Šta je novo?

MemTest ili S&M

flatline

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2005
Poena
310
testirao sam memoriju sa memetest86+ i nakon 10 sati nije bilo erora
nakon toga sam sa S&M pokrenuo memory check i samo nakon 1-2 min mi izbaci eror :mad:
pitane je kome sad vjerovati??

Prilozi

• S&M.jpeg
    S&M.jpeg
    90.8 KB · Pregleda: 100
  • memtest.jpg
    memtest.jpg
    87.8 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Obojici naravno sistem je stabilan onoliko koliko prodje programa za proveru stabilnosi.Na sve to dodas 3DMark05,06.A posto je memtest slican primeu 95,onda i njega provrti.:wave:

testiraj tu memoriju i sa recimo goldmem-om, pusti prime par sati...

Memtest je nedovoljan, moze da posluzi za grubo testiranje, tipa za slikanje da udjes u Windows. Za ozbiljnije obavezno S&M i to 3. i 4. test. Ako to prodje, onda potvrdi stabilnost jednim testiranjem pomocu Goldmemory (pusti bar 12h).

Poslednja izmena:
I skini najnovije verzije ovih programa.

Prilikom jednog testiranja sistema, Mem-Test je radio nekih 60-90min. bez ijedne greske (sa Hiren's Boot-a), da bi nakon toga poceo testiranja u Vindozi i S&M mi puca posle 10-15 minuta. Sa Gold Memory-em se ne secam rezultata.

Uzevsi u obzir sve navedeno u ovom tredu moze se zakljuciti da Mem-Test nije relevantan (osim kao sto Lukija navede za okvirno nalazenje granica i za slikanje) i da za rock-stable sistem treba koristiti S&M (mislim da ce se svi sloziti sa ovim).

Sve to i jedno 10-tak dana normalnog rada bez zakucavanja (sve sorte programa, igara, net,....), pa onda mozes da kazes da to radi.

s&m odradi bez greske kao i GoldMemory ,)
eto ja sam se isto uvjerio da je memtest sam za u grobo na brzake provjeriti
hvala vam svima ;)

Prilozi

• GoldMemory.JPG
    GoldMemory.JPG
    96.7 KB · Pregleda: 77
  • s&m.jpeg
    s&m.jpeg
    100.9 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno