Šta je novo?

memorijska kartica

joca22

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poena
159
dig. fotoaparat Samsung ES10. Memorijska kartica je izvađena iz aparata i stavljena u laptop iskopiran sadržaj , zatim vraćena u fotoapara i od tada je kartica zaključana. Šta god da probam (format, delate ) poruka "lock" , mogu da sadržaj kopiram ali samo to.
Aparat je kumov i moram da ga vratim pa ne znam šta mi je činiti i šta se zabrljalo!
Unapred Hvala !

da nisi na kartici pomerio ovaj mali deo sa leve strane za zakljucavanje :D
SD%20Card.jpg

Morao sam kupiti drugu, jer na ovoj je odlomljen taj deo(ni sam ne znam kako) ali srećom košta oko 600 din pa nije ispalo tako strašno pogotovo što su fotke pre toga prebačene na komp.
Hvala ti na izdvojenom vremenu !

Nisi morao kupovati drugu. Dovoljno je bilo na na staroj taj deo prelepiš tanjom lepljivom trakom. Taj klizač ne čini ništa "u kartici" već je namenjen čitaču/pisaču koji u zavisnosti od toga da li ima ili nema te "rupe", ne dozvoljava ili dozvoljava upis. Slično kao što je bilo na audio i video kasetama, nekada davno (ko se još seća toga).

Da ne otvaram novu temu, treba mi jedan savet.
Imam memorijsku karticu 16gb class10 i cudno radi (sporo i ponekada blokira). Imate li predlog za neki pouzdan test programcic.
Probao sam je u kompu, telefonu i u aparatu.
Hvala

Ako na sva tri mesta brlja, ne troši vreme uzalud već je predaj na reciklažu i kupi dugu.

Nazad
Vrh Dno