Šta je novo?

MemTest68 3.2 tumacenje testa

Sasvim je moguce da je memorija ----. :smash:
Probaj da olabavis latencije ili da podignes napon pa vidi sta se desava.

Samo u prvom prolazu?
Meni se to desavalo kada su u masini 2 chipa razlicite memorije.
Sve radi OK, prodje 10 krugova, a greska bude samo u prvom krugu....

Ne znam sada napmet, ali vidi na sta se odnosi test broj 3....

Test 3 [Moving inversions, 8 bit pat]
This is the same as test 1 but uses a 8 bit wide pattern of "walking" ones and zeros. This test will better detect subtle errors in "wide" memory chips. A total of 20 data patterns are used.
Test 1 [Address test, own address]
Each address is written with its own address and then is checked for consistency. In theory previous tests should have caught any memory addressing problems. This test should catch any addressing errors that somehow were not previously detected.

Kod mene je radilo nekih 7 prelaza.... Ali ja imam samo jedan modul... :trust:

Poslednja izmena:
Evo sad sam opet testirao i sad mi je javio neku drugu grešku, u drugom testu (samo u trećem prelazu ?!? ), ali Failing Adress je ista - 00008971824 - 137.0 MB

Probaj da olabavis latencije ili da podignes napon pa vidi sta se desava.

Mogu da probam ali negde na netu sam čitao da ako je memorija ispravna u MemTestu ne bi trebalo da se javljaju nikakve greske... :crash:

Vidim ja da cu izgleda morati još malo da se mašim za džep... :bottle:

Poslednja izmena:
zvucnjak je napisao(la):
Evo sad sam opet testirao i sad mi je javio neku drugu grešku, u drugom testu (samo u trećem prelazu ?!? ), ali Failing Adress je ista - 00008971824 - 137.0 MB
Može i u načelu ispravna memorija da tu i tamo napravi neku grešku (ta zato postoje ECC capable moduli), kažu da čak kosmički zraci mogu da dovedu do ovakvih grešaka... Ali teško da se to može desiti na istoj lokaciji. Drugim rečima, izgleda da ti je memorija neispravna.

Evo nocas mi je radio Gold Memory i izbacio dva errora....
🙁

Jel moze neko da mi preporuci neku dobru memoriju, 2x512, ploca Asus P4P800-X, da bude bar PC-3200 ili brza... A da nije mnogo skupa? 🙂

Nazad
Vrh Dno