Šta je novo?

Memory OC?

• Začetnik teme Začetnik teme purple
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

purple

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
309
Hey, kupio sam skoro novu djuntu i vidim da po defaultu memorija radi na 668MHz CL 9-9-9-24 umesto na 1600 CL 6-6-6-7, Mushkin Redline Frostbyte je u pitanju.

Plocha je Asus M4A89GTD Pro i zanima me da li neko ima da je vec radio OC memorije i ima uputstvo koje mogu da iskoristim.

Nisam radio to nikad ali mi nedostaje sve to shto sam platio 🙂

Hey, kupio sam skoro novu djuntu i vidim da po defaultu memorija radi na 668MHz CL 9-9-9-24 umesto na 1600 CL 6-6-6-7, Mushkin Redline Frostbyte je u pitanju.

Plocha je Asus M4A89GTD Pro i zanima me da li neko ima da je vec radio OC memorije i ima uputstvo koje mogu da iskoristim.

Nisam radio to nikad ali mi nedostaje sve to shto sam platio 🙂

Double data rate, znaci da se mnozi sa 2, tako da ti ram radi na 1333, sa cl9 jer moras rucno da ga namestis.
u bios-u stavi na 1600MHz, deklarisane tajminge, i voltazu, i vozi🙂

probao, popio par BSoD-a i vratio se nazad povijenog repa 😉

shta zapravo znachi ovo:

4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture

To je odlomak iz specifikacija ploche..
jel to znachi da mozhe da radi na 2000 a ne i na 1600?

thanx

plocha je Asus M4A89GTD Pro..
Stavio sam 1600mhz i 6-8-6-24 tajminge a voltazha se automatski prilagodjava i stoji na oko 1.65v +/- 0.05v.

BSoD je uglavnom bio vezan za pci.sys itd..
Chim vratim na default, sve radi normalno..

Verovatno zato dobijas BSOD, stavi deklarisanu voltazu, verovatno auto voltaza nije dovoljna
gde si uzeo ram? pusti mi link da bih znao o kojoj se tacno radi

Poslednja izmena:
Manuelno podesi voltazu. I tajminge. pa reci sta se onda desava

E to cu morati i ja da uradim. Skinuo sam program aida64 i sada pise mi...

http://imgur.com/fH30x.png

Memorija Kingston HyperX 2X2 GB DDR3 1600 Mhz tj bar tako pise na onim kutijama.

To znaci da ona sada radi na 1333, jel tako?
Kada se podize sistem pise Memory 1600 Ungaged

Gde mogu da skinem timinge za moju memoriju da bi radila na 1600 Mhz.
Tj jer ima negde postupno objasnjeno kako se memorija stavlja da radi na onoliko koliko pise na njoj.

Na ploci pise 1866(OC).

Poslednja izmena:
@rhher moduli su Mushkin Redline Frostbyte 996805 2x2GB 1600MHz uzeti u Emmi-ju (http://j.mp/djLs5O)
thanks

Poslednja izmena:
Eto i mene🙂
Voltaza za ovaj ram je 1.65V, znaci treba rucno da namestis ram na 1600, stavis latencije, i voltazu.
sobzirom da sutra uzimam plocu kao tvoju , ne bi trebalo da ima problema🙂
btw, koji proc imas?

izgleda je dora da nece da radi sa dekalrisanim tajminzima iz nekog razloga ali hoce na defaultnim CL9, ne znam u chemu je fora..

Nzm stvarno kako moze da ne radi na deklarisanim podesavanjima, mozda je ram felerican, ali bolje daj ti neku sliku iz bios-a, jer sami ja imao takvih problema , pa se ispostavilo da sam ja gresio.

ne znam shta bih slikao, ram postavljen na 1600, voltazha na 1.65 i tajminzi na 6-8-6-24, ne radi..BSoD odmah po podizanju Windowsa..

Odradio sam kroz Turbo-V, ono softverche shto dolazi uz plochu, autotuning i sve je podigao malo, RAM sad shljaka na 1700 ali na 9-9-9-24, CPU na 3638 umesto 3400, nisam probao posle toga da smanjujem tajminge..

Ne znam sta da ti kazem, desava se da je Mushkin felerican, ja sam imao neispravnu OCZ memoriju, nije htela da boot-uje ni na jednoj ploci, ( probano na 5 ploca) , kad ono radi kod ortaka na 1333 cl9:trust:
Probaj eventualno sa vecim naponom, ili stavi novi bios za plocu, to je jedino sto mi pada napamet.
ako ne u atom na reklamaciju🙂

Nazad
Vrh Dno