Šta je novo?

"Memrija puna" - problem kod Nokia-je 7610

morfnaom

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
609
Imam problem sa Nokijom 7610. naime, ocigledno sam je prepunio sa podacima i sada kada je ukljucim i kada pokusam npr. poslati sms javlja mi stalno da je "Memorija puna i da obrisem neke podatke".
Ali kada to pokusam, brisanje traje jako jako puno i na kraju mi ne obrise sms i opet se zablokira (opet izadje ona poruka da je "mem. puna i da obrisem neke podatke"). Ista stvar je kada pokusam selektirati vise smsova i onda ih obrisati. Krene brisanje ali se opet zablokira. Imam preko 2500 sms samo u inboxu. Inace, telefon je i drugim funkcijama jako usporen (ulazak u meni...), da ne kazem da je zablokiran i neupotrebljiv.

predpostavljam da su sms na memoriji telefona, a ne na flash kartici (koja je od 64 MB). kada izvadim flash karticu opet ista stvar (zato mislim da je problem sa memorijom telefona)

sta mi je ciniti???
Kada sam kupio telefon dobio sam i USB kabl... da li mozda mogu povezati tel sa kompom i pokusati preko kompa obrisati nesto? da li je novi softwer telefona jedina solucija?

da li neko ima slicnog iskustva ili sta se radi u ovakvim situacijama?
sve sugestije su i vise nego dobrodosle!

Hvala, pozdrav!

Možeš probati preko kabla i PC Suitea, ali nisam siguran da će to ubrzati stvar...

Možda i da pokušaš da rasteretiš memoriju tako što ćeš prebaciti (ili obrisati) na računar ostale stvari koje potencijalno "guše telefon - slike i slično, ako si ih snimao u memoriju telefona, pa onda pokušaš ponovo sa brisanjem porukica. Možda bude išlo brže...

Najjednostavnije i najbrže rešenje je (ali to ostavi za poslednju opciju) da uradiš format: *#7370#, password 12345. Samo pazi, time brišeš sve što si uneo ranije u telefon (kontakti, fotografije, melodije, podešavanja, instalirani programi...), pa napravi prvo neophodne backupe...

Edit: SMS i ostale poruke se čuvaju tamo gde odrediš - u memoriji telefona ili na kartici (message/options/settings/other/memory in use). Ti si ih verovatno čuvao u memoriji telefona...

Poslednja izmena:
OK hvala puno, probacu brzo sa PC Suiteom... Znaci ti mislis da ce usvakom slucaju biti dovoljno obrisati podatke (ili preko kabla ili sa onm kodom sto si mi dao) i da ce stvar raditi normalno? mislis da nece biti potrebno ubacitit nov softwer?

Polako, probaj sve redom i eliminiši jedno po jedno... :)

Velike su šanse da će sve raditi kao ranije, nije baš tako lako zeznuti softver...

U svakom slučaju, taj format (*#7370#) je najviše što možeš sam da uradiš, za sve više od toga potrebno je otići do servisa. Ako to bude baš bilo neophodno, 10 evrića i ubace ti nov (noviji?) firmware i teraj dalje...

Naravno, i hardverski kvari su mogući, no daleko si ti još od takve prognoze... :)

Kako mozesh da imash vishe od 2500 sms-a kad je ogranicenje 999???

ne znam kako, ali na mom telefonu ogranicenje nije tih 999 sms-ova kako ti kazes. Ali ipak, pogresio sam-nemam 2500 nego 1790! u inboxu. evo sad sam bas pogledao imam 1790. znaci, bilo-kako-bilo ogranicenje nije 999 kako ti kazes! inace, tel je finski, kupljen u italiji. (ako tu ima neke veze)
inace, trajalo je puno dok mi nije otvorio poruku (da vidim koja je po redu).... to je ono sto sam pricao o tome koliko je usporen telefon...

inace, jos nisam stigao povezeti tel na komp pa da probam sa pc suitom nesto obrisati, ali jako cu brzo to napraviti (kad dodjem do vremena) i javljam sta sam napravio!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno