, pomisljam da organizujem radnu akciju i prokopamo kanal za optiku :) Od PTT-a i ostalih nema vajde

RamOne je napisao(la):
Vidim da si blizu ptt-a i tih informacija, pa me cisto zanima da li da nastavim sa cimanjem dovodjenja memodate u moj kraj ( stari kosutnjak - kod 5. ekonomske skole) ili da cekam da se ptt odobrovolji sa tim kablnet-om ;)
(D)
ni ne slutis!! :) ko je kaizer soze??? :)
znam samo da u moj tesko da ce da dodju zbog podvodnog zemljista a kabl mora da prodje tu negde da bi otisao za pancevo (mozes misliti taj bedak!!! :( (zasto ne postoji ni jedan avatar koji place??? :) ). no dobro - videcemo sta ce biti - mozda mi nece ni trebati!!!! :) ;)
posto si u samom centru grada verujem da ces biti u mnogo povoljnjem polozaju nego ja....

Da li je iko probao Veratov "DSL" ? Kakva su iskustva, koliko to brzo radi u praksi? Uplink/downlink?

D-KEE je napisao(la):
posto si u samom centru grada verujem da ces biti u mnogo povoljnjem polozaju nego ja....
Ma kakav crni centar, ovo je stari kosutnjak, kraj izmedju dedinja, kanarevog brda i banjice... lisiciji potok...
...
Jovane taj "dsl" nema blage veze sa dsl-om...

RamOne je napisao(la):
Ma kakav crni centar, ovo je stari kosutnjak, kraj izmedju dedinja, kanarevog brda i banjice... lisiciji potok...
...
Jovane taj "dsl" nema blage veze sa dsl-om...

ups!!! nisam ni video ono ekonomske skole - videh peticu pa pomislih peta gimnazija!!! pomesao kosutnjak i tasmajdan!! :)

ma ljudi nema leba u ovoj nasoj propaloj zemlji sto se tice brzeg interneta...
dok je PTT na tronu nema NISHTA od svega toga. Mozda ce da bude malo poboljsanje s tim kablenet servisima ali nije to to.
dok neko ne otvori novu PTT mrezu kod nas, nema brzine!
Pa evo koliko moj kraj za*ebavaju sa uvodjenjem digitalnih linija... te pre bombardovanja, te posle... te u septembru 2001, e sad rekose mart 2002. Eh mamuliimlopovsku*ebem!
FX FX :mad:

KILL THE PTT KILL KILL DESTROYYYY!!!!

P.S. ocu ISDN!!!:p

][V][ATRIX™ malo si pogresio, krivis pogresnog. Trebalo bi da si besan na Telekom, a ne na PTT. PTT se bavi totalno drugim poslovima, ako ne racunamo sada KDS. Ljudi ne znam zasto se toliko nervirate. Velike su pare ulozene u KDS i uskoro poceti da se ugradjuje po Beogradu. E sad kakav ce biti kvalitet, docekacemo pa cemo da vidimo. Mada ne ocekujem da ce usluga neta poceti da se daje odmah, mozda tek kroz nekoliko meseci, mozda godinu dana. Ali jos niko nije pomenuo pitanje kablovskog modema. On se najvise ugradjuje u cenu. Da li zna neko kako ce to da se resi.
RamOne vidim da smo blizu. Dok do nas dodje (dok je spuste niz
Banicu), vise nece biti trend.
Pozdrav!!!

Artz je napisao(la):
]RamOne vidim da smo blizu. Dok do nas dodje (dok je spuste niz
Banicu), vise nece biti trend.
Pozdrav!!!
Ja trenutno gledam da dovedem memodatu kod mene u kraj, bolje ista nego nista, dosta mi je dialup-a, samo treba da nadjem 20 zainteresovanih u krugu od 400metara od mene i to je to...

Ramone, sta ces da radis sa limitom od 320mb?
sta ces kada ga potrosis za par dana?

RamOne je napisao(la):
Ja trenutno gledam da dovedem memodatu kod mene u kraj, bolje ista nego nista, dosta mi je dialup-a, samo treba da nadjem 20 zainteresovanih u krugu od 400metara od mene i to je to...

Mislim da se ne isplati. Ipak je ograniceno 64Kbit -a na 20 korisnika. Zamisli kada se uvece okazi 20 ljudi i koristi u isto vreme nesto vise od 56kbit -a. Ipak je mozda bolje sacekati da PTT sa KDS -om dodje do nas.

iNCUBUs je napisao(la):
Ramone, sta ces da radis sa limitom od 320mb?
sta ces kada ga potrosis za par dana?
Pa sa tim limitom sigurno necu skidati mp3 i neke gluposti, s' obzirom na cenu mislim da je ok za neke normalne potrebe interneta i BG gaming-a, a mislim da je cekanje PTT-a smesna dugogodisnja prica koja je uvek aktuelna oko necega, mis'im provali prvo kakva nam je infrastruktura za telefoniju, o kakvim mi kablovima pricamo ? Nisam pesimista ali sumnjam da ce se nesto uskoro realizovati, pa valja bar od necega poceti. Ovako trosim oko 900 din za provajdere + 1500 za telefon, od ukupne sume mi sigurno 50dm ode samo za koriscenje dialup-a a ostalo za telefoniranje, preko njih bi islo 20dm mesecno 0-24h konekcija, a slobodan telefon, veza sa netom za kao i dosadasnje potrebe bi bila sigurn o bolja i sto je vrlo bitno jeftinija ... tako da ako treba da biram izmedju dialup-a i ako uspem memodate, biram memodatu.

Srbija, ljudi, Srbija!!!!!

BTW moze li neko da mi objasni koga stvarno ne mrzi kako cela procedura uvodjenja kablneta funkcionise preko memodate?

Artz je napisao(la):
][V][ATRIX™ malo si pogresio, krivis pogresnog. Trebalo bi da si besan na Telekom, a ne na PTT. PTT se bavi totalno drugim poslovima, ako ne racunamo sada KDS. Ljudi ne znam zasto se toliko nervirate.

ma sve ti je to ista bagra!
Sto kaze RamOne, kakvi bre kablovi mi ni normalne telefone po Srbiji nemamo...!?

:mad: FX

gladiac je napisao(la):
BTW moze li neko da mi objasni koga stvarno ne mrzi kako cela procedura uvodjenja kablneta funkcionise preko memodate?

Nema potrebe, nasao sa thread na tu temu

Za kablovski internet

Jednom sam video neki letak (reklama za kablovski internet). Po tom letku uvodjenje kablovskog interneta kostalo bi 120 DM, ali fazon je u tome da se u jednoj zgradi skupi jedno 10 ljudi pa svi zajedno kao uvedu kablovsku. Kablovski internet se placa 20 DM mesecno a uz to dobijes 5 megabajta licne prezentacije, antivirus zastitu za sve sto skines sa interneta...ne secam se svega ali imalo je neko ogranicenje koliko mb moze da se skine bla, bla, bla...neka OK brzina i da ne bih smarao vise ne znam da li se to isplati. Uglavnom nemam kinte za tako nesto. boom

svi misle da ce kablovski net biti jeftin, pa i u USA je bilo do pre godinu dana najskuplje resenje pored adsl, isdn itd. a mi ocemo odmah preci na satelit sa 28.8k za 10 dm bez infrastrukture... ccc :D

Ma samo da nekako ide

Neka firma na vracaru nudi usluge kablovske televizije i neta.
Neka ide kako ide. I nek kosta kolko god da traze.
Ne mogu vise da se nerviram oko neta, pop*zdeh sa ovom centralom.
Pucala mi je veza svakih pet minuta dok nisam kupio modem od 150dm.
Da ne pominjem da mi je transfer izmedju 0,2 - 0,5.
Naravno to je kad se "ukonektuje" na 56k.
Ovde u firmi imam poprecnu vezu.
Pa kad dodjem kuci, dodjemi da placem.
Tako kazem da bi bio zadovoljan kad bi imao bilokakve normalnije uslove.
Inace poceli su da razvlace kod nas kablove.
Nece nista da kopaju, vec ih razvlace po banderama.
Ko zna kako ce to ici:(

Artz je napisao(la):
][V][ATRIX™ malo si pogresio, krivis pogresnog. Trebalo bi da si besan na Telekom, a ne na PTT.

Ma sve su to ista go*na ocaimje*emlopovskog.
Sve bi ja to uza zid pa metak u celo:)
Samo nas lazu da ne kazem i kradu.
Krivo mi sto i njih nije pogodila koja bomba pa da moraju da kupe nove centrale.:confused:
Ovako dok su oni na celu komunikacione infrastukture mozemo samo da sedimo i placemo.
Jedino ko Grci da se dogovorimo pa da ne telefoniramo u nekom vremenskom intervalu.
Neko svi lepo otvorimo vezu pa ih zagusimo.
Ili da neplatimo racune pa nek iskljuce ceo grad ko ih je*be.
Iskreno sam se nadao da ce posle 5-og oktobra biti bolje.
Sad vidim da sve njih bole ku*ac za nse konekcije.

Vrh Dno