Šta je novo?

Meni neshvatljivo...!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Dakile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dakile

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2002
Poena
609
U startu moram da naglasim da nisam vican overkloker...Ali za ovo nemam nikakvo objasnjenje: Posle neobjasnjivog neukljucivanja komjutera...i pistanja zvucnika iz kucista, odneo sam komp do servisa...gde su mu: ispraznili bios i memoriski modul premestili u drugi slot.... to je resilo problem....Promenjen je i kuler, zbog boljeg hladjenja...(PentAlpha Apsko156-mislim da mu je to oznaka za kuler EverCool ND18-715)..., ostale komponente su:
XP 1600
7VJDA
Kingston 2100 256MB
Kyro 2 64 MB
ostale komponente mislim da nisu bitne za ovo....
Problem je sto mi temperatura procesora otprilike veca za 4-5 stepeni...
i sto ne mogu da mu podignem magistralu vise od 143..., a pre ovoga je radio stabilno na 151...mada sam ga ja drzao na 146.....
Ima li neko objasnjene za ovo...????

Moguce da je pre bila bolja pasta izmedju kulera i procesora, a veca temparatura povlaci za sobom i losii OC

Ocigledno je da je novi cooler loshiji od onog koji si ranije imao. Kao sto bax rece, problem moze da bude i ako ti oni u servisu nisu stavili silikonsku pastu izmedju cpu-a i coolera.

Ocigledno da nesto nije kako treba...samo trebam da provalim sta...
Mada po zdravoj logici ova kuler treba da hladi dosta bolje od pethodno...jer je preporucen cak za XP 2800+ (dosta je veci, pravi i veci protok vazduha ima i bakarnu plocicu na koju naleze procesor)....a prethodni za 1600+...ali je hladio skoro celo leto 1800+....na magistrali od 148...
radio je stabilno i na 151....vec na 152 nije stabilno( mislim da je memoruja tu vec pocela da zeza).... a, sada sve preko 143 ne radi...mislim prepozna se i pocne sa podizanjem sistema i tu pukne...
Skinuo bih sam kuler i proverio to, ali nisam nikada to radio....tako da nemam pojma sta da radi....sem da ga ponovo vracam u servis...
Zna li neko za jos neki bitan razlog zbog koga ovo moze da se desava...
(Bios sam ja podesio kao prethodni put)...???
Sve me navodi na to da kuler nije lepo namesten ili nema paste....(to je u vezi temperature)...znam da overkolokovanje ima veze sa temperaturom...ali da li stavrno tih 5-6 stepeni viska mogu da limitiraju (momentalno) podizanje na vecoj magistralai od 143...???

Ako je cooler(tj heatsink od coolera) veci i ima bakarnu podlogu, ne mora da znaci da ce bolje da odvodi toplotu sa procesora (samim tim i da utice na OC)

Dakile je napisao(la):
Skinuo bih sam kuler i proverio to, ali nisam nikada to radio....tako da nemam pojma sta da radi....sem da ga ponovo vracam u servis...
Ako sad ne pokusas sam to da uradis, celog zivota ces nositi komp u servis kad ti nesto zatreba.

P.S. Nemoj posle da pricas kako sam te ja nagovorio 😀

Nazad
Vrh Dno